Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Minkšta grietininė bananų duona su varškės kremo įdaru

parašė Asta 23 Bal ’20
Minkšta grietininė bananų duona su varškės kremo įdaru

Ketvirtadienis – mažasis savaitgalis, sako žmonės. Nežinau, kiek labai skirtingi nuo kitų savaitės dienų dabar beliko savaitgaliai; galiu tik pasakyti – mes patys labai stengiamės, kad laukti jų norėtųsi. Dėl mažų džiugių dalykų: dėl ilgesnių savaitgalio rytų be žadintuvo, dėl lepūniškų pusryčių rytais ir filmų vakarais, dėl ilgesnės valandėlės knygai, dėl popietės su kava ir pyragu. Desertus valgom tikrai ne tik savaitgaliais, bet jei šiokią dieną su šypsena kertam banano griežinėlius, užteptus riešutų sviestu ir pabarstytus druska bei juodo šokolado drožlėm, tai savaitgaliais iš tų pačių bananų skubu sugalvot ką nors… jaukesnio.

Ilgai sukau galvą, kaip pavadinti šią bananų duoną: puria, minkšta, o gal drėgna? Ji būtent tokia – VISI geriausi epitetai jai tinka tiesiog puikiai. Dar ji kvapni (ak, tas į tešlą įmaišytas šaukštelis malto cinamono!) ir saldi. Paskutiniu metu vis ieškau sveikesnių desertų alternatyvų: paprastą baltą cukrų neretai keičiu kokosų žiedų cukrumi, vietoj tradicinių kvietinių miltų bandau įvairias jų alternatyvas. Šią bananų duoną sumaišiau vardan senų laikų ir prisiminusi posakį „gyvenam vieną kartą“: ir balto cukraus įbėriau, ir miltų kvietinių.

Buvo… LABAI SKANU!

Labai gera pamažu išsižadėti kraštutinumų ir vis labiau – ne tik žodžiais, bet iš tikrųjų! – prisijaukinti balansą. Nebenoriu skirstyti maisto į gerą, blogą, sveiką ar nesveiką. Juk viskas priklauso nuo mūsų požiūrio. Renkuosi savo dienas pripildyti įvairaus gardaus maisto; renkuosi maistą priimti kaip džiaugsmą, dovaną ir meilę. Mažiau kraštutinumų, daugiau laisvės ir įsiklausymo į save.

Norėjau, kad šįkart desertas būtų būtent toks. Trys super prinokę bananai nulėmė, kad tai bus bananų duona, mėgstami, kokybiški ir lūkesčius visada pateisinantys „DVARO“ produktai padiktavo kitką: riebi grietinė suteikė duonai nuostabaus minkštumo ir drėgnumo, pakelis varškės, pertrintos su grietinėle, nukeliavo į švelnų varškės kremo įdarą. Varškę tokiems ir panašiems pyragams visada stengiuosi rinktis riebesnę, 9 proc. riebumo, – ji drėgnesnė, todėl susitrina iki tolygios tekstūros dar lengviau, o kremas būna švelnesnis, glotnesnis.

Tobula, gardi, aromatinga, nuostabi bananų duona! Jau norėjau rašyti, kad nuodėminga, bet nerašysiu – viskas labai gerai, jei „nuodėmės“ gyvenime tik tokios, šypt.

 Minkšta grietininė bananų duona su varškės kremo įdaru

 Minkšta grietininė bananų duona su varškės kremo įdaru

 Minkšta grietininė bananų duona su varškės kremo įdaru

 Minkšta grietininė bananų duona su varškės kremo įdaru

Minkšta grietininė bananų duona su varškės kremo įdaru

Atsispausdinti
Porcijos: 10 riekelių Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Bananų duonai:
100 g minkšto „DVARO“ sviesto, 82 proc. riebumo
¾ stiklinės (150 g) cukraus
2 didelių kiaušinių
3 vidutinio dydžio bananų (300 g, be odelės)
½ stiklinės (125 ml) „DVARO“ grietinės, 30 proc. riebumo
1 ½ stiklinės (210 g) kvietinių miltų
1 valg. š. ispaninio šalavijo sėklų (chia)
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
1 arb. š. vanilinio cukraus
½ arb. š. malto cinamono

Varškės kremui:
250 g „DVARO“ varškės, 9 proc. riebumo
¼ stiklinės (60 ml) „DVARO“ grietinėlės, 35 proc. riebumo
2 didelių kiaušinių
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
3 valg. š. kukurūzų krakmolo

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo formą (25×11 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi.
2. Paruoškite tešlą. Minkštą sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su cukrumi iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išplakite. Sudėkite iki vientisos masės sutrintus bananus, grietinę, ir dar kartą išplakite iki vientisos masės.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, ispaninio šalavijo sėklas (chia), kepimo miltelius, druską, vanilinį cukrų ir maltą cinamoną. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvais judesiais išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Turėtumėte gauti grietinės tirštumo tešlą.
4. Paruoškite varškės kremą. Visus varškės kremui skirtus ingredientus sudėkite į dubenį ir labai gerai pertrinkite rankiniu smulkintuvu iki visiškai vientisos masės, kol neliks nė menkiausių varškės gumuliukų – kremas turi būti visiškai lygios, kreminės tekstūros.
5. Iškepkite. Į paruoštą kepimo indą tolygiai paskleiskite maždaug pusę paruoštos tešlos, ant viršaus – supilkite paruoštą varškės kremą. Ant varškės kremo sudėkite likusią tešlą; ji bus tirštesnė už varškės kremą, tačiau pasistenkite ją paskirstyti kuo tolygiau, kad uždengtų visą įdarą.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 60 min. Ar duona jau iškepusi, patikrinkite mediniu smeigtuku; įkištas ir ištrauktas iš duonos centro, jis turi būti švarus. Jei kepdamas paviršius ima ruduoti per greitai, uždenkite gabalėliu folijos ir kepkite toliau.
7. Iškepusią palikite 10-15 min. atvėsti kepimo inde, tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
8. Raikykite riekelėmis ir patiekite. Galite patiekti su rutuliuku vanilinių ledų, galite apšlakstyti medumi ar klevų sirupu.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Pieno žvaigždės“.
#reklama #DVARO

 Minkšta grietininė bananų duona su varškės kremo įdaru

 Minkšta grietininė bananų duona su varškės kremo įdaru

bananaichiacinamonasdesertasgrietinėgrietinėlėispaninio šalavijo sėkloskeksaskepiniaikukurūzų krakmolaspyragassaldumynaivanilėvarškė
12 komentarai
11
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Keptų saldžiųjų bulvių humusas
kitas įrašas
Saldžiųjų bulvių karis su špinatais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tortas „Braškinė Svajonė”

Saldieji piršteliai

Jogurtinė Panna Cotta su mėlynėmis

Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais...

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Mėlynių pyragas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Jautienos ir daržovių troškinys greitpuodyje

Dešrelės su troškintais kopūstais ir bulvėmis

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir...

Šaltibarščiai

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų...

Šokoladinis tiramisu su apelsinais

Sluoksniuotas medaus tortas. Ir „Stylish Blog Awards”

Migdoliniai pyragėliai „Financier“

Prancūziški migdoliniai morengai. Macarons

Obuoliniai keksiukai

12 komentarai

Do 26 Bal ’20 - 2:19 pm

Soda?🤔 bet recepte tarp ingredientu jos nera🤷‍♀️ Tai kiek dbr deti?😅 tesla jau procese,o as abejoju reikia sodos tikrai ar ne🙈

Reply
Asta 26 Bal ’20 - 2:22 pm

Atsiprašau, mano neatidumo klaida. Sodos nereikia, ten turėjo būti druska – pataisiau 🙂

Reply
Do 26 Bal ’20 - 3:23 pm

Dekui,bet as jau biski idejau🙈 gal nepagadins baisiai😅 jau baigia iskept…😊

Reply
Do 26 Bal ’20 - 5:27 pm

Laaabai skani!Geresnes bananu duonos dar nesu valgiusi!Tos kur anksciau kepdavau turbut nebeprireiks😅😂 Aciu uz recepta!Soda irgi nepakenke😂

Reply
Asta 15 Geg ’20 - 6:35 pm

Kaip džiaugiuosi skaitydama tokius įspūdžius! AČIŪ! 🙂

Reply
Inga 30 Bal ’20 - 3:17 pm

Sveiki,
visko įdėjau pagal pateiktą produktų sąrašą, bet varškės įdaras gavosi labai skystas ir jo daug, o tešlos palyginus mažai. Net viskas netilpo į kepimo indą. Pas jus nuotraukoj atrodo varškės kremo mažiau ir jis taip gerai per vidurį pasiskirstęs 🙂 Nesuprantu kodėl pas mus visko tiek daug 😀 ar gali būti dėl to, kad grietinėlės truputį per daug įpyliau?

P.S Jūsų tinklalapis nuostabus, beveik viską gaminam iš čia, daugybė receptų išbandyti 😉

Reply
Inga 1 Geg ’20 - 5:42 am

Pavyko puikiai, labai skani. Ir įdaro nebuvo per daug, gerai pasiskirstė. Viskas gerai 🙂

Reply
Asta 15 Geg ’20 - 6:37 pm

Inga, labai ačiū už gražius žodžius mano tinklaraščiui! 🙂 Džiaugiuosi, kad nepaisant visų tų abejonių, kilusių gamybos metu, pyragas iškepė puikiai ir pavyko skaniai 🙂

Reply
Edita 6 Lap ’20 - 5:23 am

Sveiki. Ar galima kukurūzų krakmolą keisti bulvių krakmolu? Ir ar tokiu pačiu kiekiu?

Reply
Asta 6 Lap ’20 - 11:04 pm

Edita, rekomenduočiau keisti šviesiais kvietiniais miltais 🙂

Reply
Jolita 7 Lap ’20 - 7:22 pm

Deja, nepavyko… Kepiau tiksliai pagal receptą, bet po valandos kepimo pagaliukas buvo visas šlapias, tad kepiau valandą 40 minučių ir vis tiek biskvitinis sluoksnis menkai išsikėlė, liko guminis vietomis, o krašteliai jau perdaug apskrudo… Kokiu režimu kepėte? Nes skonis vis tiek mmmmmm, ypač varškės kremo, tikrai dar norėčiau pabandyti.

Reply
Karolina 30 Geg ’23 - 6:06 am

Pavyko labai skani bananų duona, neturėjau reikiamo kiekio varškės, tai dariau iš 180 g pakelio, pamažinau truputį likusius kiekius kremui, mano atveju apatinė dalis vis kibo ant pagaliuko, tai ilgiau kepti reikėjo, bet principe labai gardu 😊

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų