Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotos

Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

parašė Asta 3 Vas ’21
Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

Pagalvojau, juk vos mėnuo iki pavasario – pats metas skaičiuoti dienas ir… auginti salotas! Na, gerai, mane artimiau pažįstantys puikiai žino: myliu augalus, bet nesu iš tų, kuriems sekasi auginti. Nors naujuose namuose pagaliau įsidrąsinau ir patikėjau, kad galiu pasirūpinti žaliais lapiniais augalais – nes man be proto gražu ir aš esu jiems tikrai dėkinga už kantrybę su mano netobulais įgūdžiais! – iki namų daržininkės man dar labai toli. Su baltu pavydu stebiu ant kitų žmonių virtuvės palangių aukštyn besistiebiančias prieskonines žoleles, svogūnų laiškus ar traškias salotas. Prieskoninės žolelės mano namuose išgyvena tris dienas, kiti augalai – tris savaites. Nenorėčiau lažintis, kiek ilgai vazonėlyje žaliuotų traški lapinė salota, bet juk neišbandžius nesužinosiu, tiesa?

Man smagu pranešti, kad „Kietaviškių“ paruošė džiaugsmą ir pramogą tokiems neįgudusiems daržininkams kaip aš. Salotų pakuotę pakeitę į draugiškesnę aplinkai ir sumažinę plastiko kiekį pakuotėje net iki 80 proc. (o tai reiškia, atsisakę net 16 tonų – viso vilkiko! – plastiko per metus, kuris anksčiau būdavo sunaudojamas būtent šioms salotoms supakuoti), jie atsisakė ir plastikinių vazonėlių, į kuriuos anksčiau būdavo įsodintos salotos. „Suteik joms antrą gyvenimą“, – sako „Kietaviškių“ ir kviečia salotas persodinti, auginti ir valgyti, valgyti, valgyti!

Aš pamėginsiu save nustebinti – kviečiu ir jus! Juk šitą baltą ir šaltą žiemą turėtų būti ypatingai smagu ištiestos rankos atstumu visad rasti ne tik saldainį ar keksiuką (šypt), bet ir vazonėlį šviežių pavasarį pranašaujančių salotų.

Šis receptas turbūt išduoda, kaip stipriai esu išsiilgusi saulės ir šilumos. Į dubenėlius susluoksniavau traškias lapines salotas, gaivius pomidoriukus, saldžius mangus, gerai sunokusius avokadus ir sultingą orkaitėje keptą vištieną. Dar šiek tiek smulkiai kapotų raudonųjų svogūnų, saujelė kepintų migdolų plokštelių ir šlakelis saldžiarūgščio padažo. Greita, paprasta, labai gardu!

O jei valgydamas trumpam užsimerktum, galėtum beveik patikėt – skonių pilnas pavasaris..!

 Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

 Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

 Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

 Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

 Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

pundelio lapinių salotų
poros saujų vyšninių pomidorų
1 gerai sunokusio mango
1 gerai sunokusio avokado
½ keptos vištos krūtinėlės
¼ mažo raudonojo svogūno
saujelės kepintų migdolų riekučių

Padažui:
¼ stiklinės (60 ml) alyvuogių aliejaus
3 valg. š. baltojo vyno acto
2 valg. š. klevų sirupo
2 arb. š. garstyčių
1 skiltelės česnako
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Dubenėliuose susluoksniuokite stambiai suplėšytas lapines salotas, perpus perpjautus vyšninius pomidorus, kubeliais supjaustytą mangą ir avokadą, smulkiai kapotą raudonąjį svogūną.
2. Padažui visus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, jį sandariai uždarykite ir gerai suplakite.
3. Apšlakstykite padažu salotas, apiberkite saujele sausoje keptuvėje pakepintų migdolų plokštelių ir iš karto patiekite.

Receptas paruoštas bendradarniaujant su „Kietaviškių“.
Reklama #kietaviskiu

 Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

 Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

 Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

alyvuogių aliejusavokadaibaltojo vyno actasčesnakaigarstyčiosklevų sirupasmangaimigdolaipomidorairaudonasis svogūnassalotosvištiena
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Amerikietiški blyneliai su maskarpone
kitas įrašas
Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bulvių keksiukai su daržovėmis

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Sumuštiniai su lašišos užtepėle

„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Varškės blyneliai

Svogūnų pica

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Tobulas varškės apkepas

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosinio-bananinio chia pudingo, aviečių-chia džemo ir graikiško jogurto...

Juodai balti keksiukai

Migdolinis aguonų pyragas

Meduolių desertas su bananais

Meduoliniai kavos keksiukai su citrininėmis kreminio sūrio kepurėlėmis

Kepti cinamoniniai obuoliai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų