Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Vaisių pica

parašė Asta 5 Rgp ’13
Vaisių pica

Gal ir nėra čia kuo girtis, bet taip jau yra – picą valgau pakankamai dažnai. Mat neretai, nusprendus pavalgyti kur nors mieste, kažkaip vėl atsiduriame tokioje vietoje, kur meniu atskiras puslapis skirtas būtent picoms; arba tokioje, kur tarp keliolikos puslapių, skirtų picoms, yra vienas ne joms – visaip nutinka. Ir aš neatsispiriu pagundai. Man skanu, tikrai skanu. Tie traškūs picos krašteliai, ant jos netvarkingai sugulę pievagrybių riekelės, kepti vištienos gabalėliai, kario padažas… Nežinau, kaip gali nepatikti pica. Ar gali?

Kartais kepu picą ir namuose, jos receptą galite rasti čia. Tikrai labai labai skani pica – manau, kad turėčiau dažniau ją kepti namuose nei valgyti kažkur, o bet tačiau. Visi juk žinom, kaip kartais būna su „turėčiau”, „norėčiau” ir „galėčiau”.

Vis tik šį kartą šios kalbos ir rašliavos ne apie tradicinę, bet apie visai kitokią, visai netikėtą picą: saldžią, vasarišką, spalvingą. Tokią, kurios tikriausiai nerasime nei picerijose, nei restoranuose, tačiau kiekvienas drąsiai galime pasigaminti namuose. Tokią, kurią galime vadinti ir pyragu – tačiau tai neskambės toli gražu taip žavingai ir nesuintriguos tų, kuriems pasakosite apie šį skanėstą. Šypt. Be to, reikia sutikti, kad šis vasariškas desertas tiek savo paruošimu, tiek patiekimu yra labai panašus į picą. Tik, priešingai nei mums įprastose picose, pagrindą čia atstoja didelis apvalus nestoras saldus biskvitinis sausainis. Jis yra aptepamas ne pikantiškais padažais, o varškės ar maskarponės kremu. Ant kremo išdėliojamos įvairios mėgstamos uogos ar vaisiai ir, galiausiai, viską vainikuoja padažas! Pagal savo skonį – dosniai ar subtiliai – apšlakstykite vaisių picą miltelinio cukraus ir citrinų sulčių glaistu. Arba pakeiskite jį mėgstamu netirštu džemu – jei mėgstate kontrastingus saldžiarūgščius skonius, ypač patikti turėtų mėlynių, juodųjų serbentų ar kitų rūgštesnių uogų džemas.

Nors šią vaisių picą labai skaniai suvalgėme mes – žmonės, jau seniai atšventę pilnametystę – esu tikra, kad vaikams ji turėtų ypač patikti. O jeigu sadžius biskvitukus iškeptume mažose apvaliose formelėse ir paruoštume mini picas? Jos tikrai turėtų tapti vasariškos šventės desertų topu, net neabejoju.

Skonis: 9/10. Labai paprastas desertas, kurio skoniai, nors ir lengvai nuspėjami, yra iš ties puikūs. Saldus ir purus biskvitas. Švelnaus skonio kremas. Ir gausybė įvairių vaisių bei uogų, kurios vaisių picai suteikia gyvumo, gaivumo ir vasariško lengvumo. Vaisiai ir uogos čia ir yra pagrindinis „cinkelis” – nepagailėkite ir rinkitės tuos, kuriuos mėgstate labiausiai.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt

Vaisių pica

Atsispausdinti
Porcijos: apie 24 gabalėliai (dvi 27 cm skersmens picos) Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
210 g sviesto
1 puodelis (200 g) cukraus
1 citrinos žievelė
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai
2 valg. š. pieno
2 2/3 puodelio (370 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos

Kremui:
500 g kreminės varškės arba maskarponės sūrio, kambario temperatūros
1 valg. š. citrinos sulčių
2 valg. š. klevų sirupo (arba medaus)

kelios saujos mėlynių ar šilauogių
kelios saujos aviečių
1 persikas
1 kivis

Glaistui:
½ puodelio miltelinio cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 arb. š. pieno
1-2 valg. š. citrinos sulčių

GAMINIMO EIGA

PARUOŠKITE TEŠLĄ

Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC temperatūros.

Dideliame dubenyje išplakite kambario temperatūros sviestą, cukrų, citrinos žievelę ir vanilinį cukrų iki kreminės masės. Įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite. Įmaišykite pieną.

Kitame dubenyje sumaišykite išsijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. Suberkite šį mišinį į plakinį ir išmaišykite iki vientisos masės.

Paruošta tešla išklokite dviejų kepimo indų (27 cm skersmens) dugną. Paprasčiausia tešlą paskirstyti inde bus tiesiog rankomis, delnais. Jeigu norite, galite visą paruoštą tešlą kepti viename inde, o iškepusią – perpjauti į dvi dalis, su picos pagrindus.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol tešla bus gražiai auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

PARUOŠKITE KREMĄ

Dubenyje sumaišykite kreminę varškę arba maskarponės sūrį, citrinos sultis ir klevų sirupą (arba medų). Masę tolygiai paskleiskite ant iškepto ir atvėsinto biskvito (šį, jei norite, galite iš pradžių sulaistyti sirupu). Ant viršaus idėliokite uogas ir gabalėliais supjaustytus vaisius.

Kitame dubenėlyje paruoškite glaistą: sumaišykite miltelinį cukrų, vanilinį cukrų, pieną ir citrinos sultis. Apšlakstykite paruoštu glaistu picos viršų. Patiekite iš karto. Skanaus!

avietėscitrinoskivisklevų sirupasmaskarponėmedusmėlynėspersikaspicapyragassaldumynaišilauogėsuogosvaisiaivanilėvarškė
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Varške įdaryti pomidorai
kitas įrašas
Apie „Stumbrą“, degtinę, trejetus ir devynetus

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pyragas su svarainių įdaru

Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

Pavlova su citrinų kremu ir avietėmis

Saulėtos virtuvės saldumynų knyga | Tai tikra!

„Juodojo miško“ pyragėliai

Šokoladiniai, riešutiniai ir kokosiniai kvadratėliai su kreminio sūrio...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vištiena su spanguolėmis ir apelsinais

Cukinijų ir halumio sūrio blyneliai

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Bulvių apkepas

Virtų bulvių cepelinai su varške

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pica su pesto padažu ir vištiena

Mielinės bandelės su dešrelėmis – žingsnis po žingsnio

Migdolinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su braškėmis...

Pusryčių kruasanai su avokadais, mocarela ir pomidorais

Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su kava ir...

Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

Saldieji piršteliai

Mielinė pynė su maskarponės ir citrinų kremo įdaru

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

Mangų ir kokosų semifreddo

Varškės pyragas „Gintarėlis”

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Avižiniai sausainiai

    11 Spa ’13
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Obuolių pyragas su kreminiu sūriu ir traškiais migdoliniais trupiniais

    4 Rgs ’20
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (692)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų