Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Galetė su obuoliais ir karamele

parašė Asta 7 Rgp ’20
Galetė su obuoliais ir karamele

Yra toks keistas laikas – dažniausiai rugpjūtį, obuoliams vis sparčiau nokstant, – kai suprantu: nors vis dar vasara už lango, bet jau štai ten, už ano kampo, už dar vieno šuoliais bėgančio laiko vingio, laukia jis. Ruduo.

Mane tas jausmas jau aplankė. Su kiekvienu vėsesniu vėjo gūsiu, su kiekvienu tamsesniu vakaru ir su kiekvienu cinamono žiupsniu, beriamu į kepamą pyragą, rudens nuojauta skverbiasi vis gilyn.

Nesipriešinu, neliūdžiu. Vis dar vasara, žinau. Mėgaujuosi. Bet paslapčia truputį – labai mažytį truputį – rudens net laukiu. Jaukių megztinių. Daugiau pyragų. Gelstančių medžių lapų. Lietaus. Savų namų.

Vaikščiodama po obelimis, po tris-keturis-penkis renku obuolius. Pjaustau juos plonais griežinėliais, gardinu cinamonu ir muskatu, ir ruduoju cukrumi. Minkau trapią tešlą, po valandėlės iš orkaitės traukiu saldžiai kvepiančią galetę. Šlakelis karamelės padažo, rutuliukas vanilinių ledų – nežinau, labiau vasaros ar rudens tai skonis, bet jis NUOSTABUS.

 Galetė su obuoliais ir karamele

 Galetė su obuoliais ir karamele

 Galetė su obuoliais ir karamele

Galetė su obuoliais ir karamele

Atsispausdinti
Porcijos: 8-10 Paruošimo laikas: 15 min. + tešlos šaldymas 30-60 min. Gaminimo laikas: 30-40 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
¼ stiklinės (50 g) rudojo cukraus
¼ arb. š. druskos
120 g šalto sviesto
¼ stiklinės (60 ml) ledinio vandens

Įdarui:
4 vidutinio dydžio obuolių
¼ stiklinės (50 g) rudojo cukraus
2 valg. š. miltų
2 valg. š. citrinų sulčių
2 arb. š. malto cinamono
¼ arb. š. malto muskato
2 valg. š. sviesto

Viršui:
1 kiaušinio
1 valg. š. pieno ar vandens
saujelės migdolų riekučių

Patiekti:
„Dr. Oetker“ karamelinio desertų padažo (arba naminės karamelės)
vanilinių ledų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite šaltą gabalėliais supjaustytą sviestą ir išmaišykite. Trinkite tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai.
2. Palaipsniui į trupinius supilkite labai šaltą vandenį. Vandens gali reikėti šiek tiek mažiau ar daugiau, todėl nesupilkite jo viso iš karto, stebėkite, kada trupiniai pradeda kibti. Jeigu matote, kad trupiniai yra per sausi ir nekimba, įpilkite dar šlakelį šalto vandens.
3. Suformuokite iš tešlos rutulį, susukite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 30-60 minučių (galite paruošti tešlą iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 2 dienų).
4. Orkaitę įkaitinkite iki 190 ᵒC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite didelę kepimo skardą.
5. Paruoškite obuolius. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nestoromis riekelėmis. Sumaišykite su ruduoju cukrumi, miltais, citrinų sultimis, maltu cinamonu ir muskatu.
6. Atvėsintą tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus lakšto. Iškočiokite į maždaug 30 cm skersmens apskritimą. Paimkite 22 cm skersmens kepimo indą ir, išcentravę pagal iškočiotos tešlos lakštą, uždėkite ant viršaus ir šiek tiek įspauskite, – taip lengvai matysite, kiek plačiai ir kur turite paskleisti įdarą.
7. Paruoštas obuolių riekeles išdėliokite, užpildydami 22 cm skersmens apskritimą. Viršų apibarstykite mažais gabalėliais supjaustytu sviestu.
8. Tešlos kraštus užlenkite į vidinę galetės pusę ant obuolių.
9. Kiaušinį išplakite su šaukštu pieno, plakiniu aptepkite tešlos kraštelius. Apibarstykite saujele migdolų riekučių.
10. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol tešla bus gražiai auksinės spalvos. Leiskite 10 minučių atvėsti kepimo skardoje.
11. Patiekite šiltą, apšlakstę karamele ir pagardinę rutuliuku vanilinių ledų.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

 Galetė su obuoliais ir karamele

 Galetė su obuoliais ir karamele

 Galetė su obuoliais ir karamele

cinamonascitrinosdesertasgaletėkaramelėkepiniaiLedaimigdolaimuskatasobuoliaipyragassaldumynai
0 komentaras
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje
kitas įrašas
Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Citrininės tartaletės

Tiramisu ledai

TOBULAS, TOOOBULAS! // Tobulas obuolių pyragas

Žagarėliai

Citrinų tarta

Ledų, karamelės ir plaktos kavos desertas

REKLAMA

GĖRIMAI

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

Bandelės su dešrelėmis „Mumijos“

Varškės apkepas su braškėmis ir bananais

Borekas su varškės ir špinatų įdaru

Vištienos kepsniai su mocarela, pesto ir pomidorais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Mokyklos užkandžių dėžutės | 4 idėjos

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Burokėlių sriuba su rūkyta šonine

    21 Spa ’25
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Morkų ir varškės pyragas su trupiniais

    17 Spa ’25

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (694)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (170)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų