Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSumuštiniai

Žalieji sumuštiniai su humusu

parašė Asta 29 Sau ’20
Žalieji sumuštiniai su humusu

Mūsų namų taisyklės labai paprastos: maistą mylėk, pavalgęs padėkok, pusryčių nepramiegok. Truputį juokauju, bet maistą mes tikrai mylime ir pusryčių į miegą tikrai nekeičiame.

Darbo dienų rytais dažniausiai renkamės košę (paprasta, greita, maistinga, visiems patinka ir ilgam suteikia sotumo jausmą), tačiau laikas nuo laiko ateina etapai, kai nuo košės aš pati tiesiog… pavargstu. Kadangi laimingi pusryčiai – laimingos dienos pradžia, ieškau būdų tą nuovargį ir nuobodulį iš virtuvės išvyti, vos tik pajutusi atsėlinant. Šįkart tai puikiausiai pavyko su… sumuštiniais!

Sumuštiniai gali būti visokie, bet kad ne nuobodūs – tai jau tikrai. Aš vis dar skaičiuoju dienas iki pavasario (jų liko, beje, tik 32), todėl ir šie sumuštiniai, sutikit, tikras pavasaris!

 Žalieji sumuštiniai su humusu

 Žalieji sumuštiniai su humusu

 Žalieji sumuštiniai su humusu

Žalieji sumuštiniai su humusu

Atsispausdinti
Porcijos: 3 sumuštiniai Paruošimo laikas: 10 min. + 20 min. humusui paruošti

INGREDIENTAI

Humusui (apie 250 ml):
1 skardinės (265 g) konservuotų virtų avinžirnių
2-3 valg. š. sezamų pastos („Tahini“)
2 skiltelių česnako
½ citrinos sulčių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
¼ arb. š. malto kumino

Sumuštiniams:
6 riekelių pasirinktos duonos
3-4 valg. š. humuso
50 g špinatų
1-2 agurkų
1 didelio avokado
120 g mocarelos

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite humusą. Avinžirnius iš skardinės nuvarvinkite ir nusausinkite. Spausdami tarp dviejų pirštų, pašalinkite jų odeles.
2. Visus humusui skirtus ingredientus sudėkite į smulkintuvo indą ir susmulkinkite iki visiškai vientisos masės.
3. Jei humusas per tirštas, įpilkite šlakelį vandens (arba išsaugokite skystį iš avinžirnių skardinės ir naudokite jį) – tiek, kad gautumėte norimą tirštumą.
4. Sandariame indelyje šaldytuve paruoštą humusą galite laikyti iki 4 dienų.

5. Paruoškite sumuštinius. Duonos riekeles, jei norite, paskrudinkite.
6. Tris duonos riekeles aptepkite humusu, ant jo paskleiskite saują špinatų lapelių. Ant viršaus tolygiai sudėkite agurkų griežinėlius, ant jų – pjaustyto avokado gabalėlius, tuomet – mocarelos riekeles. Ant viršaus paskleiskite dar saujelę špinatų lapelių. Galiausiai užvožkite likusiomis duonos riekelėmis, prieš tai jas aptepę humusu.
7. Sumuštinius patiekite nedelsiant.

 Žalieji sumuštiniai su humusu

 Žalieji sumuštiniai su humusu

 Žalieji sumuštiniai su humusu

agurkaiavinžirniaiavokadaiduonahumusasmocarelapusryčiaišpinataisumuštiniai
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šakšuka su morkomis
kitas įrašas
Kanelės | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Avižinė košė su sūriu, pievagrybiais ir špinatais

Prieskoninis sviestas

Svogūnų pica

Brokolių salotos

Moliūginė avižinė košė

Blynas su obuoliais

REKLAMA

GĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Imbierinis sirupas kavai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

Nesaldus pyragas su brokoliais ir vištiena

Tortilijų suktinukai su vištiena

Šaltibarščiai

Cukinijų ir pievagrybių blyneliai

Ryžių ir vištienos troškinys su kokosų pienu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų