Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Cinamoninė obuolių duonelė | Obuolių keksas

parašė Asta 11 Spa ’24
Cinamoninė obuolių duonelė | Obuolių keksas

Pasitikti tamsųjį metų laiką man kasmet yra taip sunku, kad nevalingai mintyse imu sudarinėti sąrašą dalykų, kurie galėtų „išgelbėti“ tuos ilgus rudens ir žiemos mėnesius. Žinoma, kad saldūs kepiniai visada atsiduria sąrašo viršuje. Namai, prišildyti kaistančios orkaitės, ir nosis kutenantys pyragų kvapai… jie magiškai dera prie prieblandos už lango, ir staiga tai, kas gali atrodyti niūru, tampa jauku.

Tad žinoma, kad šiandien čia atkeliauju su dar vienu saldžiu, jaukiu, aromatingu receptu. Kaip prideda įpusėjus rudens dienoms, jis – gausus obuolių ir dosniai pagardintas cinamonu.

Nesu tikra, kodėl tokio tipo kepiniai kartais vadinami duonomis. Bananų, moliūgų ar obuolių duonelės tėra saldūs, purūs, burnoje sutirpstantys keksai (ypač, kai apšlakstyti karamele ir pagardinti ledais, šypt). Bet tuo pačiu ir pati neatsispiriu pagundai – juk skamba taip žaviai!

Kad ir kaip ten bebūtų – duonele ar keksu vadintumėt šitą kepinį – artėjančiam savaitgaliui drauge su mylimais partneriais „Dr. Oetker“ paruošiau tikrą obuolinį gardėsį! „Dr. Oetker“ prekės ženklo kepimo milteliai ir vanilė mano virtuvėje yra vi-sa-da, o štai cinamoninis cukrus – tiesiog sutvertas tokiems rudeniškiems kepiniams!

Raikykite riekelėmis, užsiplikykite arbatos, prisijaukinkite rudenį. Skanaus!

Cinamoninė obuolių duonelė | Obuolių keksas

Atsispausdinti
Porcijos: 11x25 cm Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Obuoliams:
2 didelių obuolių (apie 200-250 g supjaustytų)
2 pak. (40 g) cinamoninio cukraus*

Tešlai:
120 g minkšto sviesto
¾ stiklinės (150 g) cukraus
2 didelių kiaušinių
¼ stiklinės (62 g) riebios grietinės
½ stiklinės (125 g) pieno
1 arb. š. vanilės pastos
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
¼ arb. š. druskos
1 arb. š. malto cinamono

Viršui:
1 pak. (20 g) cinamoninio cukraus*

* arba 3 valg. š. cukraus ir 1 arb. š. malto cinamono

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C temperatūros (kaitinimas ir viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo popieriumi išklokite 11×25 cm dydžio kekso kepimo formą.

2. Paruoškite obuolius. Supjaustykite juos nedideliais gabalėliais. Sumaišykite su cinamoniniu cukrumi ir atidėkite į šalį.

3. Paruoškite tešlą. Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų elektriniu plaktuvu plakite apie 5 minutes, kol gausite purią masę.
4. Po vieną įmuškite ir įplakite kiaušinius.
5. Sudėkite grietinę, supilkite pieną ir vanilės pastą. Išplakite.
6. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir maltą cinamoną. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvais judesiais išmaišykite, kol neliks sausų miltų.

7. Iškepkite. Supilkite pusę paruoštos tešlos į kepimo indą. Tolygiai užberkite obuolius, o ant jų – tolygiai paskirstykite likusią tešlą. Šaukštu ar peiliu tešlą kepimo formoje lengvai pamaišykite.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių, kol gražiai iškils. Patikrinkite mediniu pagaliuku – įsmeigus ir ištraukus jį iš kepinio centro, pagaliukas turi būti švarus.
9. Iškepusią duonelę apie 10 minučių vėsinkite kepimo formoje, tuomet perkelkite ant grotelių ir leiskite pilnai atvėsti.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetkerlietuva

cinamonasdesertasgrietinėkeksaskepiniaiobuoliaisaldumynai
1 komentaras
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Lipnūs azijietiški vištienos kąsneliai
kitas įrašas
Jautienos troškinys

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pistacijų ir baltojo šokolado tiramisu

Nekeptas kreminio sūrio desertas su braškėmis

Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis

Citrininiai keksiukai su ispaninio šalavijo sėklomis (chia) ir...

Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

Tortas „Mostachon”

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

Pikantiška pusryčių apkepėlė su varške, špinatais ir pomidorais

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Vištienos ir daržovių iešmeliai su žemės riešutų padažu

Svogūnų pica

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

REKLAMA

SALDUMYNAI

Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

ŽMONĖS YRA DOVANA // Karamelinis maskarponės tortas

Keksiukai su „Nutella“

Obuolių pyragas su morengo plutele

Spalvingieji Pepparkakor arba Meduolinės Kalėdos

Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė

1 komentaras

Justina 8 Gru ’24 - 6:59 pm

Nuostabiai skanus, drėgnas, nesudėtingai pagaminamas keksas, ačiū!

Reply

Komentuoti: Justina Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų