Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiŽuvis

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta lašiša

parašė Asta 29 Geg ’23
Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta lašiša

Tarp produktų, kurių mano virtuvėje privalo būti visada, tikrai yra kiaušiniai. Dar – sezoninės daržovės. Ir bulvės, kad ir koks sezonas bebūtų, šypt. Šaldiklis – atskira tvirtovė, kur galima rasti visko, o tarp to visko – ir kokybiškos šaldytos žuvies iš „Fish Wish“. Labai džiaugiuosi mūsų draugyste ir jų paskatinimu žuvį namuose gaminti kur kas dažniau.

Šįkart sumanėm paruošti ką nors artėjančiai tėčio dienai. O ką mėgsta tėčiai? Pasikuitusi po savo vaikystės prisiminimus, pamaniau – lai būna tai omletas! Sotiems, skaniems, stipriems tėčių pusryčiams.

Omleto recepte susitiko visi tie dalykai, be kurių savo virtuvės neįsivaizduoju: visada gardžios bulvės, smidrai, kurių sezonas dabar pat, ir kokybiška šaltai rūkyta škotiška lašiša iš „Fish Wish“.

Iš tiesų tokia fritata galėtų atstoti ir pietus, ir vakarienę. Gardūs ingredientai – gardus ir rezultatas. O paruošite visai greitai ir labai paprastai!

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta lašiša

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 55-60 min.

INGREDIENTAI

2 didesnių bulvių (250-300 g)
žiupsnio druskos
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
200 g jaunų plonų smidrų
7 kiaušinių
ryšelio šviežių krapų
30 g kietojo sūrio
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
200 g šaltai rūkytos lašišos

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Gabalėliu sviesto iškepkite 22 cm skersmens kepimo indą.
2. Bulves perpjaukite į keturias dalis ir pavirkite pasūdytame vandenyje 5-7 minutes, kol suminkštės. Nukoškite, šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais.
3. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkintą svogūną ir kepkite kelias minutes, kol suminkštės. Suberkite smidrus (jei jie ilgi, perpjaukite į dvi-tris dalis) ir pakepinkite dar porą minučių. Nukelkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį.
4. Dubenyje išplakite kiaušinius su smulkintais krapais, tarkuotu kietuoju sūriu ir žiupsniu pipirų.
5. Į kepimo formą suberkite bulves, sudėkite keptus svogūnus ir smidrus, lašišos gabalėlius. Užpilkite kiaušinių plakiniu.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 40 min., kepimo indą uždengę folija, ir dar 15-20 min. be folijos, kol omletas sutvirtės.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Fish Wish“.
#reklama #fishwish

kiaušiniaikrapailašišaomletaspusryčiairūkyta lašišasmidraišparagaisūris
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Juodosios arbatos keksas su medumi
kitas įrašas
Kavos ledai su sausainių gabaliukais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pernakt brinkinta avižinė košė su riešutų kremu ir...

Riestainiai su lašiša ir kiaušinių salotomis

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Bulvių ir menkės paplotėliai

Kakavinė avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutų...

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Vegetariška daržovių lazanija

Makaronai su pesto padažu

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

Špinatų, porų ir varškės apkepas

REKLAMA

SALDUMYNAI

SVEIKESNI PASIRINKIMAI // Vanilinis ryžių pudingas su avietėmis

Plikyti sausainiai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Vyšniniai energiniai rutuliukai su juoduoju šokoladu

Saldžios dovanos Mamai

Meduolinės eglutės

Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Morkų ir varškės pyragas su trupiniais

    17 Spa ’25
  • 5

    Burokėlių sriuba su rūkyta šonine

    21 Spa ’25
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (695)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (141)
    • Desertai indeliuose (97)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (170)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų