Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAITortai

TIKRASIS STEBUKLAS // Morkų pyrago sūrio tortas

parašė Asta 1 Gru ’17
TIKRASIS STEBUKLAS // Morkų pyrago sūrio tortas

Pirmąją gruodžio dieną aš jau visa galva pasinėrusi į Kalėdas. Namuose mišku kvepia papuošta eglutė, iš orkaitės visai neseniai ištrauktos skardos su antra meduolių partija, jau apgalvotos ir ruošiamos mažos Kalėdų stalo dekoracijos, ant popierėlio surašytos idėjos švenčių stalui. Spintos gilumoje pamažu daugėja dovanėlių, kurias visai netrukus planuoju suvynioti į šiugždantį dovanų popierių ir sudėti po eglute. Iš grojaraščio nesitraukia kalėdinės melodijos, kartas nuo karto užleisdamos vietą mano mylimiausioms P!nk dainoms, šypt (kurios, tarp kitko, neįtikėtinai patinka mažyliui!). Kas vakarą, vos pradėjus temti, uždegame žvakes, kvepiančias vanile, cinamonu, vyšniomis… Šventiniai ritualai, kurių prisipildo kasdienybė artėjant Kalėdoms, yra vieni mylimiausių. Ir jaukumas, kuris užpildo visus namų kampelius, tampa dar mielesnis, šiltesnis…

Krautuvėlė taip pat įnešė šiek tiek pokyčių į mūsų prieššventinį laikotarpį. Vakarais, mažyliui užmigus, pakuojame dovanas ne tik sau, bet ir jums, – tiems, kurie mūsų parduotuvėje išrinko dovanas savo artimiesiems, o gal ir sau patiems. Kad jūs žinotumėte, kiek daug džiaugsmo tai suteikia! Būti Kalėdų elfais – mums tai labai, labai patinka!

Kažkada galvojau, kad Kalėdų stebuklas išnyksta tą akimirką, kai sužinai tikrąją Kalėdų senelio istoriją. Dabar suprantu, kad tikrasis stebuklas – net ne tai. Stebuklas – tai tas gerumas, kuris užpildo širdį, artėjant šventėms. Spalvos, kurios pakeičia pilką. Šypsenos, kurių negailime vieni kitiems. Meilė, kurios nesaugojame po trimis užraktais – kurią išleidžiame į pasaulį, pagaliau nebijodami išreikšti savo jausmų.

Ko trūksta iki pilnos laimės? Tikriausiai tik tiek, kad baltos sniego pusnys už lango nenutirptų iki pat Kalėdų. Bet net jei ir nutirps – šiltos ir jaukios, meilės ir laimės kupinos šventės yra kur kas svarbiau už baltas šventes.

Aš neabejoju, kad kartu su gruodžio pirmosiomis dienomis Kalėdų laukimo jausmas įsėlins į vis daugiau žmonių namus ir širdis. Todėl ir šiame įraše – cinamonu kvepiantis pyragas, puikiai galintis pretenduoti ir į torto vardą. Labai kvapnus, aromatingas, drėgnas, gardus. O iš mūsų šeimos namų į Jūsų namus – siunčiame pačius nuoširdžiausius linkėjimus. Gražaus ir jaukaus švenčių laukimo!

 Morku pyrago surio tortas

 Morku pyrago surio tortas

 Morku pyrago surio tortas

Morkų pyrago sūrio tortas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 65-70 min.

INGREDIENTAI

Morkų pyragui:
½ stiklinės (100 g) kokosų aliejaus (ištirpinto)
¼ stiklinės (60 ml) pieno
2 didelių kiaušinių
¾ stiklinės (150 g) rudojo cukraus
1 ¼ stiklinės (175 g) miltų
1 arb. š. malto cinamono
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos
¼ arb. š. druskos
1 ¼ stiklinės smulkiai tarkuotų morkų (1 didelės morkos)

Kreminio sūrio sluoksniui:
400 g kreminio sūrio
200 g graikiško jogurto
100 g miltelinio cukraus
2 valg. š. miltų
2 nedidelių kiaušinių
½ citrinos sulčių
1 arb. š. vanilinio cukraus

Glaistui:
100 g kreminio sūrio
100 g miltelinio cukraus
80 g graikiško jogurto
½ citrinos sulčių

Papuošimui:
poros saujų traškių dribsnių (granolos)

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą.
2. Morkų pyragui dubenyje išplakite kokosų aliejų, pieną, kiaušinius ir rudąjį cukrų iki purios masės.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną, kepimo miltelius, sodą ir druską. Suberkite miltų mišinį į plakinį ir išmaišykite. Suberkite smulkiai sutarkuotas morkas ir dar kartą išmaišykite. Atidėkite į šalį.
4. Kreminio sūrio sluoksniui visus produktus išplakite iki vientisos masės.
5. Į paruoštą kepimo indą supilkite pusę morkų pyrago tešlos. Ant viršaus paskleiskite trečdalį kreminio sūrio masės. Ant šio tolygiai paskirstykite likusią morkų pyrago tešlą, o ant jos – likusią kreminio sūrio masę.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 65-70 minučių, kol pyragas sutvirtės. Visiškai atvėsinkite, geriausia – atvėsusį palaikykite šaldytuve.
7. Glaistui visus produktus suplakite iki vientisos masės. Aptepkite šalto pyrago viršų. Apibarstykite traškiais dribsniais ir patiekite.

Šaltinis: Cafe Delites

 Morku pyrago surio tortas

cinamonascitrinosgraikiškas jogurtaskokosų aliejuskreminis sūrismorkospyragassaldumynaitortastraškūs dribsniai
35 komentarai
44
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai
kitas įrašas
PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Meksikietiškas „Tres Leches“ pyragas su maskaronės kremu ir...

Imbierinis pyragas

Spurgos su šokoladinio kremo įdaru

Didelis sausainis

Aguoninis tortas su bananų kremu

Apelsininis pyragas su morengo sluoksneliu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

Desertiniai varškės sūreliai su želė gabalėliais

Honey Castella / Kasutera Cake (Japoniškas biskvitinis medaus...

Varškės pyragas „Gintarėlis”

Jei neturite orkaitės…

Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Saldžios dovanos Mamai

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Žaliasis avokadų kokteilis

Žaliasis kokteilis su persikais

35 komentarai

Vaida 2 Gru ’17 - 12:25 pm

Oi kaip skaniai atrodo 🙂 būtinai kepsiu, tik sakykit, o kada jis skaniausias? Ar tą pačią dieną, ar gal po dienos būtų toks pat skanus…noriu anksčiau išsikept 🙂

Reply
Asta 5 Gru ’17 - 10:54 am

Vaida, ačiū, jis tikrai labai skanus! O skaniausias bent man – kitą dieną po kepimo, per naktį pabuvęs šaldytuve 😉

Reply
Regina 20 Gru ’17 - 9:32 am

Sveiki, o sodą galima pakeisti į kepimo miltelius? 🙁

Reply
Asta 20 Gru ’17 - 1:58 pm

Regina, aš tikrai pakeisčiau per daug nesukdama galvos 😉

Reply
Simona 20 Gru ’17 - 3:56 pm

Labai skaniai atrodo pyragas. Kokia orkaites funkcija naudojat kai kepat pyragus: su vejeliu ar be?

Reply
Asta 20 Gru ’17 - 4:39 pm

Simona, ačiū! Pyragas tikrai gardus 🙂 Kepu su vėjeliu + kaitinimas iš viršaus ir apačios 🙂

Reply
ramune 21 Gru ’17 - 1:19 pm

wow,labai patiko.kaip tik ruosiuosi kepti morku torta kaledoms,gundyciaus ji pakeisti jusu variantu- atrodo labai skaniai-dar galvoju…. aciu jums uz puikius receptus nuotraukas ir grazias istorijas…..

Reply
Asta 22 Gru ’17 - 10:34 am

Ramune, šis pyragas tikrai labai gardus, neabejoju, kad puikiai atstotų tortą ant šventinio stalo 🙂 Džiaugsiuosi, jei išbandysite – labai lauksiu atsiliepimų. Ačiū Jums, kad skaitote! 🙂

Reply
Violeta 22 Gru ’17 - 2:25 pm

Kaip tik kepu šį pyragą šventėms, bet į kremą pamiršau įdėti miltų… Koks likimas šio pyrago? 🙂

Reply
Violeta 22 Gru ’17 - 2:27 pm

Irrr, ar išgyvens jis man iki pirmadienio šaldytuve? 😀

Reply
Asta 23 Gru ’17 - 7:10 am

Violeta, žinoma, kad pyragą jau iškepėte – tikiu ir tikiuosi, kad ir be poros šaukštų miltų pyragas iškepė puikiai, o kreminio sūrio sluoksniui sutvirtėti pakako kiaušinių? 🙂 Būtinai praneškite, kaip pavyko! O dėl pirmadienio – nors jis tolokai, šaldytuve, atvėsintas ir suvyniotas į maistinė plėvelę, pyragas turėtų išbūti. Nors aš paprastai pyragus stengiuosi kepti vėliau, kad tiek daug dienų laukti nereikėtų 🙂

Reply
Violeta 2 Sau ’18 - 12:35 pm

Na va, dėl neįdėtų miltų jokia tragedija nenutiko :), pyragas buvo tvirtas 🙂 Glajų dariau dieną prieš patiekiant, tai vat transportuojant jis man šiek tiek pasileido.
Ir su atėjusiais Naujaisiais! 🙂

Reply
Asta 4 Sau ’18 - 2:53 pm

Violeta, jus taip pat su Naujaisiais! Tikiuosi, kad glajus nesugadino reikalų ir pyragas paskanino šventes 🙂

Reply
Greta 23 Gru ’17 - 2:35 pm

Kokį naudojate kreminį sūrį?

Reply
Asta 23 Gru ’17 - 7:40 pm

Greta, šiam pyragui naudojau maskarponę 😉

Reply
Greta 23 Gru ’17 - 8:38 pm

Ačiū 🙂 Gražių švenčių!

Reply
Loreta 29 Gru ’17 - 7:21 am

O sodos gesinti nereikia?

Reply
Asta 30 Gru ’17 - 5:11 pm

Loreta, nereikia 😉

Reply
Diana 30 Gru ’17 - 8:45 am

Noriu labai padėkoti už nuostabų receptą! Tobulas – sūrio pyrago ir morkų torto derinys! Per pastarąsias kelias savaites kepiau tris kartus ir visus kartus buvo puiku! Gražių švenčių ir įkvėpimo! 🙂

Reply
Diana 30 Gru ’17 - 8:47 am

Beje, norėdama saugiai transportuoti, į glajų įmaišiau grietinėlės standiklio – tai suteikė lengvo tvirtumo 😉

Reply
Asta 30 Gru ’17 - 5:12 pm

Diana, trys kartai – oho! 🙂 Džiaugiuosi, kad kepinys sulaukė tokio pasisekimo, labai ačiū, kad pasidalinote atsiliepimais 🙂 Gražių ir Jums švenčių!

Reply
Dovilė 9 Bal ’18 - 4:43 pm

Kepa… kvepia.. bus gardus ryt kolegų rytas 🙂

Reply
Asta 9 Bal ’18 - 10:16 pm

Dovile, tavo kolegoms fantastiškai pasisekė! Tikiuosi, jie tai supranta ir vertina 😀

Reply
Dovilė 5 Geg ’18 - 9:47 am

Kolegos liko sužavėti, dabar kepa jau antras 🙂 šiek tiek paturbintas su naminiu kreminiu sūreliu ir maskarpone. Ryt lepinsimės su kaimynais prie kavos 🙂

Reply
Asta 9 Geg ’18 - 5:03 pm

Dovile, LABAI džiaugiuosi! O naminis kreminis sūrelis suintrigavo 🙂

Reply
Linda 30 Lap ’18 - 9:36 pm

Sveiki, aciu uz skanius receptus ir grazu bei turininga bloga! Man sis pyragas kepdamas iskilo graziai o isemus is orkaites deja sukrito stipriai.. nors recepto ir orkaites temperaturos laikiausi. Gal galite patarti kaip to isvengti? Gal laikyt orkaitej iskepusi kol praves, tik tada isimti lauk ar kokios kitos priezastys? Dekoju:)

Reply
Asta 3 Gru ’18 - 6:30 pm

Linda, ačiū Jums už gražius žodžius! 🙂 Aš dažniausiai nuo temperatūrų skirtumų pyragus saugau taip: iškepys praveriu dureles, tačiau pyragą palieku vėsti orkaitėje (tik svarbu dureles praverti, kad karštis pamažu vėstų) 🙂

Reply
Ieva 17 Gru ’18 - 9:20 pm

Sveiki,
ar ir kuo galima pakeisti kokosų aliejų?

Reply
Asta 17 Gru ’18 - 9:54 pm

Ieva, galite keisti bet kokiu augaliniu neintensyvaus kvapo aliejumi 🙂

Reply
Aukse 17 Rgs ’19 - 7:25 pm

As niekada nerasau komentaru receptu puslapiuose, bet sio torto receptas turbut yra mano siu metu atradimas ir norejau pagirti:) As dariau is puses porcijos 20cm formoje su maskarpone ir galiu pasakyti, kad gavosi TOBULAS. Su vyru per vakara visa suvalgeme 😀 Kepsiu tikrai dar ne karta!

Reply
Asta 1 Lap ’19 - 8:42 pm

Aukse, ačiū, kad padarėte išimtį ir parašėte! 🙂 Labai džiaugiuosi, kad išbandėte, o dar labiau – tuo, kad pyragas pasirodė vertas tapti metų atradimu!

Reply
Natalija 25 Rgs ’19 - 2:49 pm

Ačiū už receptą,gavosi labai skanūs. Dariaus be sūrio ,bet skonus gavosi irgi.Dabar jis bus pirmąs mano sąraše morkų pyragas 😄🙃

Reply
Asta 1 Lap ’19 - 8:43 pm

Natalija, džiaugiuosi, kad patiko! Būtinai pamėginkite ir su sūriu; jis tikrai priduoda labai daug 🙂

Reply
Ruta 25 Lap ’19 - 12:29 pm

Puikus tortas! Labai patinka, kad gan paprasta gamyba, o rezultatas superinis. Begaminant iskilo klausimas del sluoksniavimo, ar reikia daryt bangas kad isvaizda butu nuotraukuoje, bet dariau paprastai. Na ir ka, bekepant ir ivyko ta stebuklas, tesla sonuose pakilo ir padare savo darba 🙂 neatlaikem su vyru ir ta pati vakara valgem, bet pastovejus pet nakti pyragas nunese iki dangaus. Aciu! ❤️

Reply
Asta 2 Gru ’19 - 10:19 am

Rūta, skaitau jūsų komentarą ir plačiai šypsausi – labai džiaugiuosi, kad tortas sulaukė tokios sėkmės! Ačiū, kad pasidalinot įspūdžiais! 🙂

Reply

Komentuoti: Natalija Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų