Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SRIUBOS

Tiršta bulvių ir sūrio sriuba

parašė Asta 13 Spa ’23
Tiršta bulvių ir sūrio sriuba

„Man patinka ruduo“, – sakau ir stebiuosi, kaip neįtikėtinai tai skamba mano lūpose. Vasaros yra nuostabios, bet tai ruduo į gyvenimą grąžina rutiną ir naują įkvėpimą. Mažiau blaškymosi ir paskutinės minutės planų – daugiau ramios, nuspėjamos kasdienybės. Gali būti, kad anksčiau tai vertinau nepakankamai. O dabar? Mėgaujuosi.

Ruduo – sriubų metas. Verdu jas vieną po kitos. Tirštas, sočias, jaukias. Net vėjas ir lietus tampa mielesni, kai vakarienei laukia ji, kvapni ir šildanti.

Šios bulvių ir sūrio sriubos idėją išsisaugojau jau prieš keletą metų, pastebėjusi internete. Subalansuota lietuvio dūšiai, tada pagalvojau, šypt. Juk bulves mes mėgstam, tiesa? Nežinau, kodėl tiek ilgai atidėliojau, nes galiausiai išvirta sriuba pasirodė išties puiki: rudeniška, švelni, malonios tekstūros ir su ryškiai dominuojančiu sūrio skoniu. Įsirašau ją į sąrašą tų gardžių sriubų, kurias neabejotinai virsiu dar daug kartų.

  • Sriubą šiek tiek patryniau bulvių trintuvu, bet palikau ir šiek tiek stambesnių bulvių gabalėlių. Tai suteikė malonią tekstūrą.
  • Naudojau čederio sūrį, bet tiktų ir kitoks fermentinis, gerai besilydantis. Rinkitės mėgstamiausią, nes sūrio skonis sriuboje yra vienas iš dominuojančių.
  • Drauge su svogūnais galite pakepinti ir smulkiai pjaustytų morkų bei salierų.
  • Sultinį sriubai ruošiau iš „Vegeta Natur“ vištienos sultinio kubelių. Tai paprasčiausias ir greičiausias būdas pasiruošti sultinį, kai sriubą norite virti čia ir dabar. „Vegeta Natur“ sultinio kubelio sudėtyje – natūralūs prieskoniai ir prieskoninės daržovės, jokių skonio stipriklių.

Jei jaukumas turėtų dešimtis pavidalų, vienas iš jų tikrai būtų gardi sriuba. Išsivirkite!

Tiršta bulvių ir sūrio sriuba

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

200 g šaltai rūkytos šoninės
3 valg. š. sviesto
1 svogūno
3 skiltelių česnako
¼ stiklinės (35 g) miltų
2 stiklinių (500 ml) pieno
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
3 stiklinių (750 l) vandens
2 kubelių „Vegeta Natur“ vištienos sultinio
1 arb. š. druskos
1 arb. š. maltų juodųjų pipirų
700-800 kg bulvių (apie 4-5 didelių nuskustų bulvių)
200 g tarkuoto čederio sūrio
½ stiklinės (125 g) riebios grietinės
ryšelio šviežių kapotų petražolių

Patiekti:
grietinės
tarkuoto sūrio
skrudintos šoninės
smulkintų žalumynų

GAMINIMO EIGA

1. Puodą statykite virš vidutinio dydžio ugnies. Suberkite nedideliais gabalėliais supjaustytą šoninę ir kepkite, vis pamaišydami, kol gardžiai apskrus. Išimkite iš puodo į lėkštę ir atidėkite į šalį.
2. Į tą patį puodą sudėkite sviestą. Suberkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir maišydami kepkite dar minutę, kol paskleis gardų aromatą.
3. Suberkite miltus ir energingai maišykite, kol neliks sausų miltų.
4. Pamažu, nuolat maišydami (patogiausia – šluotele, kad nesusidarytų gumuliukai), pilkite pieną, grietinėlę ir vandenį. Sudėkite sultinio kubelius. Pagardinkite druska ir pipirais. Leiskite užvirti.
5. Suberkite mažais kubeliais supjaustytas bulves. Virkite apie 10-13 minučių, priklausomai nuo bulvių gabalėlių dydžio, kol jie taps visai minkšti. Trumpam nukaiskite nuo ugnies ir patrinkite bulvių trintuvu iki norimos sriubos tekstūros.
6. Suberkite tarkuotą čederio sūrį, sudėkite grietinę, suberkite smulkintas petražoles ir beveik visą skrudintą šoninę (jei norite, šiek tiek palikite patiekimui). Grąžinkite ant ugnies ir pakaitinkite dar porą minučių.
7. Patiekite sriubą dar šiltą, pagardinę šaukštu grietinės, saujele tarkuoto čederio sūrio, skrudinta šonine ir smulkintais žalumynais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur

Recepto šaltinis: Natasha’s Kitchen

bulvėsčederisčesnakaigrietinėgrietinėlėpienasšoninėssriubasultinyssūrissvogūnai
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu
kitas įrašas
„Vilnonis“ mielinis pyragas su cinamoniniu obuolių įdaru

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tiršta raudonųjų lęšių sriuba su kokosų pienu

Tiršta vištienos ir kukurūzų sriuba su makaronais

Keptų pomidorų sriuba

Trinta burokėlių sriuba

Grikių sriuba su vištiena

Trinta vaisių sriuba su vištiena

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

Makaronai su pesto padažu

Risotto su vištiena ir kokosų pienu

Naminė pica

Apkepas su špinatais ir pievagrybiais

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

REKLAMA

GĖRIMAI

Imbierinis sirupas kavai

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

SALDUMYNAI

Panakota su šokoladiniu lazdynų riešutų kremu

Kokosinis obuolių pyragas

Šokoladinis cukinijų keksas

Itališka mielinė Velykų pynė

Klasikinis medaus tortas

Citrininis Tiramisu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų