Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

PyragaiSALDUMYNAI

Mėlynių pyragas

parašė Asta 21 Rgs ’09
Mėlynių pyragas

Skonis: 10/10. Tikras mėlynių sezono top’as. Drėgnas, netgi sultingas, purus, vasariškas, labai mėlyninis… – tiesiog nuostabaus skonio pyragas! 🙂 Orginaliame recepte vietoj citrinos esencijos tešla gardinama vanile, tačiau pirmą kartą kepdama, užtikau tik tuščią vanilės esencijos buteliuką, todėl pakeičiau citrinų. Ir likau labai labai maloniai nustebinta, kaip labai dera citrina ir mėlynės – fantastiškai skanus ir kvapnus derinukas! 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Impossible is nothing

Mėlynių pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 10 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 1 val.

INGREDIENTAI

200 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
115 g kambario temperatūros sviesto
200 g cukraus
3 kiaušiniai
240 ml jogurto
citrinos esencijos

3 puodeliai šviežių mėlynių
40 g rudojo cukraus (naudojau paprastą)

GAMINIMO EIGA

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės, maišant vis įmuštis po vieną kiaušinius. Supilti jogurtą ir vanilės ekstraktą, vėl gerai išmaišyti. Suberti miltus ir atsargiai išmaišyti. Į 22 cm skersmens kepimo formą supilti pusę tešlos, ant viršaus tolygiai suberti pusę mėlynių, tada – antrą dalį tešlos, ir galiausiai likusias mėlynes. Viršų pabarstyti ruduoju cukrumi ir kepti 180 ºC orkaitėje apie valandą.

citrinosjogurtasmėlynėspyragassaldumynaiuogos
8 komentarai
19
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Keksiukai su šokolado gabalėliais
kitas įrašas
Purūs blynai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Drėgnas šokoladinis pyragas (Brownie)

Citrininiai biscotti su aguonomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Bananų duona su varškės įdaru

Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

Prancūziški sviestiniai rageliai (Croissants)

Prancūziški migdoliniai morengai. Macarons

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

Varškės blyneliai

Amerikietiški blyneliai su maskarpone

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis kokteilis su persikais

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Kreminis airiško viskio likeris

Saldžios dovanos Mamai

Šalta juodoji arbata su persikais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

8 komentarai

Mėlynių pyragas 2 Vas ’10 - 4:13 pm

[…] Recepto šaltinis […]

Reply
Laura* 13 Vas ’11 - 3:03 pm

Labai labai skanus, purus pyragas 🙂 Dariau su mėlynių uogiene(naminė, nėra labai saldi), todėl dėjau mažiau cukraus, o į tešlą miško uogų jogurtą 🙂 Mm, išgaravo greitai 🙂

Reply
Asta 13 Vas ’11 - 4:28 pm

Puiku, kad patiko 🙂 Pas mus šis pyragas vasarą, esant šviežių uogų, vienas iš labai populiarių :)) Dabar žinosiu, kad ir su mėlynių uogiene gaminti galima 🙂

Reply
beata 5 Lie ’14 - 9:09 pm

Asta, kokį jogurtą čia naudojate? Ar lietuvišką skystąjį, ar graikišką arba turkišką?

Reply
Asta 27 Lie ’14 - 5:09 pm

Beata, lietuvišką paprastą jogurtą, 2% ar 2.5% riebumo 🙂

Reply
Ausma 22 Vas ’21 - 11:15 am

Drėgnas, minkštas ir labai skanus. Daug uogų. Ačiū už receptą!

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:58 am

Ausma, džiaugiuosi, kad patiko!

Reply
Gintarė 8 Spa ’21 - 3:00 pm

Bandysim! Reikia šaldytas uogas sunaudoti! ☺️☺️☺️

Reply

Komentuoti: Ausma Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

    15 Bir ’22
  • Japoniškas biskvitinis braškių tortas | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Bir ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (267)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (64)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (247)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (125)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (13)
  • PASAULIO SKONIAI (40)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (547)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (96)
    • Desertai indeliuose (70)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų