Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIŠaltieji užkandžiaiSumuštiniai

Vegetariški sumuštiniai su burokėlių humusu

parašė Asta 9 Sau ’19
Vegetariški sumuštiniai su burokėlių humusu

Mėgstu sumuštinius tiek pat labai, kiek labai retai juos gaminu. Darbo dienomis pasirodo paprasčiau išsivirti košės ar iš vakaro pasiruošti chia pudingo, savaitgaliais karaliauja kiaušiniai, omletai, blynai ir vafliai. O ir nusipurtyti tą dar iš vaikystės paskui sėlinantį sumuštinio įvaizdį – duona, sviestas, kumpis, tadam! – kartais pamirštu. Kaip ir tai, kad sumuštinis gali būti labai įvairus, net labai sveikuoliškas.

Pasižadėjusi sau šiais metais sveikesnius pasirinkimus, ieškau jų visose gyvenimo srityse, kiekvienoje virtuvės lentynoje – taip pat. Dar nežinau, kiek daug man tai duos (kliaujuosi vien nuojauta, kuri yra gera), bet esu tikra, kad ši sąmoninga meilė įvairiam maistui man dovanos daug atradimų.

Kalbant apie atradimus!

Šį receptą tikrai norėčiau vadinti savo atradimu – todėl, kad tai yra vieni skaniausių sumuštinių, kuriuos valgiau kada nors gyvenime (nejuokauju ir nemeluoju!) ir dar todėl, kad kartu su receptu atradau ir puikų, nuostabų, įkvepiantį, smagų TUULIA tinklaraštį. Kol kas paskaičiau šį bei tą, šokinėdama nuo vieno recepto prie kito, bet ir to pakako, kad tinklaraščio autorė, o ir jos receptai, mane sužavėtų. Štai ką noriu pasakyti – rekomenduoju Jums pasigaminti burokėlių humuso, susitepti su juo puikų vegetarišką sumuštinį ir tada įsijungti tą tinklaraštį. Na, suprantat, gal net ir vietoje lengvos knygos, šypt.

 Burokėlių humusas ir vegetariški sumuštiniai

Tiesa, ar žinot, koks faktas yra smagiausias? Pirmą kartą burokėlių humusą paruošiau tada, kai burokėlių namie net neturėjau. Šis receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Supergarden“ – šaltyje džiovintų burokėlių milteliai puikiai pakeičia šviežią produktą: tas pats skonis, toks pats jo intensyvumas, tos pačios maistinės medžiagos ir net spalva ta pati! Aš jau kuriu planus šį humusą išmėginti ir su liofilizuotais špinatais, turėtų būti puiku.

 Burokėlių humusas ir vegetariški sumuštiniai

 Burokėlių humusas ir vegetariški sumuštiniai

 Burokėlių humusas ir vegetariški sumuštiniai

Vegetariški sumuštiniai su burokėlių humusu

Atsispausdinti
Porcijos: 2 sumuštiniai Paruošimo laikas: 25 min. (įskaitant humuso paruošimą)

INGREDIENTAI

Burokėlių humusui (250 ml):
1 skardinės (250 g) virtų avinžirnių
2 valg. š. „Supergarden“ džiovintų šaltyje burokėlių miltelių (arba 2 virtų vidutinio dydžio burokėlių)
2 valg. š. sezamų pastos („Tahini“)
2 skiltelių česnako (nebūtinai)
½ citrinos sulčių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
¼ arb. š. malto kumino
vandens

Patiekti:
alyvuogių aliejaus
šviežių prieskoninių žolelių
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
paskrudintų sezamų sėklų

Sumuštiniui:
4 riekelių tamsios duonos
tepamojo sūrelio su žalumynais (pvz., „Philadelphia“)
burokėlių humuso
½ avokado
saujelės gražgarsčių (ar kitų mėgstamų žalių salotų)
kelių agurko griežinėlių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite humusą. Avinžirnius iš skardinės nuvarvinkite ir labai gerai nusausinkite. Spausdami tarp dviejų pirštų, pašalinkite jų odeles.
2. Visus ingredientus sudėkite į smulkintuvo indą ir susmulkinkite iki visiškai vientisos masės.
3. Jei humusas per tirštas, įpilkite šlakelį vandens – tiek, kad gautumėte tinkamą konsistenciją.
4. Perdėkite humusą į dubenėlį, prieš patiekdami apšlakstykite alyvuogių aliejumi, papuoškite prieskoninėmis žolelėmis, juodaisiais pipirais, sezamų sėklomis.
5. Šaldytuve sandariame indelyje humusą laikyti galite iki 4 dienų.
6. Paruoškite sumuštinius. Duoną paskrudinkite skrudintuve arba orkaitėje.
7. Dvi duonos riekeles dosniai aptepkite tepamuoju sūreliu ir burokėlių humusu.
8. Ant viršaus paskleiskite plonai supjaustyto avokado riekeles, gražgarsčių lapelius, porą agurko griežinėlių.
9. Ant sumuštinio viršaus užvožkite antrąsias duonos riekeles. Patiekite nedelsiant!

Recepto šaltinis: TUULIA

Įrašą įkvėpė: „Supergarden“

 Burokėlių humusas ir vegetariški sumuštiniai

 Burokėlių humusas ir vegetariški sumuštiniai

agurkaiavinžirniaiburokėliaičesnakaicitrinosduonagražgarstėshumusaskuminaspusryčiaisezamų pastasezamų sėklossumuštiniaitahinitepamasis sūrelis
6 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Citrininiai–aguoniniai čirviniai blynai
kitas įrašas
Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų miltais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pikantiškos pusryčių bandelės su čederio sūriu

Šakšuka su bolivine balanda

Keptų burokėlių ir batatų salotos su „Burrata“ sūriu

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Avižiniai riešutų kremo batonėliai su šokoladu

Pica su pesto padažu ir vištiena

REKLAMA

SALDUMYNAI

JOGURTINĖ PANAKOTA SU BRAŠKIŲ ŽELĖ

Citrininis tortas su šilauogėmis

Biskvitinis pyragas su nektarinais

Migdoliniai „Linco“ sausainiai

Sluoksniuota panna cotta su citrinomis

Canelés (Cannelés) de Bordeaux

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Česnakinė duona ir česnakinis sviestas

Saulėtos virtuvės blynų ir vaflių knyga | Šokoladiniai...

Citrininiai–aguoniniai čirviniai blynai

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

REKLAMA

GĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Braškių ir citrinų limonadas

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Moliūgų kava

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

6 komentarai

Loreta 10 Sau ’19 - 8:33 am

Ačiū už sveikuoliškų pusryčių idėja. Labai skanu! O jau spalva spalva …:).

Reply
Asta 11 Sau ’19 - 3:55 pm

Loreta, spalva tikrai fantastiška, tiesa! 🙂 Džiaugiuosi, kad pusryčių idėja patiko – aš pati šiuos sumuštinius nuo sekmadienio valgau bene kasdien! 😀

Reply
Jule 11 Sau ’19 - 8:41 pm

Burokėlių humusas – virnas iš mano mėgstamiausių, drauge su batatų :} ir net nebūčiau pagalvojusi jo gaminti su liofilizuotomis daržovėmis! Vis galvodavau, kad įprastos daržovės turi kiek per daug vandens, tad keičia humuso konsistenciją — ogi štaigi koks sprendimas ,)

Reply
Asta 24 Sau ’19 - 6:03 pm

Jule, mano galva, čia tikrai super geras sprendimas! Aš, tiesą sakant, dabar irgi pagalvojau, kad gal man anksčiau ragautas ne itin patiko dėl savo kiek per daug vandeningos konsistencijos. O šis tikrai tvirtas, bet minkštas, kreminės tekstūros. Labai patiko man, pamėginki! 🙂

Reply
Monika 28 Kov ’19 - 6:31 am

Humusas tikrai skanus! Pridėjau daugiau kumino ir rūkytos aitrioios paprikos, o tahinio kitą kartą perpus sumažinčiau, nors konsistencija nuo to kiek ir nukentėtų… Ačiū!

Reply
Asta 4 Bal ’19 - 10:20 am

Monika, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply

Komentuoti: Monika Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų