Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMakaronų patiekalai

Vegetariška daržovių lazanija

parašė Asta 9 Vas ’22
Vegetariška daržovių lazanija

Nespėjom dar nė kuprinių dorai išsipakuoti, o gyvenimas rieda toliau. Iš Ispanijos – tiesiai į Italiją, tik šįkart kelionės vyksta virtuvėje, šypt.

Lazanija – puikus pasirinkimas jaukiems, šildantiems, sodrių skonių pilniems šeimos pietums. Nors dažniau turbūt ruošiama su mėsa nei be jos, vegetariška lazanija yra ne mažiau gardi, jos sluoksniuose dar daugiau spalvų ir šiltos pavasario nuojautos. Taip taip, savaitėlę pasidžiaugus saulės spinduliais pietų kraštuose, grįžus atgal į žiemą pavasario aš laukiu tik dar labiau. Nesakau, kad skaičiuoju dienas, bet jų liko tik dvidešimt viena!

Grįžkim prie skonių kelionių. Sluoksniuojant lazaniją, jos veda tiesiai į Italiją. Pilnos lentynos itališkų produktų šią savaitę laukia „Lidl Lietuva“, kur vyksta teminė „Italiamo“ savaitė – asortimente rasite viską, ko reikia susluoksniuoti šiai lazanijai, ir dar daugiau. Tai viena mano mėgstamiausių teminių savaičių, tad turiu ir favoritus, kiekvienąkart keliaujančius į savaitės pirkinių sąrašą: trinti pomidorai su bazilikais, mocarelos, kietasis ir maskaponės sūriai, makaronai ir apvaliagrūdžiai ryžiai (ne tik rizotui, bet ir ryžių pudingui ruošti!). O deserčiukui šįkart vėl čiupom stiklainėlį lazdynų riešutų kremo – nuostabiai skaniu deserto receptu dalijausi jau anksčiau, štai čia.

Taigi, šįkart pietums lazanija. Sluoksniuokim? Truputį Italijos, truputį pavasario ir daug spalvų!

P. S. O šiaip – kaip gera po kelionių grįžt į savo virtuvę!

Vegetariška daržovių lazanija

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 40-45 min.

INGREDIENTAI

Daržovių padažui:
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 vidutinio dydžio morkų
2 mažesnių cukinijų
1 svogūno
2 česnako skiltelių
200 g pievagrybių
½ arb. š. druskos
125 g špinatų
180 g varškės

Lazanijai:
250 g šviežių kiaušininių lazanijos lakštų
4 stiklinių (1 l) pomidorų padažo su bazilikais
350 g mocarelos sūrio
100 g kietojo sūrio
ryšelio šviežių bazilikų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite daržoves. Morkas, cukinijas ir svogūną supjaustykite maždaug vienodo dydžio kubeliais. Česnakus smulkiai sukapokite. Pievagrybius perpjaukite perpus ir supjaustykite riekelėmis.
2. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Įpilkite alyvuogių aliejaus. Suberkite visas daržoves, pagardinkite druska ir kepkite, vis pamaišydami, apie 10 minučių, kol daržovės suminkštės ir skystis nugaruos.
3. Sudėkite į keptuvę špinatus, išmaišykite ir pakaitinkite dar kelias minutes, kol jie suminkštės ir sukris. Atidėkite į šalį ir atvėsinkite.
4. Į atvėsusias daržoves įmaišykite varškę.
5. Susluoksniuokite lazaniją. Ant kepimo indo (20×30 cm) dugno paskleiskite porą samčių trintų pomidorų. Išdėliokite lazanijos lakštus taip, kad neliktų tarpelių (galite juos perpjauti į kelias dalis). Ant viršaus paskleiskite porą samčių daržovių padažo, apiberkite saujele šviežio baziliko lapelių, užpilkite pora samčių trintų pomidorų, išdėliokite riekelėmis pjaustytą mocarelos sūrio ir apiberkite tarkuotu kietuoju sūriu. Tokiu eiliškumu susluoksniuokite visus turimus produktus: makaronai, daržovių padažas, bazilikai, trinti pomidorai, mocarela, kietasis sūris.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo formą uždenkite folija ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, tuomet foliją nuimkite ir kepkite dar 20 minučių. Kepimo pabaigoje penkioms minutėms įjunkite kaitinimą iš viršaus (arba grill funkciją), kad sūris gražiai apskrustų.
7. Leiskite lazanijai 10-15 minučių pastovėti kepimo inde, tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite, apibarstę dar saujele tarkuoto kietojo sūrio ir papuošę šviežio baziliko lapeliais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė #Italiamo

Įkvėpimas: „A Simple Palate“

bazilikaičesnakaicukinijosdaržovėsitalijalazanijaMakaronų patiekalaimocarelamorkospasaulio skoniaipievagrybiaipomidoraisūrissvogūnai
1 komentaras
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Riešutų ir datulių batonėliai
kitas įrašas
Šokoladainis su vyšniomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vištienos kaselės

Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

Saldžiųjų bulvių karis su špinatais

Mini cukinijų blyneliai

Burokėlių ir fetos blyneliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Pyragaičiai su obuoliais

Jogurtinės spurgytės

Braškiniai ir citrininiai kvadratėliai

Languota prijuostė: pradžių pradžia

Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

Tradicinis olandiškas obuolių pyragas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Orkaitėje keptos bulvės su voveraitėmis

Mėsos kukuliai pomidorų padaže, užkepti mocarelos sūriu

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Vištiena su spanguolėmis ir apelsinais

Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

1 komentaras

Vegetariška lazanija – Skonio paslaptys 3 Sau ’23 - 5:41 pm

[…] Šaltinis: Saulėta virtuvė […]

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Skaniausi kalėdiniai meduoliai

    23 Lap ’18
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų