Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIMAISTAS GAMTOJEMėsos patiekalaiSumuštiniai

Graikiško stiliaus mėsainis su vištiena, tzatziki padažu ir pomidorais

parašė Asta 20 Bir ’23
Graikiško stiliaus mėsainis su vištiena, tzatziki padažu ir pomidorais

Paskutiniu metu pamėgome gaminti mėsainius. Jie smagiai dera prie vasariškų nuotaikų ir mūsų saulėto namelio gyvenimo. Skanūs, įvairūs ir nesudėtingai paruošiami, jie patinka daugeliui. Šie – graikiško stiliaus, su vištiena, fetos sūriu, gaiviu tzatziki padažu ir pomidorais. Šiek tiek kitokie nei klasikiniai mėsainiai, šie yra ypatingai gaivūs, lengvi, vasariški. Visiškai nuoširdžiai – man vieni skaniausių, o gal net patys skaniausi mėsainiai, kuriuos kada valgiau.

Pirmą kartą, leidžiant savaitgalį prie ežero, panašiais mėsainiais mus pavaišino brolienė. Tąkart vietoje maltos mėsos paplotėlių ji naudojo marinuotą vištos krūtinėlę, kurią taip pat kepė ant grotelių. Tad variantų, kaip gaminti ir valgyti mėsainius – net keli, vienas už kitą gardesni.


  • Paplotėliams galite naudoti maltą vištos krūtinėlę, bet rekomenduoju rinktis maltą vištos šlaunelių mėsą, nes ji – sultingesnė.
  • Fetos sūris, įmaišytas į vištieną, suteikia ir papildomo charakterio skoniui, ir sultingumo.
  • Vištienos paplotėlius galite gardinti įvairių mėgstamų pavienių prieskonių mišiniu arba naudoti jau paruoštą, mėsainiams subalansuotą, natūralios sudėties „Vegeta Natur“ prieskonių mišinį „Grill Burger“.
  • Kepant paplotėlius, svarbiausia jų neperkepti, kad išliktų sultingi. Jei turite, naudokite termometrą, – vidinė temperatūra turi siekti 72 °C, jei naudojate vištos krūtinėlę, arba 82 °C, jei naudojate maltą šlaunelių mėsą.
  • Tzatziki padažą galite pasiruošti iš anksto iki trijų-keturių dienų laikyti šaldytuve.
  • Nesistenkite mėsainių valgyti tvarkingai – kartais tai labiau neįmanoma nei įmanoma, tad verčiau tiesiog atsipalaiduoti mėgautis maistu (šalia dėl visa ko turint servetėlę, šypt).
  • Mėsainį galite patiekti ir „nuogą“ – be bandelės, tik vištienos paplotėlį ir padažą bei pomidorų salotas atskiruose dubenėliuose šalia.

Jei mėgstate lengvus, gaivius mėsainius, šis jums tikrai patiks. Skanaus!

Graikiško stiliaus mėsainis su vištiena, tzatziki padažu ir pomidorais

Atsispausdinti
Porcijos: 5 mėsainiai Paruošimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Vištienos paplotėliams:
500 g maltos vištienos
100 g fetos sūrio
½ svogūno
2 skiltelių česnako
½ stiklinės (60 g) maltų džiūvėsėlių
1 kiaušinio
2 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskonių „Grill Burger“

Tzatziki padažui:
1 trumpavaisio agurko
½ stiklinės (125 g) graikiško jogurto
ryšelio šviežių krapų
1 česnako skiltelės
1 valg. š. citrinos sulčių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Pomidorams:
250 g vyšninių pomidorų
ryšelio prieskoninių žolelių (bazilikų, petražolių)
¼ mažo raudonojo svogūno
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. citrinos sulčių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

5 mėsainių bandelių
žalių salotų lapų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite vištienos paplotėlius. Dubenyje sumaišykite maltą vištieną, trupintą fetos sūrį, labai smulkiai pjaustytą svogūną, smulkiai kapotas česnako skilteles, džiūvėsėlius, kiaušinį ir prieskonius. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve apie pusvalandį (kol paruošite padažą ir pomidorus), kad prieskoniai įsigertų į mėsą.

2. Paruoškite padažą. Agurką sutarkuokite burokine tarka ir nuspauskite perteklinį skystį. Sumaišykite su graikišku jogurtu, smulkiai kapotais krapais, tarkuota česnako skiltele, citrinos sultimis, druska ir pipirais. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.

3. Paruoškite pomidorus. Vyšninius pomidorus perpjaukite į keturias dalis, prieskonines žoleles smulkiai sukapokite, raudonąjį svogūną – taip pat.. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, druska ir pipirais.

4. Iškepkite mėsainius. Suformuokite vištienos paplotėlius (šiek tiek didesnio skersmens nei bandelės). Kepkite ant grotelių virš įkaitusių žarijų iš abiejų pusių po kelias minutes, kol išorė gardžiais apskrus, o vidinė temperatūra pasieks 72 °C, jei naudojate vištos krūtinėlę, arba 82 °C, jei naudojate maltą šlaunelių mėsą. Mėsainių bandeles taip pat trumpai pašildykite ant grotelių virš žarijų.
5. Ant apatinės bandelės dalies dėkite porą salotos lapelių, vištienos paplotėlį, ant jo – porą šaukštelių tzatziki padažo ir šaukštą pomidorų. Užvožkite antrąja bandelės dalimi ir ragaukite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur

agurkaiburgeriaičesnakaicitrinosfetagraikiškas jogurtasgreitas maistaskrapaimaistas gamtojemėsainiaipomidoraisvogūnaivištiena
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Lietiniai su rikota ir braškėmis
kitas įrašas
„Šarlotės“ tortas su braškėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Salotos su keptais batatais ir fetos sūriu

Cukinijų ir varškės apkepas

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Blynų tortas su šokoladu

Cukinijų, fetos ir kalakutienos kukuliukai

Mielinė plėšoma pynė su pesto ir kietuoju sūriu

Salotos su mangais, uogomis ir vištienos iešmeliais

Pusryčių bandelės (scones) su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis...

Avižinių dribsnių blynai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

REKLAMA

GĖRIMAI

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų