Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Kokosiniai sausainiai

parašė Asta 24 Spa ’20
Kokosiniai sausainiai

Ruduo gali būti skirtas kam tik norit, bet savaitgaliais – lai būna jis skirtas knygoms, arbatai ir sausainiams. Panašu, kad šįkart man pavyko suderinti visus tris. Laimė!

Kai savaitės viduryje smalsiai varčiau naujosios „Food 52. Genius Desserts” knygos puslapius, ilgėliau stabtelėjau prie kokosinių sausainių. Tai vieni mylimiausių mano sausainių, o kepiau juos nedovanotinai seniai! Maisto tinklaraštininkai mane tikriausiai supras – kai rikiuojasi eilė naujų receptų, kuriuos norisi išbandyti, senuosius, kad ir kokius tobulus, kartais tenka nepelnytai pamiršti.

Knygoje pateiktame recepte sausainiams naudojamos ne tik kokosų drožlės, kiaušiniai ir cukrus (būtent tokius aš kepdavau seniau); šalia šių bazinių ingredientų čia pridedamas sviestas, saldintas sutirštintas pienas ir druska. Kaip ir rašoma šalia recepto, tai tikrai kilsteli sausainius į kitą lygmenį – sviestas jų tekstūrą padaro pilnesnę, turtingesnę, žiupsnis druskos suteikia charakterio. Jie traškesni išorėje, tuo tarpu viduje – minkšti ir labai maloniai klampūs.

Visada žinojau, kad kokosiniai sausainiai yra vieni mano mylimiausių, bet būtent šie drąsiai galėtų tapti PAČIAI MYLIMIAUSIAIS. Noriu juos kepti vėl ir vėl, o tuo pačiu noriu išbandyti kone visus receptus iš knygos. Ar suprantat, apie ką aš, šypt? Išspręsiu šią dilemą kada nors, tuo tarpu šis savaitgalis – knygoms, arbatai ir sausainiams.

 Kokosiniai sausainiai

 Kokosiniai sausainiai

 Kokosiniai sausainiai

Kokosiniai sausainiai

Atsispausdinti
Porcijos: apie 22 sausainiai Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 14 min.

INGREDIENTAI

6 ½ stiklinės (510 g) kokosų drožlių
¾ stiklinės (235 g) saldinto sutirštinto pieno
½ stiklinės (110 g) atvėsinto tirpinto sviesto
1 didelio kiaušinio
1 arb. š. vanilės ekstrakto
¾ arb. š. jūros druskos

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 ᵒC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo skardas.
2. Visus sausainiams skirtus ingredientus sudėkite į dubenį ir labai gerai išmaišykite.
3. Dideliu šaukštu ar ledų kaušeliu semkite paruoštą tešlą ir dėliokite kauburėlius ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų, palikdami tarp jų apie 5 cm tarpus.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol sausainių apačia ir kraštai taps gražiai auksinės spalvos.
5. Leiskite sausainiams kelias minutes atvėsti, tuomet perkelkite ant grotelių (atsargiai „atkabinkite“ nuo kepimo popieriaus, prie kurio bus gan stipriai prikibę, – jei seksis sunkiau, kepimo popierių iš blogosios pusės galite šiek tiek pavilgyti vandeniu). Nepakuokite sausainių į uždarą dėžutę, kol jie visiškai neatvės, o geriausia – palikite juos nesupakuotus, kad ilgiau išliktų išorėje traškūs.

Jei sausainiai per kelias dienas pernelyg suminkštės, galite juos atšviežinti: išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 175 ᵒC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 5-10 minučių, kol atgaus savo pirminį traškumą.

 Kokosiniai sausainiai

 Kokosiniai sausainiai

 Kokosiniai sausainiai

 Kokosiniai sausainiai

 Kokosiniai sausainiai

 Kokosiniai sausainiai

 Kokosiniai sausainiai

Recepto šaltinis: „Food52. Genius Desserts”, p. 30.

desertaskepiniaikokosaikokosų drožlėskondensuotas pienassaldumynaisausainiaivanilė
4 komentarai
11
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais
kitas įrašas
Sluoksniuotas desertas su meduoliais ir vyšniomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Migdolinis obuolių ir varškės pyragas

Triufeliukai su brendžiu

Kavos chia pudingas

Aguoniniai sausainiai su citrinų kremo lašeliais

Žemuoginis sūrio tortas

Plikyti pyragaičiai su karameliniu maskarponės kremu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Mini cukinijų blyneliai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Pyragas su burokėlių ir vištienos įdaru

Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir...

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Brokoliais, špinatais ir mocarelos sūriu įdarytos bulvės

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

Kokosinis ispaninio šalavijo (chia) pudingas su citrinų kremu

MAMOS DIENORAŠTIS // Traškūs dribsniai su bolivinėmis balandomis

Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (Chia) ir...

Česnakiniai sūrio krekeriai su morkų humusu

Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele

4 komentarai

Adelė 22 Lap ’20 - 5:11 pm

Labai puikūs sausainiai!
Maloniai traškūs išorėje ir sultingi viduje 🙂
Ačiū už receptą!

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 9:08 am

Adele, džiaugiuosi, kad pavyko ir patiko! 🙂

Reply
Greta 14 Vas ’21 - 6:44 pm

Kaip jums jie gavosi tokie gražiai rudi? Man gal gavosi per dideli, bet visų pirma jie nesigavo tokie lygiai rusvi ir tuo pačiu kai kurie skilo

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 9:09 am

Greta, apskrudimas labai didele dalimi gali priklausyti ir nuo orkaitės 🙂 Svarbiausia, ar pavyko skanūs?

Reply

Komentuoti: Greta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Canelés (Cannelés) de Bordeaux

    7 Kov ’13
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (684)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (93)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų