Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIŽuvis

Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

parašė Asta 25 Kov ’20
Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

Nežinau, ar maistas išgelbės pasaulį, bet Velykų stalą gardus maistas gali išgelbėti tikrai!

Iki Velykų beliko kiek daugiau nei pora savaičių – net jei kiekviena diena atneš po naujieną, ir gyvenimas versis aukštyn kojomis dar labiau, žydinčios pavasario šventės vis tiek ateis. Atneš mums progą susikurti mažą šventę, dar kartą vienas kitam nusišypsoti (net jei per telefono ar kompiuterio ekraną – tebūnie!) ir pasidalinti tuo, ką kiekvienas puoselėjam savo širdy: meile, šiluma, dėmesiu, iš mažiausių smulkmenų kuriamu džiaugsmu.

Ir skaniu maistu, žinoma! Nes kaip ir visada, taip ir dabar – maistas kuria prisiminimus, maistas suartina, kartais maistas gydo ir tampa dalimi mūsų istorijos.

Lašišą šiam receptui pasirinkau neatsitiktinai. Tai žuvis, kurios tikrai nevalgome kasdien, todėl ragauti ją ypatingesnėmis progomis yra dvigubas džiaugsmas. Lašiša puikiai dera su spalvingomis sezoninėmis daržovėmis, o paruošta garuose yra pavasariškai lengva. Rinkitės lašišos filė arba kepsnius, o daržovės čia labiausiai tiks šviežio derliaus, pasiilgtų skonių: šparagai, vyšniniai pomidorai, mažos traškios morkytės, Briuselio kopūstėliai, galbūt kelios bulvės.

Tai vieno indo patiekalas – labai mažai pastangų, labai geras rezultatas! Puikaus skonio paslaptis čia slypi kokybiškuose šviežiuose produktuose, o taip pat… kepimo inde!

 Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

 Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

Paruošiau šį receptą drauge su parduotuvių tinklu „BOHEMIA“, stikliniame SIMAX inde su dangčiu. Atrodytų, gal ir smulkmena, žuvį bei daržoves tikrai iškeptumėte ir kepimo inde be dangčio (aš pati tą dariau daugybę kartų), bet būtent dangtis sukuria tokį mažą stebuklą – garams cirkuliuojant indo viduje, kepantis maistas išlieka nuostabiai sultingas. Tai reiškia, kepdama lašiša neišgarins savo sulčių ir nebus sausa, net jei pamiršite ją orkaitėje dviem-trims minutėms ilgiau nei derėtų.

Be kita ko, šis ir kiti stikliniai SIMAX indai gali būti naudojami ne tik kepimui orkaitėje, bet ir maisto produktų laikymui šaldytuve ar net šaldiklyje. Jei naudojate mikrobangų krosnelę, galite šildyti ir joje; o jei mėgstate serviruoti maistą tiesiog kepimo inde (aš pati tą labai mėgstu) – minimalistinis šių indų dizainas tam tikrai puikiai tiks. Žinia, kol kas aš neturiu indaplovės, bet kai turėsiu – valio, tai vieni tų indų, kuriuos visiškai saugiai galima joje plauti!

Užvis svarbiausia, stikliniai SIMAX indai yra ekologiški, perdirbami ir juose nėra sunkiųjų metalų ar švino. Šiandien, kai net mažiausi žingsniai vardan aplinkos tausojimo yra net labai dideli, sąmoningai juos žengti galime kiekvienas.

Gyventi daiktų pertekliuje nerekomenduočiau nei vienam, tačiau kartais papildymo virtuvės stalčiuose tiesiog reikia. Ir jeigu taip nutiks, žinokite, kad su kodu „sauletavirtuve“ iki balandžio 7 d. visiems SIMAX gaminiams „BOHEMIA“ internetinėje parduotuvėje bus taikoma 33 proc. nuolaida. Apsvarstykite, susipažinkite su asortimentu (štai ČIA), ir jei apsispręsite, dabar yra geras pasinaudoti proga!

 Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

 Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

 Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 25-30 min.

INGREDIENTAI

Lašišai:
¼ stiklinės (60 ml) alyvuogių aliejaus
1 citrinos sulčių
ryšelio šviežių rozmarinų
2 skiltelių česnako
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių (čiobrelio, rozmarino, raudonėlio)
½ arb. š. jūros druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
2 lašišos kepsnių
½ citrinos, supjaustytos riekelėmis

Daržovėms:
saujos vyšninių pomidorų
ryšelio šparagų
ryšelio mažų morkyčių
poros saujų briuselio kopūstų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros.
2. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, smulkiai kapotus šviežius rozmarinus ir česnakus, džiovintas prieskonines žoleles, druską ir pipirus.
3. Lašišos kepsnius nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite. Aptepkite puse aliejaus su prieskoniais.
4. Daržoves sumaišykite su likusia puse aliejaus su prieskoniais, ir gerai išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų visos daržovės.
5. Į kepimo indą (su dangčiu) dėkite lašišos kepsnius, šalia kepsnių – paskleiskite daržoves.
6. Uždenkite sandariu dangčiu, dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 minutes, kol daržovės garuose suminkštės, o lašiša bus iškepusi. Jei norite šiek tiek apskrudinti, atidengę dangtį grąžinkite atgal į orkaitę ir kepkite dar kelias minutes, nustatę orkaitės „grill“ režimą.
7. Patiekite lašišos kepsnius su keptomis daržovėmis, papuošę citrinos riekelėmis ir šviežio rozmarino šakelėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su indų ir virtuvės reikmenų parduotuvių tinklu „BOHEMIA“.
#reklama #bohemia

 Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

 Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

 Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

briuselio kopūstaičesnakaičiobreliaicitrinoslašišamorkospomidorairaudonėliairozmarinaišparagaižuvis
2 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
kitas įrašas
Neminkyta mielinė duona | Sumuštiniai su avokadais, lašiša ir kanapių sėklomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Jautienos ir daržovių troškinys greitpuodyje

Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru

Špinatų, porų ir varškės apkepas

Vištienos maltinukai su grikiais

Moliūgų tyrė

Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis kokteilis su persikais

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Braškinis pieno kokteilis

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Greitai paruošiama avižinė košė su miško uogomis

Kepta trijų grūdų dribsnių košė su obuoliais ir...

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais

Pastizzi. Maltietiški pyragėliai su sūriu

2 komentarai

Vaida 8 Bal ’20 - 11:25 am

Aciu, spejau pasinaudoti nuolaida ir isigijau keleta simax indu. Dar neisbandziau bet labai grazus. Gal galite pasidalinti idejomis ka siame nuotraukoje pavaizduotame inde su dangciu dar butu galima pasigaminti

Reply
Asta 8 Bal ’20 - 8:34 pm

Vaida, smagu, kad nuolaida pravertė! 🙂 Aš šiame inde, naudodama antrąją dalį kaip dangtį, kepiau ir žuvį, ir vištieną. Iškepa puikiai! Tikiu, kad turėtų pavykti ir neminkyta duona 🙂 Taip pat, abi dalis galima naudoti kaip tiesiog du atskirus kepimo indus – šitaip esu jau kepusi varškės apkepą, cinamonines bandeles, pikantiškas bandeles, obuolių pyragą. Iš esmės – galima kepti bet ką! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų