Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAISALDUMYNAI

Moliūgų tyrė

parašė Asta 29 Rgs ’21
Moliūgų tyrė

Rudens derliaus sezonas įsibėgėja: moliūgai šen, obuoliai ten – tik spėk kepti pyragus! Vienu labai gardžiu savaitgalio deserto receptu pasidalinsiu jau šį penktadienį, o kol kas kviečiu vieną žingsnį žengti iš anksto ir… pasigaminti moliūgų tyrės!

Moliūgų tyrė – tai tiesiog oraitėje iki minkštumo iškeptas moliūgas, sutrintas iki visiškai vientisos masės (tyrės). Neskamba kaip stebuklas, tiesa? Bet stebuklu virsta tuomet, kai ji įmaišoma į pyragų, vaflių, blynų ar net bandelių tešlą, į verdamą avinžirnių karį, į varškės apkepą ar į šildančiais prieskoniais pagardintą sirupą kavai. Saldžiuose kepiniuose moliūgų tyrė dažnai naudojama drauge su cinamonu, imbierais, muskatais. Ragaudami dažnai net neįspėtumėt, kad slaptas ingredientas yra moliūgas, bet jis suteikia jaukaus kvapnumo, drėgnumo, minkštumo, tekstūros sodrumo.
⠀
Tinklaraščio archyvuose rastumėte ne vieną receptą, kurį ruošiau su moliūgų tyre (spauskite ant pavadinimo ir keliaukite į receptą):

  • Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais
  • Moliūginės cinamoninės bandelės
  • Prieskoninis moliūgų sirupas kavai
  • Moliūginis sūrio tortas
  • Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai
  • Varškės apkepas su moliūgais
  • Moliūgų kavos keksiukai su prieskoniais
  • Moliūgų tortas su varškės ir grietinėlės kremu
  • Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais
  • Moliūgų ir varškės pyragas
  • Moliūginiai keksiukai

Kviečiu ką nors išsirinkti ir išbandyti – nėra geresnio meto šiems receptams nei ruduo 🍂

Moliūgų tyrė

Atsispausdinti
Porcijos: apie 2 stiklinės (450-500 g) tyrės Paruošimo laikas: 50 min.

INGREDIENTAI

1/2 vidutinio dydžio moliūgo

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 210 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
2. Moliūgo sėklas išskobkite. Dėkite moliūgą ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, odele į viršų (!). Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes, kol moliūgas bus labai minkštas. Patikrinti galite peiliu – jei jis lengvai sminga į minkštą moliūgą, jis jau tinkamai iškepęs.
3. Minkštą moliūgą šaukštu išskobkite ir sudėkite į maisto trintuvą. Sutrinkite iki visiškai vientisos masės.
4. Sandariame stiklainyje šaldytuve laikykite iki savaitės arba užšaldykite patogaus dydžio porcijomis.

moliūgaimoliūgasmoliūgų tyrėtyrė
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Migdoliniai pyragėliai su figomis
kitas įrašas
Moliūgų keksas su varškės įdaru

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sūrio – brownie tortas

Upėtakis su mangų salsa ir kokosiniais ryžiais

Nekeptas sūrio tortas su avietėmis

Grikių sriuba su vištiena

Moliūgų keksas

Cukinijų apkepas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tiramisu ledai

Keksiukai „Snickers“

Braškinis nekeptas sūrio tortas

Vyšniniai energiniai rutuliukai su juoduoju šokoladu

Citrininiai šaldyto jogurto ledai

Mėlyninis sūrio tortas

REKLAMA

GĖRIMAI

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Įdarytos šviežios bulvės

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Lęšių ir saldžiųjų bulvių sriuba su špinatais

Vištienos ir mocarelos kepsneliai

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Spa ’20

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (354)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (132)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (96)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (678)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (108)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų