Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiSRIUBOS

Špinatų sriuba su virtinukais

parašė Asta 4 Bal ’11
Špinatų sriuba su virtinukais

Nesu didelė sriubų gerbėja. Palyginti retai jas valgau, o dar rečiau – verdu pati. Žinau, kad tai visiškai nieko gero, bet pasiteisinti neturiu kuo – geriau išsikepsiu nesaldžių blynelių, pyragą su nesaldžiu įdaru ar dar kažką, bet… sriuba? „Ai, neaaa…“. Vis dėlto yra tokių laimingųjų sriubų, kurių dubenėlį mielai suvalgysiu.

Šaltibarščiai su šviežiai virtomis bulvėmis ir gausybe krapų. Burokėlių sriuba, mūsų liaudyje dažniausiai vadinama tiesiog barščiais, su riekele duonos. Ar daugelis trintų sriubų: cukinijų, moliūgų, burokėlių, o neįprastoji su vaisiais ir vištiena kažkada tiesiog pavergė mano širdį.

Dabar mėgstamų sriubų sąrašą papildė dar viena. Puiki tuo, kad sotesnė nei daugelis – na, juk kai į sriubą priberi virtinukų, kažin, ar ją galima vadinti tiesiog sriuba. Čia jau kažkas rimčiau. Ir sočiau. Ar skaniau? Subtilus klausimas, nevienareikšmiškas atsakymas. Bet aš tikiu, kad daugeliui patiktų. O kai imi ir pabandai, gali pasakyti užtikrintai.


Skonis: 9/10. Labai skani sriuba plius pagrindinis patiekalas. Vienareikšmiškai – daug geresnis variantas nei tiesiog į pasūdytą vandenį sumesti maišelį koldūnų. Girdėjau pokštą, kad ši mano sriuba – tai koldūnai daržovių sriuboje ir.. na, tiesa. Bet skanu. Ir sotu. Ir paprasta, ir lengva, ir greita.

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Špinatų sriuba su virtinukais

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

1 didelis svogūnas, supjaustytas kubeliais
2 skiltelės česnako, susmulkintos
2 nedidelės morkos, supjaustytos plonais griežinėliais
2 nedidelės bulvės, supjaustytos šiaudeliais
200 g špinatų, šaldytų
1,5 l. vištienos sultinio*
1 atb.š. druskos
juodieji popirai
sauja krapų

400 g virtinių su vištienos įdaru

GAMINIMO EIGA

1. Puode, ant šlakelio aliejaus pakepinti svogūną ir česnakus.
2. Supilti sultinį, suberti morkas, bulves. Virti, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
3. Suberti prieskonius, sudėti špinatus ir virtinius.
4. Virti tol, kol išvirs virtiniai (vadovautis informacija ant pakuotės), o daržovės taip pat bus visiškai išvirusios.
5. Supilstyti į dubenėlius ir patiekti. Skanaus!

* sultinio kiekis priklauso nuo jūsų norimo sriubos tirštumo. Jei norite tirštesnės – pilkite mažiau; skystesnės – daugiau.

česnakaidaržovėsmorkosšpinataisriubasultinyssvogūnaivirtiniaivištiena
12 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Aguoninis tortas su bananų kremu
kitas įrašas
Blynai su vištiena ir pievagrybiais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Įdarytos šviežios bulvės

Falafeliai su Tahini padažu

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta...

Itališkas baklažanų ir sūrio apkepas

Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

Žiedinių kopūstų, bulvių ir pievagrybių apkepas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Citrininis varškės pyragas

Trupiniuotis su obuoliais

Citrininis keksas su glaistu ir braškėmis

Saldieji piršteliai

Moliūginiai deginto sviesto sausainiai

Tortas „Juodasis Miškas”

REKLAMA

GĖRIMAI

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Šalta juodoji arbata su persikais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

12 komentarai

Indre 4 Bal ’11 - 8:16 pm

Mhm mes irgi kartais verdam sultinyje likusiame koldūnus – puikus skonis. Tik kadangi aš koldūnų gaminti nemoku (shame on me, bet ta tešla man kažkokia mistiška, neišsikočioja taip plonai, kad būtų skanu) tenka naudoti pirktinius, kurių šiaip vengiu. Gal nuvykus mieliausio tėtis padarys, nes turi „kilerio” receptą. O tada aš paslapčia sriubą su jais padaryčiau 🙂

Reply
Asta 6 Bal ’11 - 7:33 am

Indre, puikus tavo planas – chuliganas 🙂 Linkiu jį sėkmingai įgyvendinti :))
Bet.. žinok, šie, pas mane, taip pat pirktiniai. Nesu didelė jų gerbėja, bet jei jau būna, kad laiko nėra visiškai maisto gaminimui, iš šaldytų pusgaminių daug geriau renkuosi šiuos nei šaldytus cepelinus kokius 🙂

Reply
ksi 27 Bal ’11 - 8:05 pm

Asta, o gal gali konkrečiau pirktinius parekomenduot? suprantu, kad gali kaip reklama atrodyt 🙂 bet kad iš tiesų net ir brangesni ne visada pasiteisina, ir taip nesinori eksperimentuot ant savęs….

Reply
Asta 27 Bal ’11 - 11:36 pm

ksi, gaila, bet reklamos net prašoma padaryti negalėsiu 😀 Nes šaldytus koldūnus perku laaabai retai, o kai perku, tai paimu tuos, kurie man gražiausiai atrodo, dar, žinoma, į kainą žvilgteliu, į sudėtį… Bet kadangi juos, kaip sakiau, perku vos kelis kartus per metus, neturiu konkrečių mėgstamiausių, o kokius naudojau sriubai, nepamenu.. 🙂

Reply
Viktorija 5 Bal ’11 - 1:51 pm

Ir aš nesu didelė sriubų mėgėja. Bet dabar tai pagrindinis mažosios I. maistas, tai verdu labai dažnai. Užtat, vyras labai patenkintas, nes mėgsta sriubas 🙂

Reply
Asta 6 Bal ’11 - 7:35 am

Na va, Viktorija, dabar visi jūsų šeimoj patenkinti, išskyrus… bet gal ir tu pamėgsi po truputį sriubas, linkiu 🙂 Tikrai jų yra ir labai puikių 🙂

Reply
Liaudies medicina 5 Bal ’11 - 8:45 pm

Na aš panašią sriubą virdavau, bet šita kiek įdomesnė pasirodė, reikia išmėginti. Ačiū, parašysiu kaip gavosi 🙂

Reply
Asta 6 Bal ’11 - 7:36 am

Liaudies medicina, lauksiu komentaro 🙂 Ir linkiu skanios sriubos 😉

Reply
duonosirzaidimu 6 Bal ’11 - 5:04 pm

Nepasakysiu nieko naujo – tokios sriubos mano mėgstamiausios 🙂 Aha, ‘koldūninės’ (tiksliau, su tortellini’iais ar ravioliais nemėsiškais) :)) Vyras taip jas vadina ir iš pradžių skersai žiūrėjo 🙂 Kelias mėgstamiausias turiu, nuolat kartojamas. Nes man sriuba turi atlikti kelias funkcijas: būt ir skani, ir soti, ne grynas vandenėlis. Tavąją mielai ragaučiau 🙂

Reply
Asta 7 Bal ’11 - 7:56 pm

Jurgita, na, mūsų skoniai, vadinasi, panašūs 🙂 Kuo ir įsitikinu dažnai, į tavo duoną ir žaidimus bežiūrėdama :))
O savąja sriuba aš tave mielai pavaišinčiau 😉

Reply
SIMONA 27 Bal ’11 - 3:52 pm

Labai skanus dalykas, tik mažų koldūniukų nesisekė gauti, tai įprastiniai way too dideli pasirodė… O su naminiais tai išvis būtų nerealu!

Reply
Asta 27 Bal ’11 - 11:35 pm

Simona, tikra tiesa, su naminiais būtų idealu tiesiog! 🙂 Su pirktiniais – kiek greitesnis variantas ir paprastesnis 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Morenginė pavlovos eglutė

    19 Gru ’21
  • 5

    Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės padažu

    25 Rgs ’23
  • 6

    Minkštas obuolių pyragas

    22 Rgs ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (311)
    • Apkepai (49)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (38)
    • Daržovių patiekalai (127)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (77)
    • Miltiniai patiekalai (27)
    • Nesaldūs pyragai (31)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (17)
  • LENGVI KĄSNELIAI (288)
    • Blynai ir vafliai (43)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (50)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (143)
    • Salotos (55)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (608)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (150)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (76)
    • Tortai (113)
  • SRIUBOS (25)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (15)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų