Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMiltiniai patiekalai

Naminė pica

parašė Asta 22 Rgp ’11
Naminė pica

Tai štai ką reiškia būti suaugusiam.

Darbe sėdėti nuo pusės devynių iki pusės šešių.
Per visą vasarą nespėti nuvažiuoti prie lietuviško pajūrio ir pasidžiaugti ledinėm bangom.
Visiškai neįdegti (nes nuo kompiuterio ekrano šviesos, pasirodo, neįdegama).
Prisiimti daug atsakomybių.
Uždirbti, bet nesusitaupyti.
Nesusitikti su draugėmis bent triskart per savaitę, prie nutrintų universiteto suolų. Susitikimus derinti kelias savaites, kol atrandamas vakaras, kada laiko turi visos.
Skaudžiai apkarpyti laiką, skiriamą širdžiai mieliems pomėgiams.
Apraudoti neperskaitytas knygas, neperžiūrėtus filmus… Ir neiškeptus pyragus.
Nieko nespėti. Ir norėti spėti visko daugiau, nei įprastai.
Gailėtis to, ko nepadarei, kai keturios dienos per savaitę buvo savaitgaliai.
Net dviejų dienų savaitgaliai prabėga fantastišku greičiu… Ir – vėl – labas pirmadienio rytas.
Iki kito savaitgalio liko penkios dienos.


Skonis: 10/10. Puiki pica! Minkštutis mielinis padas (jei mėgstate tik labai plonapades picas, šis Jums gali ir nepatikti) ir gausus – ruošimo namuose privalumas! – įdaras. Kurį, beje, galite keisti kuo tik norite ir kaip tik norite. Visiškai priklauso nuo Jūsų fantazijos ir šaldytuvo turinio.

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Naminė pica

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 1 val. + 40 min. tešlos kildinimas

INGREDIENTAI

Mielinei tešlai:
1 puodelis (250 ml) pieno
190 g margarino
2 valg.š. cukraus
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
10 g sausų mielių
apie 550 g miltų

430 g vištos krūtinėlės
300 g pievagrybių
270 g fermentinio sūrio
pora saujų špinatų lapų
3 pomidorai
3 dideli arba 4 maži svogūnai
130 g mocarelos
mėgstami prieskoniai

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite mielinę tešlą: pieną, margariną, cukrų ir druską pakaitinkite puode, kol ištirps margarinas.
2. Į šiek tiek atvėsusią, bet vis dar šiltą masę įmuškite kiaušinius, išmaišykite.
3. Miltus sumaišykite su sausomis mielėmis.
4. Į mišinį įmaišykite pieno-margarino-cukraus-druskos masę. Viską gerai išmaišykite. Jei tešla per minkšta, pridėkite dar šiek tiek miltų.
5. Paruoštą masę uždenkite rankšluostuku ir palikite apie 40 minučių, kol pakils.
6. Paruoškite įdarą: vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną supjastykite žiedais, pievagrybius supjaustykite riekelėmis.
7. Vištieną įtrinkite prieskoniais (druska, pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais) ir pakepinkite keptuvėje, įkaitintame šlakelyje aliejaus, kol gražiai apskrus.
8. Paruoštą tešlą nestorai iškočiokite ant kepimo popieriaus. Man išėjo dvi picos: viena maždaug 34 x 40 cm. dydžio, antra – 20 x 30 dydžio pica.
9. Ant tešlos tolygiai paskleiskite sutarkuotą fermentinį sūrį.
10. Ant viršaus išdėliokite pakepintus vištienos gabalėlius, svogūnų žiedus, pievagrybių riekeles.
11. Apibarstykite plėšytais špinatų lapais ir išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus. Pabarstykite žiupsneliu druskos, pipirų, picos prieskoniais.
12. Galiausiai ant viršaus išdėliokite mocarelos gabalėlius.
13. Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol viršus gražiai apskrus, o tešla bus iškepusi.
14. Dar karštą pjaustykite gabalėliais, pagardinkite mėgstamu padažu ir ragaukite. Skanaus!

mielėsmocarelapicapievagrybiaipomidoraišpinataisūrissvogūnaivištiena
33 komentarai
13
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Biskvitinis pyragas su nektarinais
kitas įrašas
Kokosinis varškės pyragas su karamelės gabalėliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tarta su špinatais ir tunu

Viščiukų šlaunelės su bulvėmis ir šonine, troškintos grietinėlės...

Kibinai su kiauliena

Virtiniai su bulvėmis ir rūkyta šonine

Pyragas su burokėlių ir vištienos įdaru

Bulvių ir menkės paplotėliai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosinis varškės pyragas su karamelės gabalėliais

TOBULAS, TOOOBULAS! // Tobulas obuolių pyragas

Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

Trisluoksnis šokoladinis – vanilinis – moliūginis sūrio tortas

Juodojo šokolado ir migdolų miltų pyragas

Kalėdinės meduolinės eglutės

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje apkepti lietiniai su šonine, grybais ir sūriu

Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru

Rudeniškas veršienos troškinys

Svogūnų pica

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Blynai su vištiena ir pievagrybiais

33 komentarai

aguonele 22 Rgp ’11 - 7:16 am

Astute kaip skaniai atrodo ♥ Visa savaite svajoju apie pica, nu bet niekaip per saslykus neprisiruosiu jos issikepti 🙁

Reply
Asta 22 Rgp ’11 - 11:40 am

aguonėle, šašlykai irgi yra gerai 🙂 Aš štai – atvirkščiai – jų esu labai pasiilgus, kažkaip šią vasarą vis neišsikepam. O jau ir vasara baigiasi… todėl, neabejoju, atrasi laiko ir picai! 🙂

Reply
Julė 22 Rgp ’11 - 10:36 am

O kas keisčiausia (irgi pikčiausia) – kad Tapus Suaugusiu niekas nė velnio nepaaiškėja.

Reply
Asta 22 Rgp ’11 - 11:40 am

Taip, Jule, tikrai TAIP.

Reply
sundayavenue 22 Rgp ’11 - 10:53 am

Kokio teisingumo sąrašas…

Reply
Asta 22 Rgp ’11 - 11:42 am

Belieka pasakyti, jog malonu atrasti bendraminčių 🙂

Ir, manau, tas sąrašas begalinis. O gaila. Reiks pabandyti ir pliusų sąrašą sudaryti. Nujaučiu, bus sunkiau, bet pabandyti juk verta. Ir reikia. 🙂

Reply
Jurgita 22 Rgp ’11 - 3:05 pm

Teisybę čia surašei 🙂 Tokia ta dirbančiojo duona. Aš, pamenu, ėmus dirbt, labiausiai džiaugiaus… aišku, kad alga! Dukart į mėnesį kapt kapt į sąskaitą, chacha, dabar prisiminus juokas, o tada atrodė – toookia laisvė :))

Pica nuostabi. Su viskuo viskuo, ką mėgstu 🙂

Reply
Asta 24 Rgp ’11 - 4:17 am

Jurgita, o kas alga nesidžiaugia? 🙂 Aišku, kad laisvės prideda, bet vien jau buvimas suaugusiu (o ir pats darbas) ją suvaržo dvigubai. Tai kur teisybė? 😀

O pica vaišinu bent virtualiai 🙂

Reply
AJ 26 Rgp ’11 - 7:41 pm

Mmmm, kokia pica…. Atrod atsipjauciau gabaliuka, nors ir miegot laikas ;))

Reply
Asta 29 Rgp ’11 - 9:42 am

AJ, mhm, aš jos irgi mielai nors ir vidurnaktį skanaučiau 🙂 Nors ir apskritai – dažniausiai mano pilvui valandos nerūpi 😀

Reply
Ilma 2 Rgs ’11 - 7:12 am

Išbandėme. Buvo skanu 🙂 Gaminsim dar kartą

Reply
Linele 10 Rgs ’11 - 11:56 am

Kokia teisybe apie suaugusiu gyvenima. Kiekvienas sakinys primena mane, ypac apie tuos ilguosius savaitgalius, kai atrodo jau tiek padarysiu. Del to siandien kepu pica. 🙂

Reply
Asta 13 Rgs ’11 - 7:13 pm

Linele, ak… koks tas gyvenimas. Bet kokį turim, tokį ir gyvenam. Ania? 🙂
Tikiuosi, kad pica patiko? 🙂

Reply
Indre 20 Kov ’13 - 1:23 pm

Pats paciausias picos padas! Jau du kartus gaminau pagal si recepta ir gaminsiu dar ne karta!!! :))

Reply
Asta 21 Kov ’13 - 5:09 pm

Indre, smagu girdėti; mes irgi šitą picos padą labai mėgstam 🙂

Reply
Vaisių pica | Saulėta virtuvė 5 Rgp ’13 - 5:33 pm

[…] kepu picą ir namuose, jos receptą galite rasti čia. Tikrai labai labai skani pica – manau, kad turėčiau dažniau ją kepti namuose nei valgyti […]

Reply
Bernadeta 8 Lap ’19 - 8:35 pm

Kepiau picą su sese, ir negali visa šeima atsidžiaugt! Picos padas gavosi nuostabiai! Ir tešla iškilo ir puikiai iškepė! Ačiū Jums už įkvėpimą ir receptą! 😊💚

Reply
Alina 26 Lap ’13 - 9:24 pm

O kokiais miltais geriausia keisti kvietinius siai picai?

Reply
Asta 3 Gru ’13 - 12:16 pm

Alina, visuomet kepu su kvietiniais miltais; kadangi nebandžiau su jokiais kitais, deja, parekomenduoti kažko iš savos patirties negaliu.

Reply
Kristina 18 Vas ’14 - 3:38 pm

Ar galima naudoti sviezias mieles? ir kiek gramu tada reiketu deti? dekoju

Reply
Asta 19 Vas ’14 - 6:42 am

Kristina, niekada nenaudoju šviežių mielių, bet jas naudoti tikrai galima. 10 g sausų mielių atitinka 30 g šviežių mielių 🙂

Reply
Nuostabi pica 3 Bal ’14 - 2:02 pm

Aciu uz recepta!!Pica nuostabi :)Mergaites valge ir dar paprase 🙂

Reply
Asta 18 Bal ’14 - 5:35 am

Labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂 Ačiū, kad pasidalinot įspūdžiais 😉

Reply
Tikrai nuostabaus skonio pica 7 Sau ’15 - 4:59 pm

Labai dėkoju už receptą,kiek bandžiau namie kepti picų,ši labiausiai atitiko mano ir šeimos skonį 🙂

Reply
Asta 8 Sau ’15 - 1:23 pm

Nėra už ką, labai džiugu girdėti! 🙂

Reply
Živilė 9 Gru ’16 - 2:23 pm

Super! Kiek bandžiau iš kitokiu puslapiu receptu ne vienas nepavyko. O šis tiesiog super net šiandien kepu pica!?

Reply
Laura 12 Sau ’17 - 7:00 am

Sveiki, ar padas labai pasikeistu, jei vietoj margarino naudociau sviesta? Arba deciau per puse sviesto ir margarino? Aciu

Reply
Ingrida 6 Vas ’17 - 8:55 am

Išbandėme. Pavyko. Labai skanu. Tik pamiršome įdėti kiaušinius į tešlą,bet ir nereikėjo. Kitą kartą dėsiu mažiau cukraus

Reply
Milda 30 Rgp ’17 - 8:07 am

O šalta ar bùtų skani?

Reply
Asta 31 Rgp ’17 - 7:04 am

Milda, šilta skanesnė, bet tikrai skani ir atvėsusi! 🙂

Reply
Rūta 16 Sau ’18 - 5:21 pm

Kepiau ir aš,bet žinokit picos tešlos receptas tai ne pats geriausias,arba čia tik man kažkas šiandien nepasisekė…gerai tiek,kad namie suvalgo viską kas po ranka:D

Reply
Asta 22 Sau ’18 - 6:48 pm

Rūta, labai gaila, kad picos tešla nepatiko. Mums ji tikrai patiko, bet po to atradome dar geresnę (labai labai gerą!), štai šią: https://www.sauletavirtuve.lt/?p=3948 Pamėginkite, tikiuosi, kas pavyks ir patiks! 🙂

Reply
Jūratė 10 Kov ’23 - 3:27 pm

Sveiki, o ar sūrį taip reikia taip ir berti pirmą ant tešlos, o paskui kitus ingredientus? Atrodytų kad sūris eitų pačioj pabaigoj. Na, ten ant viršaus mazorela. O su fermentiniu, kodėl ji ant tešlos, ar čia taip reikia ir skaniau gaunasi?

Reply

Komentuoti: Milda Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų