Keistas metas tas rugsėjis – lyg ir norisi jau nerti į jaukių rudeniškų patiekalų ruošą, bet čia pat – dar gaila ir ilgu paleisti gaivius, spalvingus vasaros skonius.
Kol sezonai keičiasi kalendoriuje ir už lango, „Lidl Lietuva“ parduotuvių lentynose vasarą galima rasti ištisus metus. Vaisių, uogų ir daržovių pasirinkimas čia itin gausus – viskas šviežia, trašku, sultinga, gaivu, labai skanu!
Tiesiai iš pirkinių krepšelio – į namus ir gardžiausius pusryčių dubenėlius.
Grūdėtos varškės pusryčių dubenėliai | Trys skoniai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Su persikais ir šilauogėmis:
200 g grūdėtos varškės
1 persiko
saujos šilauogių
1 arb. š. medaus
saujelės pistacijų branduolių
Su keptais obuoliais ir granola:
200 g grūdėtos varškės
1 obuolio
½ arb. š. malto cinamono
1 valg. š. citrinos sulčių
1 valg. š. sviesto
1 arb. š. medaus
saujos granolos
Su pomidorais ir agurkais:
200 g grūdėtos varškės
1 didesnio pomidoro
1 agurko
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
šviežių prieskoninių žolelių
GAMINIMO EIGA
SU PERSIKAIS IR AVIETĖMIS
1. Į dubenėlį sudėkite grūdėtą varškę.
2. Persiką supjaustykite kubeliais. Sudėkite ant grūdėtos varškės kartu su šilauogėmis.
3. Apšlakstykite medumi, pagardinkite smulkintais pistacijų branduoliais.
SU KEPTAIS OBUOLIAIS IR GRANOLA
1. Į dubenėlį sudėkite grūdėtą varškę.
2. Obuolį nulupkite, supjaustykite kubeliais. Sumaišykite su cinamonu ir citrinos sultimis.
3. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą ir kepkite obuolių kubelius, kol suminkštės.
4. Sudėkite ant grūdėtos varškės. Apšlakstykite medumi, apiberkite granola.
SU POMIDORAIS IR AGURKAIS
1. Į dubenėlį sudėkite grūdėtą varškę.
2. Pomidorus ir agurkus supjaustykite nedideliais gabalėliais (kubeliais, skiltelėmis, riekelėmis). Sudėkite ant grūdėtos varškės. Pagardinkite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #LidlPartnerystė #Šviežumas