Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAIKeksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Kalėdiniai šokoladiniai keksiukai – eglutės

parašė Asta 25 Lap ’21
Kalėdiniai šokoladiniai keksiukai – eglutės

Miškais, laukais, namuose kepamų pyragų šildančiais kvapais… ateina žiema. Jau leidau sau panirti į švenčių laukimą – įsileidau jas į mintis, širdį ir artimiausių dienų planus. Laukimas man yra didžiulė šventės dalis. Tas truputį vaikiškas nekantrumas, mažų stebuklų nuojauta ir lėtos pasilepinimo akimirkos – ar ir jums kasmet galvą apsuka Kalėdos?

Elfų dirbtuvės mano virtuvėj jau kurį laiką dūzgia it bičių avilys – šiandien štai dar vienas receptas, o gal greičiau graži idėja artėjančių Kalėdų saldžiam stalui. Keksiukai, kurie apsimeta… eglutėm!

Šią idėją paruošėme drauge su „Dr. Oetker Lietuva“, ir viskas čia paprasta kaip dukart du. Iškepkite mėgstamiausių šokoladinių keksiukų, o maskarponės ir grietinėlės kremą nuspalvinkite pasirinktais dažais: jei mėgstate labiau pastelines spalvas, dažymui puikiai tiks žaliosios „Matcha“ arbatos milteliai (nuotraukose – šis variantas), o jei mėgstate ryškesnes spalvas, „Dr. Oetker“ asortimente rasite žalių maistinių dažų.

Paskutinis, bet LABAI svarbus akcentas – kalėdiniai žaisliukai, tiksliau, cukriniai pabarstukai, šypt. „Dr. Oetker Lietuva“ šiais metais savo kalėdinių produktų asortimente turi nuostabių – pastelinių, elegantiškų ir labai žavių! Nubarstykite jais kremo kepurėles: baltomis snaigutėmis, mažomis cukrinėmis eglutėmis, raudonais perlamutriniais perliukais… Štai ir šventinė magija – tie keksiukai, kurie dar visai neseniai atrodė paprasčiausi šokoladiniai keksiukai, virs skaniomis, gražiomis ir labai šventiškomis Kalėdų eglutėmis.

Nežinau, ar jau skaičiavot, bet iki Kalėdų liko vos 29 dienos. Ar jau galvojot, kokiais desertais lepinsit šeimą ir artimuosius?

Visą „Dr. Oetker Lietuva“ kalėdinių produktų asortimentą rasite ŠTAI ČIA.

Kalėdiniai šokoladiniai keksiukai – eglutės

Atsispausdinti
Porcijos: 12 keksiukų Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

12 šokoladinių keksiukų*

Papuošimui:
250 g maskarponės sūrio
2 valg. š. žaliosios „Matcha“ arbatos miltelių**
2/3 stiklinės (90 g) miltelinio cukraus
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
„Dr. Oetker“ kalėdinių pabarstukų

* galite keksiukus ruošti iš „Dr. Oetker“ šokoladinio keksiukų mišinio arba gaminti pagal šį anksčiau publikuotą šokoladinių keksiukų receptą (SPAUSKITE ČIA).

** jei norite ryškesnės keksiukų kremo spalvos, naudokite „Dr. Oetker“ žalios spalvos maistinius dažus.

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite šokoladinius keksiukus pagal pasirinktą receptą.

2. Paruoškite kremą. Maskarponę, žaliosios arbatos miltelius ir miltelinį cukrų sudėkite į plakimo dubenį. Trumpai išplakite, kol produktai susimaišys. Toliau plakdami vidutiniu greičiu, lėtai pilkite grietinėlę. Supylę visą, plakimo greitį padidinkite ir plakite, kol kremas sutirštės iki savo formą laikančių putų. Neperplakite kremo – perplakus jis sušoks į gumuliukus. Tad vos tik matysite, jog kremas sutirštėjo tiek, kad laiko savo formą, plakti nustokite.
3. Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Išspauskite kremą ant keksiukų viršaus, formuodami aukštas kremo kepurėles.
4. Kremo kepurėles dekoruokite kalėdiniais pabarstukais, kad primintų šventines eglutes.
5. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

desertasgrietinėlėKalėdoskeksiukaikepiniaimaskarponėmatchapabarstukaisaldumynai
0 komentaras
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Borekas su varškės ir špinatų įdaru
kitas įrašas
Tiramisu Affogato

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Moliūginis sūrio tortas

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

Avižiniai riešutų kremo sausainiai

Trisluoksnis šokoladinis – vanilinis – moliūginis sūrio tortas

Purus citrininis pyragas

Velykų belaukiant: citrininiai keksiukai su aguonomis ir 3...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

Riešutų ir datulių batonėliai

Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais

Pyragėliai su pomidorais

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

REKLAMA

GĖRIMAI

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Nealkoholinis karštas vynas

Šalta juodoji arbata su persikais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (358)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (171)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų