Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsBlynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAIPASAULIO SKONIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

Amerikietiški blyneliai su maskarpone

parašė Asta 29 Sau ’21
Amerikietiški blyneliai su maskarpone

Kažkas jau keliauja, kažkas dar nekeliauja, tuo tarpu man pačiai atrodo, kad nėra dabar saugesnės vietos už namus. Todėl ir toliau vartau nuotraukų albumus, kartais ilgesingai atsidūstu prie kelionių žemėlapio, o nuvijusi liūdesį šalin, organizuoju dar vieną kelionę… savoje virtuvėje. Ką čia ir bekalbėti, savaitinio apsipirkimo metu negalėjau ramiai praeiti pro „Lidl“ amerikietiškos savaitės „McEnnedy“ asortimentą, nes kas antra prekė mane bloškė atgal į kelionės po JAV prisiminimus.

Plėšyta kiauliena man primena mėsainius, kuriuos pakelės užkandinėse išbadėję valgydavom po ilgų žygių nacionalinių parkų takais.

Keksiukai su mėlynėmis man primena, kad būtent JAV pradėjau gerti kavą, ir iškart visai netikėtai atradau pačią skaniausią pumpkin spice latte, o kokia gi kava be keksiuko? Ten, anapus Atlanto, man jie pasirodė tokie dideli, kad visad dalindavomės perpus ir abu likdavome laimingi.

Žemės riešutų kremas – kol pas mus jo galėjai įsigyti vienam vieninteliam prekybos centre Vilniuje, ten bet kurioje parduotuvėje jo buvo daug, įvairiausio: stiklainiuose, saldainiuose, leduose! Tobulą žemės riešutų kremo ledų skonį prisimenu dar iki dabar – šįvakar ragausiu jų vėl, nes į pirkinių sąrašą jie buvo ne tik įrašyti, bet ir triskart pabraukti!

Ir blynai, žinoma, legendiniai amerikietiški blyneliai. Purūs ir minkšti – tobuli! Keliaudami kone kiekvieną naktį leisdavom vis kitam „Bed & Breakfast” tipo motelyje. Jau po antros nakvynės supratom, koks kriterijus yra beveik toks pats svarbus kaip kad „nerūkoma“ ir „privatus vonios kambarys“. Pusryčiams – blynai! Čikagoje buvome atradę stebuklingą vietą, kur tie blyneliai būdavo patiekiami bokšteliais, susluoksniuoti su maskarponės kremu, apšlakstyti klevų sirupu… Prisiminus man dar dabar kojos truputį linksta. Ilgiuosi ir kelionių, ir maisto kelionėse.

Mūsų gardžiausius amerikietiškus pusryčius savo virtuvėje atkūriau nuo A iki Z, kviečiu ir jus – arba kepti pagal šį receptą, arba ieškoti kepimui jau paruoštų amerikietiškų blynelių šios savaitės „Lidl“ asortimente. Ir nepamirškit tuo pačiu pačiupti ir ledų!

Amerikietiški blyneliai su maskarpone

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Blyneliams:
1 stiklinės (280 g) kvietinių miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
3 didelių kiaušinių
60 g tirpinto sviesto
1 ¼ stiklinės (310 ml) pieno
žiupsnio druskos

Kremui:
125 g maskarponės
3 valg. š. miltelinio cukraus
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės

Patiekti:
klevų sirupo
šviežių uogų
šviežių mėtų lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite maskarponę, suberkite miltelinį cukrų. Išplakite iki vientisos masės. Toliau plakdami elektriniu plaktuvu, lėtai pilkite grietinėlę, kol gausite tirštą kremą.

2. Paruoškite blynelius. Į didesnį dubenį išsijokite miltus. Sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Atidėkite į šalį.
3. Kiaušinių trynius ir baltymus kruopščiai atskirkite.
4. Kiaušinių trynius išplakite su pienu. Supilkite į miltų mišinį ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite tirpintą sviestą ir dar kartą gerai išmaišykite.
5. Elektriniu plaktuvu kiaušinių baltymus išplakite su žiupsniu druskos iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į blynų tešlą, stengdamiesi, kad ji liktų kuo puresnė, joje liktų kuo daugiau oro. Nepermaišykite. Paruošta tešla turi būti pakankamai tiršta.
6. Įkaitinkite keptuvę virš vidutinės ugnies. Labai plonai ištepkite aliejumi. Pilkite po samtelį tešlos, formuodami vidutinio dydžio blynus. Kepkite, kol tešlos viršuje pradės kilti burbuliukai. Atsargiu judesiu apverskite blynus ir apkepkite iš kitos pusės dar apie minutę, kol gražiai iškils ir bus iškepę.

7. Patiekite blynelius su maskarponės kremu, klevų sirupu ir šviežiomis uogomis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Reklama #lidllietuva

blynaidesertasgrietinėlėklevų sirupasmaskarponėmėtospasaulio skoniaipusryčiaisaldūs pusryčiaiuogosvanilė
2 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais ryžiais
kitas įrašas
Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Marmurinis pieniško šokolado keksas

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Sviestinė duona „Brioche“

Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais

Varškės pyragas su šilauogėmis ir trupiniais

Mangų, avokadų ir juodųjų pupelių salotos

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su mangais...

Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele

Imbieriniai sausainiai

Kepti cinamoniniai obuoliai

Jogurtinė kefyro želė su braškėmis

Citrininiai keksiukai su braškėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Žaliasis kokteilis su persikais

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Braškių ir citrinų limonadas

Kreminis airiško viskio likeris

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

2 komentarai

Agnė 25 Vas ’21 - 4:07 pm

Ar galima vietoj pieno blynams naudoti išrūgas?

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:57 am

Taip, Agne, galima 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

    28 Lap ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (688)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (137)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų