Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

SVEIKESNI PASIRINKIMAI // Vanilinis ryžių pudingas su avietėmis

parašė Asta 25 Bal ’17
SVEIKESNI PASIRINKIMAI // Vanilinis ryžių pudingas su avietėmis

Dar šiek tiek apie sveikesnius pasirinkimus. Aš tikiu, kad naminis tortas visada yra kur kas sveikesnis nei tas, iš parduotuvės. Tikiu, kad keksiukai, kurie kyla jūsų pačių orkaitėje, net į kūną eina mažiau nei parsinešti iš kepyklėlės. Dar tikiu, kad užvis geriausias yra žinojimas, kiek ir kokių produktų sudėjai į dubenį, kruopščiai išmaišei ir iškepei. Man regis, būtent čia ir prasideda sveika mityba – kai parduotuvėje į savo pirkinių krepšelį vieną po kito dedate tik kokybiškus, maistingus, sudėtimi negąsdinančius produktus. Parsinešę juos namo ir išdėlioję šaldytuve bei spintelėse, garantuotai pasigaminsite kažką gero.

Vienas iš dalykų, kuriuos seniau buvau labai įpratusi pirkti tiesiog parduotuvėje, buvo ryžių pudingas. Vanilinis, pageidautina. Būdavo, kartais nugriebdavau jį desertui, kartais – vakarienei ar net pietums darbe. Kažkuriuo laikotarpiu, kai pradėjau skaityti sudėtis, man ji nelabai patiko, ir tai buvo pirmasis motyvas į pirkinių krepšelį tą skoniu vis dar viliojantį indelį dėti vis rečiau. Antras motyvas buvo ir kaina, kuri kažkaip šviesos greičiu šoktelėjo aukštyn ir aš, vis dar mėgstanti eurus mintyse konvertuoti į litus, tiesiog išvis jį išbraukiau iš galimų pirkinių sąrašo.

Netrukus atsirado ir trečiasis motyvas – tada, kai paėmiau ir išsiviriau ryžių pudingo namie. Tereikėjo tik apvaliagrūdžių ryžių, poros litrų pieno, šiek tiek cukraus ir vanilės. Na, gerai, dar reikėjo ir mažiausiai pusvalandžio, o gal ir kiek daugiau, kantrybės. Stovint prie viryklės ir maišant, maišant, maišant. Iš pradžių saugant, kad pienas nepabėgtų iš puodo, vėliau – saugant, kad ryžiai neprisviltų prie puodo dugno. Bet – o, stebukle! – po daugiau mažiau pusvalandžio pudingą supilsčiau į 7 indelius, pagardinau trintomis avietėmis ir mėgavausi neįtikėtinai puikaus skonio desertu (arba pusryčiais – net nežinau, kuria proga šis skanėstas tinkamesnis).

Faktas – namuose ryžių pudingą pasigaminti labai lengva. Visai nebrangu. Ir, pažadu, tikrai labai, labai skanu. Ar tai sveikesnis pasirinkimas? Neabejotinai. Būtent tokius sprendimus ir turiu omeny tuomet, kai sakau, kad stengiuosi gyventi sveikiau. Ir būna, kad man tai pavyksta labai gerai!

 Ryziu pudingas su avietemis

 Ryziu pudingas su avietemis

 Ryziu pudingas su avietemis

Vanilinis ryžių pudingas su avietėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 7 Paruošimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Pudingui:
1 stiklinės (200 g) apvaliagrūdžių ryžių
1/4 stiklinės (50 g) rudojo cukraus
5-7 stiklinių (1,25 – 1,75 l) pieno
1 vanilės ankšties
žiupsnelio druskos

Avietėms:
400 g šaldytų aviečių (sezono metu galite naudoti šviežias)
2 valg. š. cukraus
1/2 citrinos sulčių
2 valg. š. kukurūzų krakmolo

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite ryžių pudingą. Į vidutinio dydžio puodą suberkite ryžius ir cukrų, supilkite 5 stiklines pieno, įdėkite vanilės ankštį (prieš tai perpjaukite ją išilgai ir išimkite sėklytes) ir įberkite žiupsnelį druskos. Kaitinkite virš kaitrios ugnies, kol masė užvirs. Sumažinkite ugnį iki vidutinės, uždenkite puodą dangčiu ir virkite, vis atidengdami ir pamaišydami, apie 30 – 45 minutes, kol ryžiai taps minkšti. Jei matote, kad pienas jau išgaravęs, bet ryžiai dar kietoki, įpilkite daugiau pieno ir virkite toliau.
2. Paruoštą pudingą nukelkite nuo ugnies, išimkite vanilės ankštį ir atvėsinkite.
3. Paruoškite avietes. Suberkite jas į puodą kartu su cukrumi. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol uogos užvirs. Sumažinkite ugnį ir pavirkite dar porą minučių. Atskirame dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis su kukurūzų krakmolu, kol šis ištirps. Plona srovele, nuolat maišydami avietes, supilkite į puodą. Pakaitinkite dar šiek tiek, kol masė ims tirštėti, ir tuomet nukelkite nuo ugnies. Atidėkite į šalį ir palikite atvėsti.
4. Atvėsusį ryžių pudingą paskirstykite į septynias stiklines. Ant viršaus paskirstykite atvėsusias avietes. Patiekite dar kiek šiltą ar visiškai atvėsintą.

 Ryziu pudingas su avietemis

apvaliagrūdžiai ryžiaiavietėsbe orkaitėscitrinospudingaspusryčiairyžiairyžių pudingassaldumynaisveikas desertasvanilė
10 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
TOLI NUO ITALIJOS // Bulvių virtinukai su rūkyta šonine
kitas įrašas
MAMOS DIENORAŠTIS // Spaghetti su cukinijomis ir avokadais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

Žemės riešutų sviesto sausainėliai

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Triufeliukai su brendžiu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

Barbekiu salotos su vištiena

Sodos duona su rozmarinais

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Keptų burokėlių, mocarelos ir mandarinų salotos

Kavos chia pudingas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Teriyaki lašišos iešmeliai su kokosiniais ryžiais

Pikantiškas pyragas su varške, špinatais ir pomidorais

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Lazanija su moliūgais ir vištiena

Pokės dubenėlis (poke bowl) su lašiša

Virti varškėtukai

10 komentarai

Megi 26 Bal ’17 - 11:25 am

Sveiki, laabai skaniai atrodo, kaipmat užsimaniau pasigaminti!:) o sakykit, kokį pieną galima naudoti be karvių? Gal bandėt su kokosų ar sojų?

Reply
Asta 26 Bal ’17 - 3:34 pm

Ačiū, tikrai labai skanu ir yra, tikiuosi, kad maloniai nustebins rezultatas ir Jus! 🙂 Tik štai, su augaliniu pienu nesu bandžiusi, todėl negaliu pasidalinti patirtimi. Jei mėginsite, ir man būtų labai smagu išgirsti rezultatus 🙂

Reply
Jovita 29 Bal ’17 - 11:00 am

O jau nuotraukų grožis!

Reply
Asta 3 Geg ’17 - 7:29 am

Ačiū, Jovita! 🙂

Reply
Megi 4 Bir ’17 - 6:53 pm

Na va, pagaliau pagaminau!:) Šįkart dariau su paprastu pienu, bet kada nors būtinai išbandysiu su augaliniu:) Rytoj pusryčiams valgysiu, jau laukiu!:) Ačiū!

Reply
Asta 8 Bir ’17 - 2:59 pm

Megi, šaunu! Man labai labai smalsu išgirsti, kaip patiko rezultatas? 🙂

Reply
Megi 8 Bir ’17 - 8:10 pm

Tiesiog fantastiškai! Atrodo taip paprasta, o be galo skanu:) Laukiu kada galėsiu pasigaminti su obuoliais:)

Reply
Megi 13 Bir ’17 - 3:29 pm

Prisiduodu, kad dar kart gaminau:D Labai patiko šeimai, liepė vėl pridaryt. Tai šį kart dar pagal šį receptą gaminau, nes bent man atrodo, kad rūgščios uogos čia labiau tinka nei obuoliai:) lauksiu recepto su mėlynėmis! Tik šį kartą šiek tiek pakeičiau ir pyliau 1 l paprasto pieno, o 250 ml sojų, tai net nesijaučia. Ir didinau uogų kiekį, įdėjau plius indelį šaldytų mėlynių, bet nepyliau citrinos, neturėjau. Puikiai pakeičiamas ir įvairiai pritaikomas receptas, ačiū!:)

Reply
Asta 15 Bir ’17 - 4:35 pm

Megi, kaip smagu žinoti, kad ryžių pudingas rado užtikrintą vietą jūsų šeimos meniu 🙂 O mano planuose kitas – kokosinis ryžių pudingas su mėlyėnėmis ir citrinomis. Jau vyras ne pirmą kartą primena, kad ryžiai ne veltui spintelėje kantriai mano dėmesio laukia :)) Būtinai pasidalinsiu! 😉

Reply
Kokosinis ryžių pudingas su šilauogėmis ir medumi | Saulėta virtuvė 23 Rgp ’17 - 9:02 am

[…] kai publikavau ryžių pudingo receptą su avietėmis, komentaruose pasižadėjau – kitas ryžių pudingas bus kokosinis, su mėlynėmis ir citrinomis. […]

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų