Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAIVALGOMOS DOVANOS

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

parašė Asta 16 Spa ’16
Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

Iššokau parašiutu iš keturių kilometrų aukščio. Apsilankiau požiūrio plėtimo seminare. Leidausi į 35 kilometrų žygį pėstute per rudens nuspalvintą Nemuno vingių parką. Vis bandau save atrasti iš naujo: nueituose kilometruose, išgirstuose žodžiuose, taip ir neišsprūdusiame riksme tarp žemės ir dangaus.

O už lango – ruduo. Ryškus, saulėtas ir spalvotas. Atkakliai priešgyniaujantis visoms galimoms rudens depresijoms, visiems pilkos atspalviams, visiems pamažu į mintis įsėlinantiems liūdesiams. Jis sako: ei, viskas gerai. Sloga, vėjas, odą gnaibantis šaltis nėra blogiausia, kas gali nutikti. O ilgi vakarai – tai tik progos užsidegti žvakę, susisupti į jaukų pledą ir gerti pačią skaniausią pasaulyje svarainių arbatą. Net tamsūs rytai, ir jie nėra tokie blogi, kai iš lovos išlipi ta koja, kuria reikia (arba pagaliau patiki, kad abi kojos yra vienodai sėkmingos).

Ir savaitgaliai, tie romantiški rudens savaitgaliai. Kartais laikas, atrodo, trumpam sustoja: tam, kad išsikeptume kvapniausią obuolių pyragą. Ar tam, kad pagaliau prisiruoštume tam, ką ilgam atidėliojome „kitam kartui“. Net jei tai – tokia menka smulkmena kaip naminis riešutų sviestas.

Nesuskaičiuočiau, kiek kartų planavau pasigaminti riešutų sviesto pati, savo virtuvėje. Vis pasakydavau sau, kad kitą kartą. Taip atėjo kitas mėnesis, kiti metai, dar ir dar kiti metai… Dovanų iš „TOPO CENTRO“ gautas naujas „Philips“ smulkintuvas tapo tuo paskutiniu lašu gerąja prasme (senasis, nesu tikra, ar būtų tokį iššūkį atlaikęs), ir štai, prašom – naminis riešutų sviestas!

Štai taip, mažais žingsneliais, galima prisijaukinti visus metų laikus. Atradus mylimą šiltą šaliką. Išgalvojant sau naujų pirmųjų kartų. Stebint gamtą, lyg paveikslas nusidažiusią ryškiausiomis spalvomis. Plačiai atitraukiant žaliuzes, kad į namus pakliūtų kuo daugiau saulės spindulių. Ragaujant tobulai skanų naminį riešutų sviestą…

 Zemes riesutu sviestas

 Zemes riesutu sviestas  Zemes riesutu sviestas  Zemes riesutu sviestas

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

Atsispausdinti
Porcijos: 1 nedidelis stiklainėlis Paruošimo laikas: 10 min.

INGREDIENTAI

2 stiklinių (260 g) kepintų nesūdytų žemės riešutų
2 valg. š. medaus
1 arb. š. malto cinamono
¼ arb. š. druskos
2 arb. š. kokosų aliejaus

GAMINIMO EIGA

1. Žemės riešutus suberkite į smulkintuvą ir smulkinkite apie 4 minutes, kol gausite rupią masę.
2. Supilkite medų, suberkite maltą cinamoną, žiupsnelį druskos, supilkite kokosų aliejų. Smulkinkite dar apie 4-5 minutes, kol gausite vientisą riešutų masę.
3. Supilkite į stiklainėlį. Mėgaukitės!

 Zemes riesutu sviestas

cinamonaskokosų aliejusmedusriešutairiešutų sviestasžemės riešutaižemės riešutų sviestas
4 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais obuoliais
kitas įrašas
Kakavinė avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutų sviestu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sluoksniuotas angliškas desertas „Trifle“

Bolivinės balandos salotos su pupelėmis ir saldžiosiomis bulvėmis

Prancūziška braškių tarta su vaniliniu kremu

Trupiniuotis su avietėmis

Plikyti sausainiai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Tortilijų suktinukai su vištiena

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Trinta brokolių sriuba

Vištienos kukuliukai moliūgų padaže

Obuoliniai varškėčiai

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

Kiaulienos sprandinės šašlykai su svogūnais

ATRADIMAS // Bolivinės balandos salotos su brokoliais, mocarela...

REKLAMA

GĖRIMAI

Saldžios dovanos Mamai

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Nealkoholinis karštas vynas

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Braškių ir citrinų limonadas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Vaisių pica

Pavlova su maskarpone, apelsinų kremu ir uogomis

Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

Migdoliniai pyragėliai su figomis

Plikyti sausainėliai

Amerikietiški blyneliai su maskarpone

4 komentarai

Kamilė 16 Spa ’16 - 5:06 pm

Aš irgi labai norėčiau pabandyt, bet taip pat baiminuosi dėl smulkintuvo 😀 bet jaučiu teks rizikuot, nes atrodo labai gardžiai!

Reply
Simona 7 Lap ’16 - 6:02 am

Sveiki 🙂 Atrodo pasakiškai, o kiek laiko gali stovėti? Mastau apie tokias dovanas kalėdoms 🙂

Reply
Rožė 25 Gru ’22 - 1:34 am

Atrodo puikiai, tikrai bandysiu!
Tik klausimas, kiek laiko galima naudoti/laikyti? Ar nesugenda greitai? 🙂

Reply
Asta 27 Gru ’22 - 8:24 am

Sveiki! Na, sudėtyje nėra greitai gendančių produktų, tad galiojimas tikrai labai ilgas – manau, kad šaldytuve galite laikyti apie porą mėnesių 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų