Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAISRIUBOS

Tiršta bulvių ir lašišos sriuba

parašė Asta 16 Sau ’25
Tiršta bulvių ir lašišos sriuba

Po žiemos švenčių maratono visą sausį galvoju apie tai, kaip esu pasiilgusi paprasto, šilto, jaukaus naminio maisto. „Kaip norėčiau kokios skanios sriubytės…“, – dažną dieną sukasi mintyse, sprendžiant vakarienės klausimą. Mano mėgstamiausios, kaip visada, tirštos ir sočios. Vienas žingsnis iki troškinio, šypt.

Šios sriubos receptu pirmą kartą pasidalijau prieš daugiau nei septynerius metus, ir per tą laiką mažai kas pasikeitė – nors viriau daug skirtingų sriubų, ši išliko viena iš mano mylimiausių. Jei dar nesate išbandę, prašau, išbandykit. Tikiu, kad vakarienę lydės skanus čepsėjimas, o pas mane grįšit su geriausiais įspūdžiais.

Bulvių ir lašišos sriuba yra ypatingai kvapni, sodraus ir turtingo skonio, soti ir nuostabiai gardi. Jaukiausių žiemos dienų maistas.

Šiuo receptu nusprendžiau pasidalinti dar kartą dėl kelių priežasčių. Visų pirma, manau, kad jis nusipelnė gražesnių nuotraukų nei kad darytos prieš tuos septynerius metus. Antra, gerus dalykus būtina pri(si)minti – jie kartais tiesiog ima ir pasimiršta. Galiausiai, kai paėmiau į rankas šiuos dubenėlius, iš karto pagalvojau, kad noriu iš jų valgyti ne ką kitą, o savo mylimiausią, vėl spėtą pasiilgti sriubą.


Dubenėliai – iš „F2D” kolekcijos „Ceres Grey“. Švelniai pilkšvų ir rusvų atspalvių porceliano indai yra neįtikėtinai jaukūs, malonūs liesti. Atrodo tiesiog sutverti gardiems, šildantiems patiekalams. Didelį šio prekės ženklo indų pasirinkimą rasite „PROMO Cash&Carry” parduotuvėse.

Jei ieškote indų sau ar dovanai, jei teikiate pirmenybę įvairovei ir išskirtinumui, jei vertinate tikrai gerą kainos ir kokybės santykį, raginu labai nuoširdžiai – apsilankykite „PROMO Cash&Carry” indų skyriuose.

Tiršta bulvių ir lašišos sriuba

Atsispausdinti
Porcijos: 4-5 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

3 valg. š. sviesto
1 svogūno
2 saliero stiebų
5-6 skiltelių česnako
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
2 valg. š. pomidorų pastos
1 skardinės (400 g) smulkintų pomidorų
2 ½ stiklinės (625 ml) vištienos sultinio
2 lauro lapelių
500 g bulvių
150 g natūralaus skonio tepamojo lydyto sūrio
1 stiklinės (250 g) riebios grietinėlės
250 g šaltai rūkytos lašišos

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite smulkintą svogūną ir saliero stiebus ir kepkite, vis pamaišydami, kol suminkštės.
2. Sudėkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir dar minutę pakepinkite.
3. Suberkite pipirus, prieskonines žoleles, sudėkite pomidorų pastą. Pakaitinkite minutę.
4. Supilkite trintus pomidorus ir vištienos sultinį. Sudėkite lauro lapelius ir kubeliais supjaustytas bulves. Leiskite užvirti. Tuomet sumažinkite ugnį, pridenkite puodą ir virkite apie 10-15 minučių, kol bulvės suminkštės. Tikslus virimo laikas priklausys nuo bulvių kubelių dydžio. Neleiskite bulvėms pervirti ir sukristi.
5. Sudėkite į puodą lydytą sūrį ir išmaišykite, kol jis ištirps.
6. Supilkite grietinėlę ir sudėkite juostelėmis supjaustytą rūkytą lašišą. Pakaitinkite, kol užvirs, ir nukaiskite.
7. Sriubą galite patiekti ir ragauti iš karto, bet dar skanesnė ji bus, jei leisite atvėsti, o tuomet pasišildysite tame pačiame puode. Tada ji bus dar tirštesnė, dar sodresnio skonio ir aromato.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama #promocashcarry

bulvėsčesnakaigrietinėlėlašišalauro lapeliailydytas sūrispomidoraipomidorų pastasalieraisiubasultinyssvogūnai
0 komentaras
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Veganiški (augaliniai) migdoliniai vafliai
kitas įrašas
Riešutinė granola

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tiršta vištienos ir voveraičių sriuba su kreminiu sūriu

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

Lęšių ir saldžiųjų bulvių sriuba su špinatais

Vištienos karbonadai

Šamo plėšiko kukuliukai su bulvių koše ir grybų...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sveikuoliški batonėliai

Kietojo sūrio krekeriai su rozmarinais | Užkandžių padėklas

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su mėlynėmis

Sumuštiniai su keptais pievagrybiais

Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais

Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

REKLAMA

GĖRIMAI

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Braškių ir rabarbarų kokteilis

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

Jautienos ir makaronų troškinys

Paprastas tuno pyragas

Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

Blynai su vištiena ir pievagrybiais

Graikiškos makaronų salotos

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10
  • 3

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (694)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (170)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų