Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAIŠaltieji užkandžiai

Jogurto, granolos ir braškių sluoksniuotis

parašė Asta 10 Bal ’24
Jogurto, granolos ir braškių sluoksniuotis

Už lango, širdy, namuos ir miškuos – visur pavasaris! Dienos lyg uogos, norėtųsi jas verti ant smilgos. Plačiai atverti langus. Išeiti pasivaikščioti į vis labiau bundantį mišką. Skruostais gaudyti saulės spindulius. Valgyti pusryčius, kvepiančius vasara.

Dailiose stiklinėse susluoksniuokite:

  • mėgstamą granolą (mūsų mėgstamiausia jau labai ilgai – vanilinė su migdolais ir kokosų drožlėmis);
  • gardžiausią jogurtą (aš naudojau ir labai rekomenduoju paragauti naujojo ekologiško „AUGA“ jogurto be pridėtinių cukrų);
  • mylimiausias uogas (braškės jau saldžios ir kvapnios!).

Trašku, švelnu, gaivu, saldu, labai gardu! Tikras pavasaris pusryčių stiklinėje!

Idėja: sluoksniuokite pusryčius ne stiklinėse, o stiklainėliuose. Šiuos sandariai užsukite ir dėkite į rankinę ar kuprinę. Laiko gamtoje sezonas dar tik prasideda – lai būna jis labai skanus!


Dar visai neseniai „AUGA“ pristatė ypatingai gardžią naujieną – net trijų rūšių ekologiškus jogurtus be pridėtinių cukrų. Visas šių jogurtų saldumas – vien iš vaisių, uogų ir pieno. Jogurtų gamybai naudojamas pienas yra surenkamas tik iš ekologinių „AUGA“ ūkių, įsikūrusių Lietuvoje. Tokiu būdu „AUGA“ gali užtikrinti, kad visi produktai būtų aukščiausios kokybės, o ūkiuose būtų rūpinamasi gyvūnų gerove. Kaip ir visi „AUGA“ produktai, taip ir naujieji jogurtai – pagaminti su meile gamtai, be kompromisų kokybei ar skoniui.

Jogurto, granolos ir braškių sluoksniuotis

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 10 min. (neįskaičiuojant granolos kepimo)

INGREDIENTAI

Granolai (1 skardai):
2 stiklinių (200 g) stambių pilno grūdo avižinių dribsnių
1 stiklinės (100 g) migdolų riekučių
1 arb. š. malto cinamono
¼ arb. š. druskos
1/3 stiklinės (110 g) medaus
¼ stiklinės (55 g) tirpinto kokosų aliejaus
1 arb. š. vanilės pastos
100 g kokosų drožlių

Braškėms (2 porcijoms):
250 g braškių
1 arb. š. medaus
1 arb. š. žaliosios citrinos sulčių

350 g natūralaus „AUGA“ jogurto

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite granolą. Orkaitę įkaitinkite iki 160 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Sumaišykite avižinius dribsnius, migdolų riekutes, cinamoną ir druską.
3. Atskirame dubenyje šluotele išmaišykite medų, tirpintą kokosų aliejų ir vanilės pastą. Supilkite į dubenį su avižiniais dribsniais ir riešutais, ir kruopščiai išmaišykite, kad neliktų sausų ingredientų.
4. Paskleiskite ant kepimo popieriaus vienu tolygiu sluoksniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Tuomet įmaišykite kokosų drožles ir kepkite dar 5 minutes.
5. Iškeptą granolą visiškai atvėsinkite (vėsdama ji taps traškesnė).
6. Granolos iškepsite daugiau – atvėsintą supilkite į sandarų stiklainį ir sandariame inde kambario temperatūroje laikykite iki mėnesio.

7. Paruoškite braškes. Braškes patrinkite šakute ar supjaustykite mažais gabalėliais. Sumaišykite su medumi ir žaliųjų citrinų sultimis.

8. Susluoksniuokite stiklinėse trintas braškes, jogurtą ir granolą. Valgykite iš karto ar iki valgant laikykite šaldytuve (granola tuomet šiek tiek sumirks nuo jogurto ir taps minkštesnė).

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga

avižiniai dribsniaibraškėscinamonascitrinosgranolajogurtaskokosų aliejuskokosų drožlėsmedusmigdolaipusryčiaiuogosvanilė
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sumuštiniai su lašišos užtepėle
kitas įrašas
Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

VELYKINIŲ KIAUŠINIŲ MARGINIMAS | 3 IDĖJOS

Honey Castella / Kasutera Cake (Japoniškas biskvitinis medaus...

Sausainis-pyragas su graikiniais riešutais ir šokoladu

Bandelės su dešrelėmis „Mumijos“

Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Tarptautinė tinklaraštininkų diena ir Tiramisu su braškėmis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Vanilinė migdolinė granola | Pusryčių sluoksniuotis

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

Grūdėtosios varškės dubenėlis su lašiša

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su mėlynėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Migdolinė bananų duona su šokoladu

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto desertas su citrinų kremu

Sluoksniuotas desertas su meduoliais ir vyšniomis

Cinamoniniai čiurų („churros“) vafliai

Prancūziški skrebučiai

Sluoksniuotas panakotos ir želė desertas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų