Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Sluoksniuotos tešlos galetė su obuoliais, migdolais ir ledais

parašė Asta 11 Gru ’24
Sluoksniuotos tešlos galetė su obuoliais, migdolais ir ledais

Nėra blogo meto ledams, tiesiog nėra! Ypač tada, kai gardūs ledų rutuliukai nuguldomi ant dar šiltos obuolių galetės, po obuoliais – slepiasi gardus migdolų kremas, o viską apgaubianti sluoksniuota tešla – kvapni, trapi ir tirpstanti burnoje. Nežinau, ar pavyks skonį perduoti žodžiais ar vaizdais, bet tai – pasakiškai skanus desertas!

Viskas paprasta kaip dukart du: išklokite kepimo indą sluoksniuota tešla, ant dugno paskleiskite migdolų kremo, ant viršaus – obuolius. Iškepę, leiskite šiek tiek atvėsti, o kai pyragas bus vos šiltas – gardinkite ledais ir ragaukite. Taip, taip. Nuostabiai skanu!

Galetę gardinau kaimyninėje Lenkijoje gaminamais „Willisch“ ledais. Tai – daugiau nei keturiasdešimt metų skaičiuojantis, su meile kuriamas ir auginamas šeimos prekės ženklas, šį gruodį atkeliavęs ir į mūsų „Lidl Lietuva“ parduotuves. „Willisch“ asortimentas išskirtinis unikaliais rankų darbo ledų skoniais; šįkart galite rinktis iš dviejų:

  • sūdytų kokosinių ledų su mangais ir
  • sūdytų spragėsių ledų su karamele.

Pirmieji – tropinio skonio, mintimis nukeliantys į saulėtas atostogas po palme. Tuo tarpu antrieji – saldesni, sukurti pasitelkiant išmanias technologijas ir dirbtinio intelekto pagalbą. Galiu patvirtinti, kad bendradarbiavimo rezultatas – puikus!

Kviečiu paragauti ledų, o jei pavyks viso indelio nesuvalgyti vienu ypu – paskaninkit jais šiltą obuolių galetę. Bus labai, labai skanu!

Sluoksniuotos tešlos galetė su obuoliais, migdolais ir ledais

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 40-50 min.

INGREDIENTAI

Migdolų kremui:
3 valg. š. minkšto sviesto
¼ stiklinės (50 g) rudojo cukraus
¾ stiklinės (75 g) migdolų miltų
1 kiaušinio
1 arb. š. vanilės pastos
1 valg. š. miltų

Galetei:
1 lakšto šviežios sluoksniuotos tešlos (275 g)
3 didelių tvirtų obuolių
3 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. malto cinamono
½ citrinos sulčių

Viršui:
1 kiaušinio
1 valg. š. pieno
2 arb. š. rudojo cukraus
migdolų riekelių

Patiekti:
ledų
karamelės padažo

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite migdolų kremą. Sviestą ir cukrų išplakite iki purumo. Sudėkite likusius ingredientus ir dar kartą išplakite.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Gabalėliu sviesto ištepkite ar kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą.
3. Sluoksniuotos tešlos lakštą įklokite į kepimo formą taip, kad dengtų dugną ir kraštus.
4. Ant sluoksniuotos tešlos tolygiai paskleiskite migdolų kremą.
5. Obuolius nulupkite, perpjaukite perpus, išpjaukite sėklalizdžius. Supjaustykite riekelėmis, sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu ir citrinų sultimis.
6. Sudėkite obuolių riekeles ant migdolų kremo. Perteklinius tešlos kraštus užlenkite ant obuolių.
7. Kiaušinį išplakite su šaukštu pieno ir plakiniu aptepkite tešlą. Apiberkite ruduoju cukrumi ir migdolų riekelėmis.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių, kol obuoliai taps minkšti, o tešla gardžiai apskrus. Jei tešla ims ruduoti pernelyg smarkiai, pridenkite galetę lakštu folijos ir kepkite toliau.
9. Iškepusią šiek tiek atvėsinkite. Patiekite šiltą, pagardinę ledais ir karamelės padažu.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Willisch“.
#reklama #willisch

cinamonascitrinosdesertasgaletėkaramelėLedaimigdolaiobuoliaipyragassluoksniuota tešlavanilė
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Mielinė plėšoma pynė su pesto ir kietuoju sūriu
kitas įrašas
Pavlovos pyragaičiai su spanguolėmis ir pistacijomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Triufeliukai su brendžiu

Kepėjai be stabdžių: bulvių pyragas su riešutais ir...

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

Cinamoniniai biscotti

Meduoliniai keksiukai su maskarponės kremo kepurėlėmis

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sūrio tortas su keptais obuoliais ir karamele

Varškės pyragas „Gintarėlis”

Kakavinis varškės pyragas

Riešutų ir datulių batonėliai

Šokoladinė cinamoninė duonelė

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis kokteilis su persikais

Nealkoholinis karštas vynas

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

    19 Spa ’20
  • 3

    Mielinės cinamoninės bandelės su obuoliais

    5 Lap ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (692)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų