Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAI

Blynas su obuoliais

parašė Asta 13 Vas ’15
Blynas su obuoliais

Raudonų ir visų jos atspalvių širdelių aplink nepastebėti pastarosiomis dienomis tiesiog neįmanoma. Einu į parduotuvę, akis įsmeigusi į kilometrinį reikalingų produktų sąrašą, laikomą rankoje, bet vis tiek akių kampučiai mato visus tuos širdelėmis išmargintus niekučius. Žinau ir girdėjau, kad vis dar yra truputį pykstančių ant Valentino dienos, bet kodėl gi? Aš šypsausi. Juk miela diena. Kažkam puiki proga gauti gėlių, kažkam – pagaliau užsakyti tą staliuką restorane, kam vis neatsirasdavo laiko anksčiau. O dar kažkam – puiki proga prisipažinti meilėje. Lyg koks švelnus spyris į užpakalį, šypt.

Prisimenu, kad pirmaisiais draugystės metais Valentino diena mums buvo tikra šventė. Rūpindavomės dovanėlėmis tikriausiai ne mažiau nei per Kalėdas ar gimtadienius: ką nupirkti, ką pagaminti, kaip nustebinti, ką nuveikti. Dabar gi nuo tų pirmųjų draugystės metų pradėjo daugiau nei dar dešimt, ir Valentino dienos mes nebešvenčiam. Nesukame galvos nei dėl dovanų, nei dėl kažkokio ypatingo dienos paminėjimo. Skaniai pavalgome, nueiname į kiną ar teatrą, pagaminu kokį saldų desertą, įsipilame po taurę vyno. Ramiai vakarojame ir džiaugiamės vienas kitu. Ir ta meile, kurią turime. Iš esmės, džiaugiamės ne mažiau kaip bet kurį kitą šeštadienį, trečiadienį ar antradienį, bet tuo pačiu – kažkaip truputį kitaip. Visos tos širdelės nuteikia romantiškiau, o gal net išveda iš proto gerąja to žodžio prasme, ir norisi savo žmogų apdovanoti dar vienu bučkiu. Ar stipriau apkabinti. Ar vis tik ištraukti iš rankinės kokį didelį ledinuką-širdelę ir iškilmingai įteikti kaip nuoširdžiausią savo meilės simbolį.

Aš suprantu, ką žmonės nori pasakyti, kai sako: mylėti reikia ne vieną, o kiekvieną dieną. Aš visiškai su tuo sutinku. Bet lygiai taip pat sutinku su tuo, kad įsisukę į savo darbų ir reikalų sūkurį, kartais pamirštame, jog tą meilę, kurią jaučiame širdyje, galime parodyti. Išreikšti stipriau, gražiau, ypatingiau. Štai tokios dienos, nubarstytos tūkstančiais raudonų širdelių, tą ir primena.

Valentino diena primena, kad kasdien mylėdami tyliai, kartais galime sušukti apie tai garsiai. Pusryčiai į lovą – gera to pradžia, šypt.

Orkaitėje keptas blynas su obuoliais (3)

Skonis: 10/10. Tai šiek tiek daugiau nei paprastas blynas: pusiau blynas, pusiau pyragas. Iškeptas nedidelėje formelėje, patiekiamas ir šaukšteliais kabinamas tiesiai iš jos. Puikūs ir labai gardūs pusryčiai į lovą. Dviems. Romantiškam rytui, šypt.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt

Orkaitėje keptas blynas su obuoliais (4)

Blynas su obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 20-25 min.

INGREDIENTAI

Obuoliams:
1 vidutinio dydžio obuolys
1 valg. š. cukraus
½ arb. š. malto cinamono
žiupsnelis malto imbiero
žiupsnelis malto muskato
2 valg. š. citrinos sulčių

Tešlai:
25 g sviesto
2 valg. š. rudojo cukraus
1/3 puodelio (50 g) miltų
1 valg. š. cukraus
žiupsnelis druskos
2 dideli ar 3 vidutinio dydžio kiaušiniai
½ puodelio (125 ml) pieno
½ arb. š. vanilės ekstrakto

Patiekimui:
miltelinis cukrus
keli kaušeliai mėgstamų ledų
klevų sirupas
saujelė mėgstamų riešutų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros.
2. Paruoškite obuolius. Obuolį nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nestorais griežinėliais. Dubenyje sumaišykite šaukštą cukraus, maltą cinamoną, imbierą, muskatą ir citrinos sultis. Sudėkite į dubenį obuolio skilteles ir išmaišykite, kad jos visos pasidengtų cukrumi ir prieskoniais.
3. Sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į kepimo indą (16 cm skersmens). Dėkite kepimo indą į orkaitę ir pakaitinkite kelias minutes, kol sviestas ištirps.
4. Išimkite kepimo indą su ištirpusiu sviestu iš orkaitės. Ant dugno tolygiai užberkite rudąjį cukrų, ant jo – paskleiskite obuolių skilteles. Dėkite kepimo indą atgal į orkaitę.
5. Paruoškite blyno tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, pieną ir vanilės ekstraktą. Į šį plakinį suberkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite.
6. Išimkite kepimo indą iš orkaitės ir ant apkepusių obuolių užpilkite paruoštą tešlą. Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite apie 20-25 minutes, kol blynas gražiai apskrus ir bus iškepęs.
7. Patiekite. Blyną patiekite tik išimtą iš orkaitės, šiltą, su visu kepimo indu. Prieš patiekdami, blyną pagardinkite priedais: apibarstykite milteliniu cukrumi, uždėkite porą kaušelių ledų, apipilkite juos pora šaukštų klevų sirupo ir apibarstykite saujele mėgstamų riešutų. Skanaus!

Orkaitėje keptas blynas su obuoliais (5)

blynaiblynas orkaitėjecinamonascitrinosimbierasklevų sirupasLedaimuskatasobuoliaipusryčiairiešutaisaldumynaisaldūs blynai
4 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Lazanija su jautiena
kitas įrašas
Saulėtos virtuvės pusryčių knyga | Saulėtiems rytams!

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

Avižinių dribsnių blynai

Karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu

Pyragėliai su pomidorais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Aguoniniai sausainiai su citrinų kremo lašeliais

Vaisių pica

Šokoladinė cukinijų duonelė su riešutų sviestu

Vafliai ant pagaliuko

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su vyšniomis

MAMOS DIENA // Tiramisu keksiukai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Graikiškos makaronų salotos

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Sveikuoliški krekeriai

Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai

NETIKIU // Kokosinis ryžių pudingas su šilauogėmis ir...

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

REKLAMA

GĖRIMAI

Šalta juodoji arbata su persikais

Nealkoholinis karštas vynas

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Braškių ir rabarbarų kokteilis

4 komentarai

Indrė 15 Vas ’15 - 8:22 pm

Labai skanus blynas gavosi… vyras, kuris saldžiai beveik nevalgo, pagyrė, kad labai skanu 🙂 O tai jau man didžiulis komplimentas. Tik aš į tešlą jau cukraus nebedėjau ir buvo pats tas saldumas 🙂 Ir ledai su riešutais būtini iki tobulumo.
Ačiū už puikų receptą!

Reply
Asta 24 Vas ’15 - 6:29 am

Indre, nėra už ką! Labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂

Reply
Milk 14 Kov ’15 - 4:35 pm

O gal galima sužinoti, kokio dydžio ta jūsų formelė? 🙂

Reply
Asta 16 Kov ’15 - 7:19 pm

Žinoma, 16 cm 🙂 Yra parašyta ir pačiame recepte 😉

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10
  • 6

    Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų