Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Grietininė panakota su braškėmis

parašė Asta 29 Bir ’22
Grietininė panakota su braškėmis

Negaliu patikėti, kad jau trečdalis vasaros prabėgo. Lyg smėlio smiltys pro pirštus, o dar nė jūros aplankyti nespėjom. Laikas bėga per greitai, o vasarą – ypač. Sulig kiekvienu akių mirksniu dienos keičia viena kitą. Taip norisi jas sustabdyti čia ir dabar. Kad vakarai netrumpėtų. Kad vakarienės terasoje niekad nesibaigtų. Kad braškės dar ilgai noktų.

O kol yra šviežių braškių, tol bus ir braškinių desertų.

Naminė braškių želė, ruošiama iš tikrų šviežių uogų, yra itin sodraus skonio bei minkštos, švelnios tekstūros. Antrasis deserto sluoksnis – panakotos. Norėdami, kad ji būtų lengvo ir gaivaus skonio, išbandykite grietinėlės, pieno ir riebios grietinės derinį. Nors grietinė gali pasirodyti ne itin tinkama rafinuotam itališkam desertui, patikėkite, būtent ji panakotai suteikia itin malonaus gaivumo!

Grietininė panakota (panna cotta) su braškėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 30 min. + stingdinimas

INGREDIENTAI

Braškių želė sluoksniui:
4 valg. š. (40 ml) vandens
2 ½ arb. š. (10 g) želatinos
800 g braškių
½ stiklinės (50 g) cukraus
½ citrinos sulčių
1 arb. š. vanilės ekstrakto

Panakotos sluoksniui:
4 valg. š. (40 ml) vandens
2 ½ arb. š. (10 g) želatinos
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
1 stiklinės (250 ml) pieno
½ stiklinės (100 g) cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
žiupsnio druskos
1 stiklinės (250 g) grietinės (30 proc.)

Papuošti:
šviežių uogų
migdolų riekučių
šviežių mėtų lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite braškių želė sluoksnį. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

2. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks.

3. Braškes sutrinkite iki visiškai tolygios tekstūros. Sumaišykite su cukrumi, citrinų sultimis ir vanilės ekstraktu. Supilkite į nedidelį puodą ir pakaitinkite, kol mišinys taps karštas (bet neužvirs!).

4. Į karštas braškes sudėkite išbrinkusią želatiną ir greitai išmaišykite, kol ji visiškai ištirps. Šiek tiek atvėsinkite (bet neleiskite pradėti stingti).
5. Stiklines į kekso kepimo formą ar kitą indą įtaisykite taip, kad stovėtų įstrižai (kampu). Į kiekvieną įpilkite braškių želė. Dėkite į šaldytuvą ir palikite želė sluoksnį sustingti.

6. Paruoškite panakotos sluoksnį. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

7. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks.

8. Grietinėlę ir pieną supilkite į vidutinio dydžio puodą, suberkite cukrų, pagardinkite vanile ir žiupsniu druskos. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies maišydami, kol cukrus ištirps ir mišinys stipriai užkais, bet dar neužvirs.

9. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną. Tuomet sudėkite grietinę ir šluotele išmaišykite iki visiškai vientisos masės.

10. Paruoštą kremą supilkite į stiklines ant sustingusios želė. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 2-3 valandas ar per naktį, kol sustings.

11. Papuoškite šviežiomis braškėmis, citrinų gabalėliais, smulkiai kapotomis pistacijomis ir šviežių mėtų ir šviežių mėtų šakelėmis.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

be orkaitėsbraškėscitrinosdesertasgrietinėgrietinėlėpanakotapanna cottasaldymynaiuogosvanilėželatina
4 komentarai
15
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Braškinis tiramisu
kitas įrašas
Spalvotas šokoladas | Dažais ir pabarstukais dekoruotas baltasis šokoladas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Citrininiai keksiukai

Tortas „Mėnulis”

Pyragas su Nutella

Sviestinis cinamoninis keksas

Varškės pyragas su mandarinais

Braškių ir rabarbarų tiramisu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Naujametinis užkandžių vainikas

Cukinijų, fetos ir kalakutienos kukuliukai

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškinis pieno kokteilis

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Tiramisu Affogato

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

4 komentarai

Agnė 9 Sau ’23 - 10:45 am

Ar tinka šaldytos braškės? 🙂

Reply
Asta 9 Sau ’23 - 6:16 pm

Sveiki, Agne, taip, žinoma 🙂

Reply
Renata 21 Bir ’24 - 1:29 pm

Sveiki, kokia želatina naudojote?

Reply
Asta 25 Bir ’24 - 10:17 am

Sveiki, Renata, naudojau Dr. Oetker želatiną.

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

    30 Bal ’25

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (354)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (132)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (96)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (678)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (108)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų