Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Belgiški pusryčių vafliai

parašė Asta 3 Kov ’18
Belgiški pusryčių vafliai

Kai mūsų namuose nuskamba prašymas iškepti „tikrai skanių vaflių“, jau žinau ką įrašyti į pirkinių sąrašą – raugintas pasukas ir riebiausią tikrą grietinę. Visų kitų produktų, kurių prireikia maišant tešlą, paprastai visada būna virtuvės spintelėse ir šaldytuve: miltų, cukraus, kiaušinių, kokosų aliejaus. Tiesą sakant, esu išbandžiusi ir esam išragavę tikrai labai daug skirtingų belgiškų vaflių variacijų, tačiau šis – vienas geriausių, jei kalbame apie tuos visai paprastus, įvairiausiais priedais nepagardintus vaflius. Išorėje jie tvirti ir apskrudę, viduje minkšti ir purūs. Skaniausi, žinoma, valgant čia pat, iš karto (mes, jei jau atvirai, neretai valgome tiesiog trypčiodami aplink vaflinę, šmirinėdami su kavos puodeliais rankose), nes atvėsę jie suminkštėja ir praranda savo nepriekaištingą tekstūrą. Bet tiesiai iš vaflinės jie tiesiog tobuli!

Rytoj sekmadienis, mūsų šeimoje kartais vadinamas blynadieniu, bet į pirkinių krepšelį aš jau įdėjau ir grietinės, ir pasukų. Tai reiškia, kad rytas bus dar laimingesnis – kepsime vaflius! Pro langą stebėsime sniegu nuklotą kiemą ir svajosime apie pavasarį. Bandysime prajuokinti ant žaidimų kilimėlio besiridinėjantį Jorį. Gersime kavą ir kalbėsime visiškus niekus, ir mėgausimės ta visiška ramybe, kuria apgaubia namai ir maži ritualai, kuriems liekame ištikimi. Tokie, kaip vaflių ar blynų kepimas sekmadienių rytais.

Nes ar gali būti geresnis būdas lėtai pradėti rytą, jei ne palepinant save kažkuo skaniu ir nekasdieniu?

Išsikepkite vaflių ir jūs, šis receptas tikrai labai puikus!

 Belgiški pusryčių vafliai

Skonis: 10/10. Mes juos vadiname „tais tikrai skaniais vafliais“, ir tai tikriausiai viską pasako. Žinoma, kad yra dar daug puikių ir labai gardžių vaflių receptų, bet šis – tikrai labai geras. Išorėje jie tvirti ir apskrudę, viduje minkšti ir purūs. Svarbiausia valgyti tik iškepusius, nes tuomet jie patys gardžiausi, o tekstūra – pati geriausia!

Sudėtingumas: paprasta kaip dukart du.

 Belgiški pusryčių vafliai

Belgiški pusryčių vafliai

Atsispausdinti
Porcijos: 14 vaflių Paruošimo laikas: 5 min. Gaminimo laikas: 20-25 min.

INGREDIENTAI

3 didelių kiaušinių
¾ stiklinės (150 g) cukraus
200 g riebios grietinės
1 stiklinės (250 ml) raugintų pasukų
6 valg. š. kokosų aliejaus
2 stiklinių (280 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos

GAMINIMO EIGA

1. Elektriniu plaktuvu kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi iki purios masės. Sudėkite grietinę, supilkite raugintas pasukas ir dar kartą gerai išplakite.
2. Kokosų aliejų ištirpinkite, supilkite į tešlą ir gerai išmaišykite.
3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Suberkite į tešlą ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
4. Įkaitinkite vaflių keptuvę, ištepkite ją trupučiu kokosų aliejaus. Į įkaitusią keptuvę dėkite po porą didelių šaukštų tešlos, paskirstykite per vaflinės paviršių ir kepkite pagal vaflinės instrukcijas.
5. Iškepusius vaflius atsargiai išimkite į lėkštes ir valgykite ir karto, dar šiltus – tokie jie patys skaniausi!

 Belgiški pusryčių vafliai

grietinėkiaušiniaikokosų aliejusraugintos pasukos
23 komentarai
85
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis
kitas įrašas
Makaronai su lašiša ir žirneliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Greitai paruošiama avižinė košė su miško uogomis

Tuno tartaras su mangais ir avokadais

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

Saulėtos virtuvės blynų ir vaflių knyga | Šokoladiniai...

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru...

Brusketos: su pesto ir burata / su voveraitėmis...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Lašišos paštetas

Pernakt brinkinta kokosinė avižinė košė su mangais

Kitokia balta mišrainė

Barbekiu salotos su vištiena

Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

Pyragėliai su pomidorais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Saldžiųjų bulvių virtinukai su kokosų pieno ir špinatų...

Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže

23 komentarai

Rūta 3 Kov ’18 - 8:35 am

Atrodo labai labai skaniai! Jau seniai svajoju apie tokius vaflius, tik vis vaflines neissirenku. Gal galite rekomenduoti, kokia naudojate?

Reply
Asta 3 Kov ’18 - 11:03 am

Ačiū, Rūta! 🙂 Aš jau tikriausiai penktus-šeštus metus naudoju šią vaflinę: http://bit.ly/vafline Neturiu nei vieno priekaišto! 🙂

Reply
Vaida 5 Kov ’18 - 9:14 am

Ar galima kokoso aliejų pakeisti kokiu kitu?

Reply
Asta 5 Kov ’18 - 3:17 pm

Vaida, galima; galima pakeisti bet kokiu naudojamu aliejumi (tik nerekomenduočiau labai aštrių, stipraus kvapo). Vis tik jei kada turėtumėte galimybę, rekomenduočiau išbandyti ir su kokosų aliejumi 😉

Reply
Ruta 5 Bal ’18 - 9:19 pm

Labai ačiū! Mėginsim ir mes 🙂

Reply
Asta 6 Bal ’18 - 9:09 am

Rūta, tikiuosi, kad vafliai labai patiks 🙂

Reply
Jurga 7 Bal ’18 - 12:26 pm

O kokią naudojate grietinę?

Reply
Asta 7 Bal ’18 - 12:29 pm

Riebią 30 proc.; kokiam nors vienam gamintojui prioriteto neteikiu 🙂

Reply
Jūratė 11 Lie ’18 - 3:39 pm

Labai labai geri vafliai, gavosi iškarto ir labai skanūs 🙂 Tokių, kokių ir norėjau. Labai ačiū už receptą :))

Reply
Asta 12 Lie ’18 - 8:11 pm

Ačiū Jums, Jūrate, kad išbandėte ir pasidalijote įspūdžiais! Labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂

Reply
Vilma 9 Gru ’18 - 2:04 pm

Labai skanūs vafliai, pirmą kartą kepiau naudojau ghee sviestą, buvo skanu, šį kartą dariau, kaip jūs rekomenduojate su kokoso aliejumi, tai galiu pasakyti, fantastiški. Tik cukraus dėjau 80 gramų ir taip saldoki. Ačiū, kad dalinatės puikiais receptais.

Reply
Asta 9 Gru ’18 - 7:14 pm

Vilma, ačiū Jums, kad išbandote ir dalijatės atsiliepimais! 🙂 Man, žinokit, kokosų aliejus vafliuose buvo taip pat tikras atradimas. Nors, tiesą sakant, šiuo metu naudoju jį visur ir viskam – nuo tų pačių blynų iki vištienos kepsnelių 🙂

Reply
Alionuska 23 Vas ’19 - 11:17 am

Vafliukų receptas paprastas, o rezultatas labai skanus, ačiū jums.
Dėjau pusiau kokosų aliejaus ir paprasto. Skonis nepakito.

Reply
Asta 26 Vas ’19 - 11:11 pm

Džiaugiuosi, kad išbandėte ir patiko! 🙂

Reply
Simona 24 Kov ’20 - 6:11 pm

Ar labai nepavyktų vietoj pasukų naudojant pieną? Karantinas, o tik jų neturiu lyg tyčia 🙁

Reply
Asta 8 Bal ’20 - 8:35 pm

Simona, aš esu tikra, kad vaflius, kaip ir blynus, galima iškepti iš bet ko 😀 Nors jie gausis šiek tiek kitokie, bet tiks ir pienas, žinoma 😉

Reply
Vaida 8 Bal ’20 - 7:09 am

ar vietoje pasuku tiktu kefyras?

Reply
Asta 8 Bal ’20 - 8:35 pm

Vaida, taip, kefyras tikrai tiktų 🙂

Reply
Monika 31 Geg ’20 - 7:25 am

Patys skaniausi mano valgyti vafliai! Labai ačiū už receptą!❤

Reply
Asta 9 Bir ’20 - 7:00 am

Monika, gera girdėti, ačiū!! 🙂

Reply
Jolita 5 Rgs ’20 - 6:30 am

Sveiki, o ši tešla būtų tinkama ir čirvinių blynų vaflinei? 🙂

Reply
Jolita 6 Rgs ’20 - 3:45 pm

Nusipirkau vakar Cloer dvigubą čirvinių blynų vaflinę ir išbandžiau su šia tešla 🙂 Labai skanūs blynai, lieka traškūs, o viduj minkštučiai. Tik sunkoka atitaikyti, kiek pilti tešlos į vaflinę, kai ji tiršta. Negaliu nepasidžiaugti ir vafline – super greitai iškepa 😀

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:42 pm

Jolita, sveikinu su pirkiniu ir linkiu labai daug skanių čirvinių blynų! 🙂 Dėl tešlos kiekio atitaikymo, aš paskutiniu metu net nebandau atitaikyti, kad iškeptų tikslios formos – pilu samtelį į vidurį, uždarau keptuvę, ir iškepa tokie visokiausių formų 😀 Skoniui nepamaišo, o ir atrodo visai žaviai! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų