Būtų man kada kas pasakęs, kad šitaip pamėgsiu brinkintą avižinę košę, tikrai nebūčiau patikėjus. Bet skonis, kaip ir daugelis dalykų gyvenime, su laiku keičiasi. Pastaruoju metu košę brinkinu ne rečiau nei verdu, o štai šis derinys – visiškas mano rugpjūčio hitas!
Kai grįžom iš kelionės, sodyboje šilauogių krūmai tiesiog linko nuo prisirpusių uogų. Saują – į pilvą, saują – į keksiukų tešlą, dar saują – į pusryčių košę.
Dviračio tikrai neišradau, turbūt daugelis košę brinkiname panašiai. Bet jei dar nesate atradę tobulos tekstūros, šis produktų derinys ir santykis – tikrai vertas išbandyti. Košė pavyksta minkšta, ne per skysta (!) ir ne per kieta. Natūralus jogurtas – naudojau ekologišką „AUGA“ jogurtą – košei suteikia kremiškumo, kokosų drožlės – papildomos malonios tekstūros, o šilauogės – vasariško gaivumo, lengvumo ir puikaus skonio. Beje, uogas rekomenduoju naudoti šaldytas – pernakt jos atšils, gražiai nuspalvins košę ir suteiks jai saldumo.
Sako, oras jau kvepia rudeniu, bet šitam jausmui ketinu priešintis kuo ilgiau – ir vasariškų skonių pusryčiai tikrai padeda, šypt.
- Ekologiški „AUGA“ jogurtai – tiek natūralus, tiek pagardinti vaisiais ir uogomis – yra gaminami be pridėtinių cukrų. Visas saldumas – iš pieno, uogų ir vaisių.
- Jogurtui naudojamas pienas tik iš Lietuvoje esančių ekologinių „AUGA“ ūkių, kas leidžia užtikrinti nekintančią aukštą produktų kokybę ir puikų skonį.
- „AUGA“ jogurtai yra skirti visai šeimai. Jie gali būti lengvas užkandis ar desertas, taip pat – įvairių receptų ingredientas.
Pernakt brinkinta avižinė košė su šilauogėmis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 stiklinės (100 g) ekologiškų „AUGA“ visų grūdo dalių avižinių dribsnių (stambių)
2 valg. š. ispaninio šalavijo sėklų (čijos)
2 valg. š. kokosų drožlių
1 stiklinės (250 g) ekologiško „AUGA“ natūralaus jogurto
1 stiklinės (250 g) ekologiško „AUGA“ pieno
1 stiklinės (150 g) šaldytų šilauogių
1 arb. š. vanilės pastos
¼ arb. š. druskos
Patiekti (nebūtinai):
natūralaus jogurto
šilauogių
granolos
GAMINIMO EIGA
1. Visus košei skirtus ingredientus sumaišykite dubenyje ar stiklainėlyje. Indą uždenkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite pernakt (ar bent 3-4 valandas), kol avižiniai dribsniai sugers skystus produktus, išbrinks ir gausite tirštą košę.
2. Jei norite, košę pagardinkite papildomais priedais. Į stiklinę dėkite kelis šaukštus natūralaus jogurto, tuomet – brinkintą avižinę košę. Ant viršaus užberkite saujelę šilauogių, saują traškios granolos.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga