Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Grybų patiekalaiKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIŠaltieji užkandžiaiSumuštiniai

Sumuštinukai su pievagrybiais

parašė Asta 14 Gru ’10
Sumuštinukai su pievagrybiais

Gerai, o dabar truputį atsipūskim nuo to truputį beprotiško Kalėdų laukimo. Laukimo, kuris aiškiai užvaldęs paskutinius saulėtos virtuvės įrašus ir tiesiog nebetelpa žodžiuose, sakiniuose, pastraipose… Kalėdos bus.

Tikrai bus, bet dabar yra egzaminai. Kursinių darbų rašymai ir pristatymai. Idėjų generavimai ir bandymai jas išreikšti rišliais sakiniais. Konspektai, konspektai… Pra(si)keikimai ir juodai užvaldžiusi tinginystė.
Bet paskui akimirką sustoji, susimąstai ir pasakai sau – tai paskutinis mano kursinis, su kuriuo tenka kankintis. Tai paskutiniai egzaminai ir paskutinės dienos, sunkiai stumiamos paskaitose. Arba paskutinės dienos, kai paskaitos netyčiom pakeičiamos puodeliu kavos su likimo (ir ne tik) draugėmis.

Viskas taip laikina. Atrodo dar vakar mokyklą pakeitė universitetas, pamokas – paskaitos. Keturi metai gali prabėgti akimirksniu – jie ne tik gali, jie ir daro tai. Truputį keista ir nejauku. Truputį baugu. Bet taip yra ir taip bus. Vienas duris uždarai, atsidaro kitos. Amžinos gyvenimo tiesos.

~~~~~

Tokios amžinos gyvenimo tiesos, kaip ir tai, kad vien saldumynais gyvas nebūsi 🙂 Saulėtai virtuvei to dar reikėtų pasimokyti, bet būkim optimistai – vienas padėklas sumuštinių po keliolikos pyragų ir sausainių taip pat yra gerai, ar ne? Prašom vaišintis.

Skonis: 9,5/10. Tai sumuštinukai, pirmą kartą išbandyti vasarą ir nuo tada tapę top užkandžiu. O tai jau kalba už save, kadangi pas mane su užkandžiais – nemeluosiu – situacija ne pati geriausia. Bet šie yra puikūs – traškus prancūziškas batonas, neįkyrus, bet maloniai švelnaus skonio viršus. Pievagrybius ir sūrį čia galima praturtinti svogūnu ir česnaku, jei norisi ryškesnio skonio, arba apsiriboti pagrindiniais produktais, jei norisi švelnaus užkandžio. Ir apskritai – fantazija čia gali reikštis be ribų.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? 7 ravioli

Sumuštinukai su pievagrybiais

Atsispausdinti
Porcijos: apie 25 sumuštinukai Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

1 prancūziškas batonas

5 didesni ar 10 mažyčių pievagrybių
100 g fermentinio sūrio
3 valg.š. majonezo
1 svogūnas (jei norisi) arba 2 skiltelės česnako (jei norisi)
žiupsnis krapų

GAMINIMO EIGA

1. Prancūzišką batoną supjaustyti riekelėmis.
2. Pievagrybius susmulkinti nedideliais kubeliais, fermentinį sūrį sutarkuoti. Česnaką smulkiai sukapoti/svogūną supjaustyti kubeliais ir pakepinti.
3. Pievagrybius, sūrį, svogūnus/česnakus, majonezą ir krapus gerai išmaišyti.
4. Gautą masę dėti ant prancūziško batono riekelių.
5. Kepti iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels.
6. Skanūs tiek šilti, tiek atvėsę. Skanaus!

česnakaimajonezaspievagrybiaisumuštiniaisūrissvogūnaiužkandžiai
24 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Labai šokoladinis pyragas
kitas įrašas
Spalvingieji Pepparkakor arba Meduolinės Kalėdos

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Brusketos: su pesto ir burata / su voveraitėmis...

Pusryčių duoniukai su rikota

VELYKINIŲ KIAUŠINIŲ MARGINIMAS | 3 IDĖJOS

Mėsainiai su jautiena ir karamelizuotais svogūnais

Pusryčių bandelės (scones) su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis...

REKLAMA

GĖRIMAI

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

Cukinijų ir vištienos blyneliai

Brokolių ir varškės blyneliai

Tiršta bulvių ir lašišos sriuba

Falafeliai su Tahini padažu

Mažieji daržovių maltinukai

24 komentarai

aguonele 14 Gru ’10 - 8:58 pm

Puikus derinys! Isbandyta!
Labai skanu ir zuvyte taip uzkepti 😉

Reply
Asta 14 Gru ’10 - 10:12 pm

Aguonėle, tikrai puikus 🙂 O dėl idėjos su žuvimi – ačiū, taip dar nebandžiau, bet reikės išbandyti 🙂

Reply
gpmagija 14 Gru ’10 - 10:38 pm

Nepasakok apie mokslus – turiu naktį iš esmės perdaryt kursinį, o negaliu susikaupt ir minčių 0…
Kodėl sakai nekalėdiški – grybai juk labai kalėdiškas patiekalas. Na aišku sūris netiktų, bet jį blogiausiu atveju pakeitus tofu būtų galima ir šiais sumuštinukais mėgautis 🙂

Reply
Asta 14 Gru ’10 - 11:12 pm

Indre, atsiprašau 🙂 Mums dėstytoja va kaip pasakojo: yra trys studentų rūšys, kurios akivaizdžiai atsiskleidžia per atsiskaitymus. Pirmieji: „kur aš tai mačiau? kur aš tai mačiau?! Velnias, velnias!”. Antrieji: „O, žinau. Rašau, rašau, kol nepamiršau…”. Ir tretieji: „O man vienodai rodo…”. Tai va, rytoj man egzaminas ir jaučiuosi kaip iš tų trečiųjų kategorijos 🙂 O tau SĖKMĖS didelės su kursiniu! 🙂 Galėčiau, įpūsčiau minčių, bet irgi tuo pasigirti negaliu… 🙂

O apie kalėdiškumą – tai čia labiau ne recepto, bet įrašo prasme. Nors ir recepto – na, po visų meduolių, pyragų, meduolinių eglučių ir t.t. tikrai kasdieniškai šie sumuštinukai atrodo 🙂

Reply
Viktorija 14 Gru ’10 - 11:02 pm

O kaip gi dar vienas semestras? Jums žiemą mokslai baigiasi? 🙂

Reply
Asta 14 Gru ’10 - 11:13 pm

Viktorija, pas mus paskutinis pavasario semestras visas yra skirtas tik praktikai ir bakalauro rašymui. Na, tik sausį dar pora egzaminų bus, o paskui universitete itin retas svečias tebūsiu.. 🙂

Reply
Viktorija 14 Gru ’10 - 11:41 pm

Aišku, aš jau galvojau, pas Tave pagreitintas bakalauras 🙂

Reply
Asta 15 Gru ’10 - 11:14 am

Ne ne, viskas pas mane laiku ir vietoj 🙂

Reply
neblogere Indre 15 Gru ’10 - 1:03 am

Asta, sekmes EVF 🙂 zinau, pati studijavau ten pat 🙂 buvo ka veikti tikrai, tad labai suprantu 🙂 ar tema bakalauriniui jau sugalvojus 🙂 ?

Reply
Asta 15 Gru ’10 - 11:15 am

O! Ačiū, Indre 🙂 Taip, temą jau turiu 🙂

Reply
Gintarė 15 Gru ’10 - 12:31 pm

Šie sumuštinukai būtinai bus išbandyti po didžiojo visuotinio kalėdinio persivalgymo 😀 Kaip daugiau nesinorės nieko, tik labai paprasto maisto nedidelės porcijos…

Reply
Asta 15 Gru ’10 - 6:56 pm

Puiki mintis, Gintare 🙂 Tikrai toks paprastas, naminis užkandis – po visų šventinių įmantrybių skrandžiui šventė :))

Reply
Neringa 15 Gru ’10 - 3:38 pm

Astule, kad tu zinotum, kaip dabar noreciau tokio sumustinuko……

Reply
Asta 15 Gru ’10 - 6:54 pm

Gal keiskim į trapų tavo krepšelį? :)) Nuostabūs mainai būtų. Man ypač :)))

Reply
Dovilė 18 Gru ’10 - 3:44 pm

Astute, o tavo bandymuose skaniau su cesnakeliu ar pakepintu svogunu? 🙂

Reply
Asta 19 Gru ’10 - 12:08 am

Visaip labai skanu! 🙂 Bet dažniau su svogūnu darau, tai gal iš to kažką spręsti galima :))

Reply
aure 23 Gru ’10 - 6:55 pm

Bus išbandyta 🙂 Atrodo niamyyy :))

Reply
Asta 24 Gru ’10 - 2:57 am

Aure, skanaus! 🙂

Reply
Milda 14 Vas ’11 - 2:14 pm

Jega! labai tiko sunaus gimtadieniui! ir greitai, ir laaabai skanu.. SUPER!

Reply
Asta 14 Vas ’11 - 7:22 pm

Milda, smagu, kad patiko 🙂

Reply
Ilma 16 Gru ’11 - 10:56 am

Skanūs, Labai aptiko. Gaminom ne vieną kartą 🙂

Reply
Asta 20 Gru ’11 - 11:42 am

Ilma, labai smagu girdėti! 🙂

Reply
Ala 19 Geg ’13 - 8:48 pm

Išbandyta – labai skanus užkandis.

Reply
Asta 5 Bir ’13 - 3:37 pm

Džiaugiuosi girdėdama! 🙂 Pas mus šis užkandis visuomet vienas iš populiariausių per pasisėdėjimus bei šventes 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

    17 Rgs ’10
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų