Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAINesaldūs pyragai

Nesaldus pyragas su lašiša, brokoliais ir kietuoju sūriu

parašė Asta 12 Gru ’21
Nesaldus pyragas su lašiša, brokoliais ir kietuoju sūriu

Dvylika dienų iki Kalėdų. Kartais jaučiu, kaip ima truputį svilti padai – pirmą kartą sutiksim Kalėdas visai kitaip, o neatsakytų klausimų dar likę labai daug. Ar kalnuose bus sniego? Ar trobelė bus pakankamai erdvi, kad visi sutilptume? O kaip dėl virtuvės – kiek viščiukų pavyks sutalpinti į vieną orkaitę? Dar svarbiau, ar sutilpsim mes – penkios šeimos moterys – vienoje virtuvėje? Ir ar nesusipešim dėl to, kurį pyragą kepti pirmą?

Truputį juokauju, žinoma, nors išmintingas žmogus čia pat palinksėtų galva: kiekviename juoke yra krislas tiesos. Galbūt, šypt. Bet kol iki neeilinio mūsų šeimos nuotykio liko dar kiek daugiau nei savaitė, pagyvenkim šia diena. Tik apie pyragus vis tiek pakalbėkim, gerai?

Jei tektų rinktis vieną iš dviejų, – saldų ar nesaldų pyragą pasirinktumėt?

Aš, akivaizdu, dažniau gaminu, fotografuoju ir pasakoju apie saldžius. Bet pastaruoju metu, širdžiai apsalus nuo visų prieškalėdinių kepinių, retomis akimirkomis net imu suprasti visus, kuriems „o man geriausias desertas yra lašiniai“. Anksčiau tik nepatikliai gūžtelėdavau pečiais, nes – o kaip taip gali būti? Šiandien jau sąmoksliškai mirktelėčiau akį – viena koja esu tam pačiam klube, kas galėjo pagalvot!

Todėl ir šiandien čia, saulėtoje virtuvėje, kviečiu trumpam atsikvėpti nuo visų saldėsių (prie jų dar sugrįšim, pažadu!) ir išsikepti nesaldų pyragą.

Tiesa, lašinių šiam pyrage nerasit, bet rasit lašišos ir kietojo sūrio, keptų svogūnų, česnakų ir trumpai apvirtų brokolių. Tai vienas tų universalių receptų, kuris puikiausiai tiks ir pirmadienio vakarienei, ir artėjančių švenčių stalui. O kalbant apie jas – septynmyliais šuoliais artėjančias šventes ir jų vaišes – įkvėpimo pasisemti užsukit į „Lidl Lietuva“ parduotuves. Ypatingų, gurmaniškų, išskirtinių „Deluxe“ produktų asortimentas nuo šiandien pasipildė naujais pasiūlymais, tarp kurių: jūros gėrybių rinkiniai, „Parmos“ kumpis, jautienos kepsniai, šukučių kepsneliai padaže, saliamis su lazdynų riešutais, „Burrata“ sūris ir visa eilė ragavimui jau paruoštų desertų, nuo itališko „Torrone“ iki citrininio sūrio pyrago. Šis sąrašas tikrai ne baigtinis, visą „Deluxe“ asortimentą galite peržiūrėti ČIA. Didelė dalis šių produktų skirta palengvinti šventinių patiekalų paruošimą, kita dalis – gali tapti puikiomis gardžiomis dovanomis.

Šios savaitės „Deluxe“ asortimente rasite ir škotiškų lašišų filė, ir kietojo „Grana Padano“ sūrio. Turbūt jau suprantate, kur link čia kalbą suku – link labai, labai skanaus (nesaldaus!) pyrago recepto.

Išbandykite! Gal jau šiandien, o gal per šventes?

Nesaldus pyragas su lašiša, brokoliais ir kietuoju sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
½ arb. š. druskos
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
115 g šalto sviesto
2-3 valg. š. šalto vandens

Įdarui:
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
½ poro
2 skiltelių česnako
½ brokolio
200 g sūdytos lašišos filė
4 kiaušinių
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
ryšelio šviežių krapų
150 g kietojo „Grana Padano“ sūrio

Patiekti:
šviežių gražgarsčių
sūdytos lašišos filė
citrinų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir prieskonines žoleles. Sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol gausite trupinius. Įpilkite šalto vandens ir išminkykite minkštą tešlą.
2. Išklokite tešla 25 cm skersmens kepimo formos dugną ir sieneles. Subadykite tešlą šakute ir palaikykite šaldytuve apie 30 minučių, kol paruošite įdarą.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.

4. Paruoškite įdarą. Įkaitintoje keptuvėje šlakelyje aliejaus pakepinkite smulkintus svogūnus ir porus, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotus česnakus ir pakepinkite dar minutę. Nuimkite nuo ugnies.
5. Brokolį išskaidykite žiedynėliais ir trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje, kol šiek tiek suminkštės. Nukoškite ir nusausinkite.
6. Į atšaldytą tešlos krepšelį dėkite ir tolygiai paskleiskite keptus svogūnus ir česnakus, brokolius, tuomet – lašišos gabalėlius.
7. Kiaušinius išplakite su grietinėle, druska, pipirais, smulkintais krapais ir kietuoju sūriu. Supilkite į tešlos krepšelį ant daržovių ir lašišos.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių, kol įdaras sutvirtės ir pyragas bus iškepęs. Jei viršus ima skrusti per greitai, uždenkite pyragą lakštu folijos ir kepkite toliau.

9. Patiekite su šviežiomis gražgarstėmis, lašišos ir citrinų gabalėliais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama #lidlietuva #LidlPartnerystė #Deluxe

brokolisčesnakaigrietinėlėkiaušiniaikietasis sūriskišaskrapailašišanesaldus pyragaspyragassūrissvogūnai
3 komentarai
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladinis tiramisu su apelsinais
kitas įrašas
Imbierinės cinamoninės bandelės

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bulvių „rožės”

Saldžiųjų bulvių virtinukai su kokosų pieno ir špinatų...

Saldus makaronų, varškės, bananų ir jogurto apkepas

Nesaldus pyragas su šparagais ir lašiša

Risotto su lašiša

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

REKLAMA

GĖRIMAI

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulviniai kukuliai su sūrio įdaru

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

Saldus makaronų, varškės, bananų ir jogurto apkepas

Naminė pica

Varške įdaryti pomidorai

Mielinės bandelės su dešrelėmis

3 komentarai

Jovita 19 Gru ’21 - 2:07 pm

Nuostabaus skonio! Ka tik dviese su vyru puse pyrago vienu prisedimu suvalgem😅 as tik vietoj poro dejau saliera.

Reply
Sandra 22 Gru ’23 - 1:16 pm

Sveiki,
Ar galima tešlos krepšelį šaldytuve laikyti per naktį?

Reply
Asta 22 Gru ’23 - 4:52 pm

Taip, galima 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Spa ’20

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (354)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (132)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (96)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (678)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (108)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų