Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

DuonaKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSumuštiniai

Pikantiškos pusryčių bandelės su čederio sūriu

parašė Asta 15 Kov ’21
Pikantiškos pusryčių bandelės su čederio sūriu

Pasvajokim. Apie lėtus ir ramius rytus, apie pirmadienius, kurie prasideda su saule, apie orkaitėje kepančias pusryčių bandeles, o ant stalo – kvepianti kava ir tobulai sunokę avokadai, švieži žalumynai, gardžiausias kumpis… viskas, iš ko galima išburti gardžiausius pusryčius. Jeigu ne čia ir dabar, išsisaugokite šią idėją savaitgaliui.

Šiandien „Lidl Lietuva“ prasideda teminė „Deluxe“ savaitė, pilna prašmatnių skonių ir unikalių produktų. Nuo kengūrienos kepsnių iki įvairiausių sūrių, padažų, aliejų, desertų. Dailios pakuotės, lyg sukurtos dovanoti, ir išskirtiniai skoniai, kviečiantys virtuvėje jokiais būdais nenuobodžiauti, bet – atrasti, eksperimentuoti, švęsti, džiaugtis, gal net… šokti!

Savaitgalį, kai pabusite su mintimi, kokiais gi pusryčiais pradžiuginti šią dieną, imkit ir išsikepkit jų – pikantiškų pusryčių bandelių su čederio sūriu. Jos purios, labai lengvos tekstūros, paruošiamos lengvai ir greitai, o ir ingredientų reikės visai nedaug. Keletą iš jų rekomenduoju čiupti iš „Deluxe“ asortimento: čederio sūrio, ispaniško vytinto kumpio, aitrių prieskonių malūnėlį.

Svarbūs dalykai, kuriuos turėtumėte žinoti, pasiruošę kepti šias pusryčių bandeles:

  • Skaniausios jos yra vos iškeptos, dar kiek šiltos, tiesiai iš orkaitės; todėl, jei tik turite galimybę, kepkite bandeles prieš patiekiant, o ne iš vakaro ar juolab kelias dienas prieš;
  • Šių bandelių purumo ir lengvos tekstūros priežastis – šalti ingredientai. Sviestas, sūris, pienas – imkite juos iš šaldytuvo paskutinę akimirką ir minkykite tešlą greitai, kad nuo rankų šilumos sviesto gabalėliai nepradėtų tirpti;
  • Minkykite ne tik greitai, bet ir saikingai – tai ne mielinė tešla, kuri mėgsta būti ilgai ir kruopščiai minkoma. Vos tik visi produktai ims sukibti į rutulį, dar kelis kartus paminkykite ir – laikas kočioti.

Bandeles patiekti galite įvairiais būdais: kaip pusryčių baldeles su įvairiais nesaldžiais priedais, perpjauti perpus ir sutepti lyg sumuštinius; kaip pagardą prie dubenėlio sriubos ar lėkštės salotų; kaip užkandį su pikantiškais džemais ar minkštais sūriais.

Pikantiškos pusryčių bandelės su čederio sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 bandelės Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

1 ¾ stiklinės (245 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. aitrių prieskonių mišinio (aitriųjų paprikų, pipirų, garstyčių sėklų, kt.)
60 g šalto sviesto
100 g tarkuoto čederio sūrio
4-5 svogūnų laiškų
½ stiklinės (125 ml) pieno

Viršui:
1-2 valg. š. pieno
20 g tarkuoto čederio sūrio

Patiekti:
tepamojo sūrio
avokadų
vytinto kumpio
gražgarsčių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir prieskonius. Sudėkite kubeliais supjaustytą labai šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol gausite trupinius. Suberkite tarkuotą čederio sūrį, smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus. Išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų trupiniuose.
3. Dalimis maišydami supilkite pieną, išmaišykite ir išminkykite minkštą, tačiau pakankamai tvirtą tešlą. Minkykite greitai, neleiskite šalto sviesto gabaliukams ištirpti nuo jūsų rankų šilumos.
4. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočiokite tešlą iki maždaug 1,5-2 cm storio. Su apvalia sausainių formele išspauskite maždaug 8 cm skersmens apskritimus. Perkelkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
5. Kiekvienos bandelės viršų aptepkite trupučiu pieno ir apibarstykite smulkiai tarkuotu čederio sūriu.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol paviršius bus gražiai auksinės spalvos.
7. Atvėsinkite, perpjaukite perpus ir patiekite, aptepę tepamuoju sūriu, pagardinę avokadais, vytintu kumpiu ir gražgarstėmis.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Reklama @LidlLietuva #LidlPartnerystė #Deluxe

avokadaibandelėsčederisgražgarstėskumpispienaspusryčiaisumuštiniaisūris
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Salotos su keptais batatais ir fetos sūriu
kitas įrašas
Vyšniniai energiniai rutuliukai su juoduoju šokoladu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

Beveik prancūziškas skrebutis

Makaronų salotos su grilyje kepta vištiena, avokadais ir...

Kakavinė avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutų...

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

Cukinijų, fetos ir kalakutienos kukuliukai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Grūdėtosios varškės dubenėlis su lašiša

Purūs pusryčių blyneliai

Brusketos su rikota, vytintu kumpiu ir spanguolėmis /...

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

Prancūziškas batonas (Baguette)

Bulvių keksiukai su daržovėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Žaliasis kokteilis su persikais

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Tiršta vištienos ir kukurūzų sriuba su makaronais

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Špinatų, porų ir varškės apkepas

TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

Obuoliniai varškės blyneliai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

    17 Rgs ’10
  • 6

    Skaniausi kalėdiniai meduoliai

    23 Lap ’18

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų