Viena krekerių pakuotė – trys skirtingi, spalvingi ir labai gardūs užkandžiai! Ar jau žinote, kurį ragautumėt pirmąjį? Saldų ir jaukiai rudenišką skonių derinį su rikotos kremu, keptomis slyvomis, medumi ir graikiniais riešutais? Sodraus skonio ir aromato krekerius su keptais česnakiniais pomidoriukais ir bazilikais? O gal visada gardžią klasiką su lašiša ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis?
Gera naujiena negalintiems apsispręsti – visus juos pagaminti paprasta, o išragauti – tikrai verta! Pradėti derėtų nuo krekerių, apie kuriuos noriu papasakoti šiek tiek daugiau.
⠀
„Selga Nature“ krekeriai su sėlenomis, alyvuogių aliejumi ir jūros druska – šių metų naujiena „Selga“ asortimente. Jie išskirtiniai savo subtiliu skoniu, lengvumu ir traškumu, pagaminti iš atrinktų aukštos kokybės ingredientų, subalansuoti ieškantiems sveikesnių užkandžių – puikiai dera su saldžiais ir nesaldžiais ingredientais, tinka įvairiems užkandžiams ruošti ar tiesiog triaukšti vienus, kai norisi kažko skanaus ir traškaus.
Mane labiausiai nustebino krekerių lengvumas – jie išties sutirpsta burnoje, palikdami malonų, švelniai jaučiamą alyvuogių aliejaus skonį. Jūros druskos kristalų sūrumo – lygiai tiek, kad sustiprintų natūralų ingredientų skonį.
- Nors labai lengvi, krekeriai yra papildyti sėlenomis, kurios ilgesniam laikui suteikia sotumo jausmą.
- Jų sudėtyje – tik aiškiai suprantami ingredientai, jokių skonio ar kvapo stipriklių, jokio palmių aliejaus.
- Krekeriai gaminami vien iš augalinės kilmės ingredientų, tad tinkami ir veganams.
Kaip patiekti krekerius? Gaminkite užkandžius (kviečiu išbandyti ir šiuos skonių derinius!), ragaukite su užtepėlėmis, patiekite kaip užkandžių padėklo sudedamąją dalį, dėkite į žygių ar iškylų kuprinę, rinkitės vietoje mažiau maistingų greitų užkandžių.
Trys užkandžiai su krekeriais ir rikotos kremu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
„Selga Nature“ krekerių su sėlenomis, alyvuogių aliejumi ir jūros druska
Rikotos kremui:
250 g rikotos sūrio
1 arb. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. citrinos sulčių
¼ arb. š. druskos
Su keptomis slyvomis, medumi ir riešutais:
4 slyvų
2 valg. š. skysto medaus
½ arb. š. malto cinamono
1 valg. š. citrinos sulčių
1 arb. š. vanilės pastos
žiupsnio druskos
1 valg. š. sviesto
medaus
graikinių riešutų
Su keptais pomidorais ir bazilikais:
200 vyšninių pomidorų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 česnako skiltelių
šviežių bazilikų
Su lašiša ir žolelėmis:
100 g lašišos (šaltai rūkytos arba sūdytos)
šviežių prieskoninių žolelių
citrinos skiltelių
GAMINIMO EIGA
1. Iš pradžių PARUOŠKITE RIKOTOS KREMĄ. Visus jam reikalingus ingredientus sudėkite į maisto plaktuvą ir plakite 1-2 minutes, kol gausite purų, švelnų kremą.
KREKERIAI SU RIKOTOS KREMU, KEPTOMIS SLYVOMIS, MEDUMI IR RIEŠUTAIS
1. Slyvas perpjaukite perpus, išimkite kauliukus.
2. Sumaišykite su medumi, citrinos sultimis, vanile, cinamonu ir druska.
3. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Sudėkite slyvas perpjauta dalimi į apačią. Kepkite kelias minutes, kol suminkštės ir gardžiai apskrus.
4. Krekerius aptepkite rikotos kremu, ant viršaus dėkite keptas slyvas. Apšlakstykite dar trupučiu medaus, apiberkite saujele smulkintų graikinių riešutų.
5. Patiekite ir valgykite iš karto, nes krekeriai nuo rikotos suminkštėja.
KREKERIAI SU RIKOTOS KREMU, KEPTAIS POMIDORAIS IR BAZILIKAIS
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Alyvuogių aliejų sumaišykite su tarkuotomis česnako skiltelėmis. Sumaišykite su perpus perpjautais pomidorais.
3. Paskleiskite kepimo skardoje ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 7-10 minučių, kol pomidorai suminkštės.
4. Krekerius aptepkite rikotos kremu, ant viršaus dėkite keptus pomidorus. Papuoškite šviežio baziliko lapeliais.
5. Patiekite ir valgykite iš karto, nes krekeriai nuo rikotos suminkštėja.
KREKERIAI SU RIKOTOS KREMU, LAŠIŠA IR ŽOLELĖMIS
1. Krekerius aptepkite rikotos kremu. Ant viršaus dėkite šaltai rūkytą (arba sūdytą) lašišą, pagardinkite šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, papuoškite citrinos skiltelėmis.
2. Patiekite ir valgykite iš karto, nes krekeriai nuo rikotos suminkštėja.
Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Selga Lietuva“.
#reklama #SelgaLietuva #SelgaNature #SelgaKrekeriai