Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAIVarškės patiekalai

Ukrainietiški kepti varškėčiai

parašė Asta 28 Vas ’22
Ukrainietiški kepti varškėčiai

Rytoj – Užgavėnės, o varškėčiai – puikus valgis joms paminėti. Jie minkšti, purūs, saldūs, tirpstantys burnoje varškės debesėliai. Patinka visiems, o pagaminti neįtikėtinai paprasta!

Lietuvių ir ukrainiečių virtuvė turi labai daug bendro. Tiek jų, tiek mūsų namuose dažnai verdami barščiai, kepami bulviniai blynai, verdamas guliašas. Paprasta ir ūkiška virtuvė, bet labai skani. Varškėčiai taip pat mus jungia; Ukrainoje jie vadinami „syrniki“ („сирники“).

Kiek skaičiau ukrainietiškų receptų, nuo tų, kuriuos paprastai iki šiol kepdavau savo virtuvėje, šie skiriasi tuo, kad į tešlą yra įmaišoma kur kas mažiau miltų, tačiau juose varškėčiai apvoliojami prieš dedant į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Tokie varškėčiai iškepa dar minkštesni ir puresni, o išorėje – gardžiai apskrudę.

Į varškėčių tešlą galite įmaišyti razinų ar smulkintų džiovintų vyšnių, bet ir be šių pagardų jie nuostabiai gardūs. Patiekite su grietine, šviežiomis uogomis, galite pagardinti šlakeliu medaus ar klevų sirupo. Dažniausiai tokie saldūs varškėčiai patiekiami pusryčiams ar desertui, bet net ir lengvai vakarienei, jei esate smaližiai, tiks puikiai!

Kai Lvove lankėmės pirmąkart, prieš beveik tris metus, vieną rytą kavinėje pagrindinėje miesto aikštėje mums su saulėtu virtuviuku pusryčiams užsakiau varškėčių. Sulaukėm tobulai dailių, dangiškai purių, pagardintų vyšniomis ir jų sirupu. Dar dabar prisimenu jų skonį!
⠀
Gal tai ir labai mažas simbolinis žingsnelis, bet šiandien norėjau pasidalinti varškėčių receptu. Gal panorėsit išsikepti ir jūs.

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 porcijos Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

500 g varškės (9 proc. riebumo)
2 kiaušinių
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1/2 stiklinės (70 g) miltų
½ arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos

miltų (apvoliojimui)
aliejaus (kepimui)

GAMINIMO EIGA

1. Varškę ištrinkite su kiaušiniais ir cukrumi.
2. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską. Gerai išmaišykite.
3. Semkite po šaukštą varškės masės, formuokite paplotėlius ir apvoliokite miltuose.
4. Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių virš mažesnės kaitros, kad išorėje apskrustų, o viduje pilnai iškeptų.
5. Patiekite su mėgstamais priedais, pavyzdžiui, grietine, klevų sirupu ir uogomis.

desertasgrietinėklevų sirupaspusryčiaiuogosvarškėvarškėčiai
0 komentaras
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Balandėlių sriuba
kitas įrašas
Paelija su vištiena ir čioriso dešra

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

Apkepas su vištienos ir špinatų įdaru

Grikių granola

Marcipaninis obuolių pyragas

Sluoksniuoti pyragėliai

Graikiškas desertas su plikytu kremu „Bougatsa“

REKLAMA

GĖRIMAI

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Moliūgų kava

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su mangais, avokadais, mocarela ir duoniukais

Pernakt brinkinta kokosinė avižinė košė su mangais

Chia sėklų pudingas su mėlynėmis ir granola

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru...

Avižinė košė su morkomis ir topinambais

Takai su plėšyta vištiena

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (358)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (171)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų