Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Kokosiniai sausainiai

parašė Asta 24 Spa ’20
Kokosiniai sausainiai

Ruduo gali būti skirtas kam tik norit, bet savaitgaliais – lai būna jis skirtas knygoms, arbatai ir sausainiams. Panašu, kad šįkart man pavyko suderinti visus tris. Laimė!

Kai savaitės viduryje smalsiai varčiau naujosios „Food 52. Genius Desserts” knygos puslapius, ilgėliau stabtelėjau prie kokosinių sausainių. Tai vieni mylimiausių mano sausainių, o kepiau juos nedovanotinai seniai! Maisto tinklaraštininkai mane tikriausiai supras – kai rikiuojasi eilė naujų receptų, kuriuos norisi išbandyti, senuosius, kad ir kokius tobulus, kartais tenka nepelnytai pamiršti.

Knygoje pateiktame recepte sausainiams naudojamos ne tik kokosų drožlės, kiaušiniai ir cukrus (būtent tokius aš kepdavau seniau); šalia šių bazinių ingredientų čia pridedamas sviestas, saldintas sutirštintas pienas ir druska. Kaip ir rašoma šalia recepto, tai tikrai kilsteli sausainius į kitą lygmenį – sviestas jų tekstūrą padaro pilnesnę, turtingesnę, žiupsnis druskos suteikia charakterio. Jie traškesni išorėje, tuo tarpu viduje – minkšti ir labai maloniai klampūs.

Visada žinojau, kad kokosiniai sausainiai yra vieni mano mylimiausių, bet būtent šie drąsiai galėtų tapti PAČIAI MYLIMIAUSIAIS. Noriu juos kepti vėl ir vėl, o tuo pačiu noriu išbandyti kone visus receptus iš knygos. Ar suprantat, apie ką aš, šypt? Išspręsiu šią dilemą kada nors, tuo tarpu šis savaitgalis – knygoms, arbatai ir sausainiams.

 Kokosiniai sausainiai

 Kokosiniai sausainiai

 Kokosiniai sausainiai

Kokosiniai sausainiai

Atsispausdinti
Porcijos: apie 22 sausainiai Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 14 min.

INGREDIENTAI

6 ½ stiklinės (510 g) kokosų drožlių
¾ stiklinės (235 g) saldinto sutirštinto pieno
½ stiklinės (110 g) atvėsinto tirpinto sviesto
1 didelio kiaušinio
1 arb. š. vanilės ekstrakto
¾ arb. š. jūros druskos

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 ᵒC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo skardas.
2. Visus sausainiams skirtus ingredientus sudėkite į dubenį ir labai gerai išmaišykite.
3. Dideliu šaukštu ar ledų kaušeliu semkite paruoštą tešlą ir dėliokite kauburėlius ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų, palikdami tarp jų apie 5 cm tarpus.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol sausainių apačia ir kraštai taps gražiai auksinės spalvos.
5. Leiskite sausainiams kelias minutes atvėsti, tuomet perkelkite ant grotelių (atsargiai „atkabinkite“ nuo kepimo popieriaus, prie kurio bus gan stipriai prikibę, – jei seksis sunkiau, kepimo popierių iš blogosios pusės galite šiek tiek pavilgyti vandeniu). Nepakuokite sausainių į uždarą dėžutę, kol jie visiškai neatvės, o geriausia – palikite juos nesupakuotus, kad ilgiau išliktų išorėje traškūs.

Jei sausainiai per kelias dienas pernelyg suminkštės, galite juos atšviežinti: išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 175 ᵒC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 5-10 minučių, kol atgaus savo pirminį traškumą.

 Kokosiniai sausainiai

 Kokosiniai sausainiai

 Kokosiniai sausainiai

 Kokosiniai sausainiai

 Kokosiniai sausainiai

 Kokosiniai sausainiai

 Kokosiniai sausainiai

Recepto šaltinis: „Food52. Genius Desserts”, p. 30.

desertaskepiniaikokosaikokosų drožlėskondensuotas pienassaldumynaisausainiaivanilė
4 komentarai
11
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais
kitas įrašas
Sluoksniuotas desertas su meduoliais ir vyšniomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vaisių pica

Pyragėliai su „Nutella“ puodeliuose

Kepti cinamoniniai obuoliai

Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu...

New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

Šokoladiniai keksiukai

REKLAMA

GĖRIMAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Šalta juodoji arbata su persikais

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

PLANAS SAVAITEI // Lazdynų riešutų traškūs dribsniai (granola)...

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Salotos su vištiena, keptais moliūgais ir avokadų padažu

Vegetariški sumuštiniai su burokėlių humusu

Sodos duona su rozmarinais

Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

4 komentarai

Adelė 22 Lap ’20 - 5:11 pm

Labai puikūs sausainiai!
Maloniai traškūs išorėje ir sultingi viduje 🙂
Ačiū už receptą!

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 9:08 am

Adele, džiaugiuosi, kad pavyko ir patiko! 🙂

Reply
Greta 14 Vas ’21 - 6:44 pm

Kaip jums jie gavosi tokie gražiai rudi? Man gal gavosi per dideli, bet visų pirma jie nesigavo tokie lygiai rusvi ir tuo pačiu kai kurie skilo

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 9:09 am

Greta, apskrudimas labai didele dalimi gali priklausyti ir nuo orkaitės 🙂 Svarbiausia, ar pavyko skanūs?

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų