Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Sluoksniuotas pilno grūdo miltų tortas su avietėmis

parašė Asta 29 Rgp ’19
Sluoksniuotas pilno grūdo miltų tortas su avietėmis

Ne visi geri dalykai baigiasi kartu su vasara, toli gražu! Gardžios, saldžios avietės deri dar ir rudens pradžioje. Gal ir šoku su šiuo receptu į benuvažiuojantį traukinį, bet šoku drąsiai ir užtikrintai, nes puikiai žinau – net jei tai bus paskutinis indelis aviečių, šis tortas bus jo vertas.

Kartu su šiuo tortu sugrioviau vieną mitą, kurį pati sau nuo senų laikų buvau susikūrusi. Kas ir kada pasakė, kad pilno grūdo miltai nėra geras pasirinkimas torto biskvitams kepti? Tikriausiai niekas, bet kažkodėl taip maniau. Neva biskvitai, iškepti su pilno grūdo miltais, labiau primins duoną nei saldų purų kepinį. Dabar jau tikrai žinau – klydau!

Pilno grūdo miltai, sumaišyti perpus su aukščiausios rūšies kvietiniais, idealiai tinka torto biskvitui kepti. Taip, skonis šiek tiek kitoks, pats biskvitas šiek tiek rupesnis (bet vis dar puikiai išlaiko savo formą dėl pakankamo glitimo kiekio miltų mišinyje) ir turi labai švelnų duonišką poskonį. Bet tasai poskonis čia nuostabiai tinka! Dar daugiau, man rodos, šis pilno grūdo miltų biskvitas man patiko net labiau už tradicinį.

Torto kremas čia taip pat vienas iš tų, kuriuos norisi vadinti senais gerais. Jau metų metus tokiu kremu pertepu „Medučio“ biskvitus – jis puikiai tiko ir čia. Man patinka į grietinėlės ir grietinės kremą įspausti šiek tiek daugiau citrinų sulčių – tas rūgštumas tobulai dera ir papildo torto saldumą.

Na, ir dar avietės. Žinoma. Šiek tiek spalvų, šiek tiek gaivumo, dar daugiau skonių.

Žinau, jau tuoj ruduo, bet šiandien – dar tikrai vasara. Ketvirtadienis, mažasis savaitgalis. Ir artėjančio savaitgalio desertas tokia proga ne bet koks, o pats gardžiausias. Tortas!

 Sluoksniuotas pilno grūdo miltų tortas su avietėmis

 Sluoksniuotas pilno grūdo miltų tortas su avietėmis

 Sluoksniuotas pilno grūdo miltų tortas su avietėmis

Sluoksniuotas pilno grūdo miltų tortas su avietėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 12-16 gabalėlių Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Pilno grūdo miltų biskvitams:
220 g minkšto sviesto
220 g cukraus
4 didelių kiaušinių
110 g pilno grūdo kvietinių „Kauno grūdų“ miltų
110 g „Kauno grūdų“ a.r. kvietinių miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. vanilės ekstrakto

Kremui:
500 g grietinėlės (35-36% riebumo)
300 g grietinės (30% riebumo)
100 g cukraus
½ arb. š. vanilės ekstrakto
½ citrinos sulčių
apie 200 g aviečių

Sirupui:
½ puodelio vandens
2 valg. š. cukraus
1 valg. š. citrinos sulčių

Papuošimui:
aviečių
šviežių mėtų lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite biskvitą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite tris 22 cm skersmens kepimo indus, išklokite juos kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu.
2. Į didelį dubenį sudėkite minkštą kambario temperatūros sviestą, suberkite cukrų ir plakite elektriniu plaktuvu apie 7 minutes, kol cukrus ištirps, iki visiškai purios masės.
3. Įmuškite po vieną kiaušinį ir kiekvienam kiaušiniui įberkite po nubrauktą šaukštą miltų. Po kiekvieno kiaušinio masę gerai išplakite elektriniu plaktuvu.
4. Likusius miltus išsijokite į atskirą dubenį kartu su kepimo milteliais. Suberkite į sviesto, cukraus ir kiaušinių plakinį. Lengvai judesiais įmaišykite, kol neliks sausų miltų. Įmaišykite vanilės ekstraktą. Neplakite ir nepermaišykite!
5. Paruoštą tešlą paskirstykite į tris kepimo formas. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol biskvitai gražiai iškils. Ar biskvitai jau iškepę, galite patikrinti mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš biskvito centro jis turi būti švarus.
6. Kelias minutes atvėsinkite pravėrę orkaitės dureles, tuomet išimkite iš kepimo formų ir perkelkite ant grotelių. Visiškai atvėsinkite.
7. Paruoškite kremą. Visus kremui skirtus ingredientus, išskyrus avietes, sudėkite į didelį dubenį. Plakite elektriniu plaktuvu, kol gausite standų tirštą kremą. Laikykite šaldytuve, kol tepsite tortą.
8. Paruoškite sirupą. Visus sirupui skirtus ingredientus maišykite puodelyje, kol cukrus ištirps.
9. Surinkite tortą. Pasiruoškite lėkštę ar padėklą, ant kurio patieksite tortą. Dėkite ant jo pirmąjį biskvitą. Apjuoskite kepimo formos borteliu (tam, kad šviežiai suteptas tortas išlaikytų savo formą ir sėkmingai sustingtų). Šiek tiek kremo iš karto atsidėkite į atskirą indelį papuošimui – iki rytojaus palaikykite jį šaldytuve.
10. Kiekvieną biskvitą sulaistykite paruoštu sirupu, pertepkite kremu ir apibarstykite šviežiomis avietėmis. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo.
11. Paruoštą tortą šaldytuve palaikykite per naktį. Nuimkite bortelį. Kraštus aptepkite likusiu kremu, ant viršaus išdėliokite šviežias avietes ir papuoškite šviežių metų lapeliais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdai“.

 Sluoksniuotas pilno grūdo miltų tortas su avietėmis

avietėscitrinosdesertasgrietinėgrietinėlėmėtospilno gūdo miltaisaldusaldumynaitortasuogosvanilė
2 komentarai
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Varške ir špinatais įdaryti pomidorai
kitas įrašas
Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Varškės pyragas su vaniliniu pudingu ir persikais

Karamelinis medaus tortas

Tinginių „Napoleonas“

Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

Šokoladiniai saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su pistacijomis

Rudeniniai sausainiai

REKLAMA

GĖRIMAI

Tiramisu Affogato

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Braškinis pieno kokteilis

Saldžios dovanos Mamai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Brusketos su rikota, vytintu kumpiu ir spanguolėmis /...

Dešrainiai su šonine ir barbekiu padažu

Beveik prancūziškas skrebutis

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Švediški mėsos kukuliai

Orkaitėje kepta arktinė palija su briuselio kopūstais

Piri piri vištiena su kokosiniais ryžiais

Blynai su vištiena ir pievagrybiais

Brokolių, žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su bešamelio...

Varškės apkepas su bolivinėmis balandomis, bananais ir uogomis

2 komentarai

Viktorija 4 Lap ’19 - 8:44 pm

Kaip padarėte tokį lygų ir tvirtą tortą? 🤪

Reply
Asta 24 Lap ’19 - 6:19 pm

Viktorija, tortus visada surinkinėju naudodama bortelį (atsegamą kepimo formos „žiedą”), kurį nuimu tik tada, kai tortas būna pilnai sustingęs 🙂 Tai tikrai padeda išlaikyti tobulą torto formą! Esu paminėjusi ir 9-ame recepto punkte 😉

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Spa ’20

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (354)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (132)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (96)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (678)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (108)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų