Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiMėsos patiekalaiTroškiniai

Moliūgų risotto su vištiena

parašė Asta 28 Spa ’09
Moliūgų risotto su vištiena

Skonis: 9,5/10. Man labai įdomu, ar kas patikės, jei pasakysiu, jog šis patiekas skanus lygiai tiek pat, kiek nefotogeniškas? 🙂 Patikėti verta, nes tai tikrai tiesa. Ir trumpa ir aiški išvada – pirmoji moliūgų degustacija (taip taip, moliūgus ragavau pirmą kartą gyvenime!) manęs tikrai nenuvylė, taigi… įtariu, šis produktas bus sėkmingai įtrauktas į meniu 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? pagal The OTHER SIDE of 50 ir This week for dinner

Moliūgų risotto su vištiena

Moliūgų risotto su vištiena

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 50 min.

INGREDIENTAI

1 svogūnas, supjaustytas ketvirčiais
2 skiltelės česnako
druska ir pipirai
700 g moliūgo, nulupto
150 g ryžių
4 puodeliai vištienos sultinio
60 g tarkuoto fermentinio sūrio
200 g vištos krūtinėlės

GAMINIMO EIGA

1. Vištos krūtinėlę supjaustyti mažais kubeliais, pagardinti druska ir pipirais, ir apkepinti iš visų pusių, kol gražiai apskrus.
2. Puode užvirinti vištienos sultinį ir palikti ant silpnos ugnies, kad neatvėstų.
3. Svogūnus ir česnakus sudėti į smulkintuvą ir labai smulkiai susmulkinti.
4. Paruoštus svogūnus ir česnakus kelias minutes pakepinti keptuvėje.
5. Moliūgą stambiai sutarkuoti, sudėti į puodą kartus su svogūnais ir česnakais, pagardinti druska ir pipirais ir kepinti apie 4 – 5 minutes nuolat maišant, kol moliūgas šiek tiek suminkštės.
6. Į puodą su moliūgais suberti ryžius ir viską gerai išmaišyti. Pakaitinti 4 – 5 minutes ir supilti puodelį sultinio.
7. Sultiniui beveik išgaravus, įpilti jo dar pusę puodelio ir nuolat maišant kaitinti, kol ir šis beveik išgaruos. Visa tai kartoti tol, kol ryžiai bus visiškai paruošti – kreminės konsistencijos. Tai gali užtrukti apie 30 minučių. Nukelti puodą nuo ugnies.
8. Prieš baigiant ruošti patiekalą, į ryžius įmaišyti kepintus vištienos gabalėlius ir smulkiai tarkuotą fermentinį sūrį. Gerai išmaišyti, kol sūris išsilydys.
5. Patiekti. Skanaus!

česnakaimoliūgasryžiaisultinyssūrissvogūnaitroškinysvištiena
13 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Arroz con Pollo (ryžiai su vištiena ispaniškai)
kitas įrašas
Keksas su spanguolėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Porų pyragas

Azijietiški Teriyaki BBQ makaronai su vištiena ir daržovėmis

Žuvis tešloje su keptomis bulvių skiltelėmis (Fish &...

Keptas šamas su smidrais ir bulvėmis

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Cukinijų ir halumio sūrio blyneliai

Karšti skrebučiai su lašiša

Orkaitėje kepta lašiša su brokoliais ir prieskoninėmis bulvytėmis

Bulvės su šviežiais miško grybais

Vištienos suktinukai su morkomis

Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Cukinijų ir fetos sūrio spurgytės (Kolokithokeftedes)

Žaliasis humusas

Varškės blyneliai su pabarstukais

Keptų bulvių salotos

Tortilijų suktinukai su vištiena

Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais

REKLAMA

GĖRIMAI

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Moliūgų kava

Tiramisu Affogato

Braškių ir rabarbarų kokteilis

13 komentarai

Rima 30 Spa ’09 - 6:40 pm

Šiandien kaip tik skobėm moliūgus „hallowynui”, tai buvo proga paruošti šį pateikalą. Tikrai labai skanu. Buvo visas pulkas vaikų ir visi labai noriai valgė, kai kurie net po dvi porcijas 🙂

Reply
Asta 30 Spa ’09 - 11:23 pm

Rima, džiugu girdėti, kad patiko 🙂

Reply
Tinginiukas 6 Lap ’09 - 10:20 am

Siandien gaminom – laaabai skanu..

Reply
Asta 6 Lap ’09 - 11:05 am

Tinginiuk, šaunu, kad nepatingėjai pasigaminti 😀 Ir labai labai šaunu, kad mūsų skoniai sutampa – ir man buvo laaaabai skanu 🙂

Reply
Rasa 6 Spa ’10 - 9:13 pm

Laaaaaaabai skanu…nesitikėjau to iš moliūgo :):):)

Reply
Asta 8 Spa ’10 - 12:03 am

Na va, matai, moliūgas irgi gali būti didelis skanumynas! :)) Smagu, kad patiko 🙂

Reply
:) 19 Vas ’11 - 1:19 am

o kodėl negamini risotto iš jiems skirtų ryžių? Gaunasi daug išvaizdžiau ir skaniau.

Reply
Asta 20 Vas ’11 - 11:25 am

Gaminu 🙂 Tiesa, dabar jau gaminu visada tik iš jiems skirtų ryžių, seniau – kartais dar pagudraudavau 🙂 O šiaip aš risotto niekaip ir niekada – kad ir iš kokių jie ryžių būtų – nesu gražiai nufotografavusi 🙁 🙂

Reply
Rita 1 Gru ’11 - 4:42 pm

Šį irgi gaminau užvakar. Nu pasaka, trūksta žodžiu 🙂 Sotu ir nekalta 🙂 O 1,5 metukų sūnus maniau kad ir lėkštę kartu suvalgys – taip patiko. Žodžiu – GARDU, SKANU, LENGVA, SOTU IR T.T. 🙂

Reply
Asta 1 Gru ’11 - 7:13 pm

Rita, labai smagu, kad ryžiai su moliūgu šitaip stipriai sužavėjo 🙂 Labai džiaugiuosi!

Reply
Ilona 21 Gru ’11 - 6:16 pm

Labai skanu. Tik as supjaustyta nedideliais kubeliais moliuga kepiau orkaitej su cesnakais

Reply
Asta 22 Gru ’11 - 10:37 pm

Ilona, džiaugiuosi, kad patiekalas patiko 🙂

Reply
Edita 25 Rgp ’16 - 3:39 pm

Tobula, labai skanu.?
Aciu uz recepta ?
(as naudojau basmati ryzius)

Reply

Komentuoti: Rita Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų