Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotos

Salotos su kepta lašiša

parašė Asta 2 Lie ’23
Salotos su kepta lašiša

Retai kada kelionėse sureikšminu maistą – žygiai link gamtos mano širdžiai daug artimesni nei žygiai link restoranų. Jei jau taip nutiktų, kad galėčiau pasirinkti tik vieną – skanų maistą arba žvilgsnį į tolį nuo kalno viršaus – nedvejodama rinkčiausi antrąjį, o į kuprinę įsimesčiau bomžpakį, šypt.

O štai grįžusi po kelionių namo, į savo virtuvę grįžtu lyg į šventę. Išsiilgusi gaminti, ragauti, valgyti.p

Mūsų atostogos Zakopanėje buvo pilnos nuotykių, įspūdžių, kalnų. Skanaus maisto, beje, taip pat. Vis tik labiausiai per savaitę pasiilgau – spėkit? – salotų. Spalvingų, vasariškų, gaivių. Štai tokių, kokios yra šiame dubenyje.

Gaivios, traškios daržovės, iki kremiškumo sunokę avokadai, pikantiškas fetos sūris ir sultinga, minkšta, išorėje gardžiais apskrudusi lašiša. Nieko prašmatnaus ar pretenzingo, bet skonių derinys – labai gardus!


  • Vietoje lašišos salotas galite patiekti su kepta vištiena.
  • Lašišą (ar vištieną) galite kepti keptuvėje, orkaitėje arba grilyje ant grotelių.
  • Padažas – labai svarbi šių salotų dalis. Jis yra ryškaus, sodraus skonio, puikiai tinka tiek su lašiša, tiek su daržovėmis.
  • Vietoje pavienių prieskonių padažui pagardinti naudojau „Vegeta Natur“ prieskonių mišinį salotoms. Visiškai natūralioje mišinio sudėtyje: druska, cukrus, džiovinti svogūnai, salierai, petražolių lapeliai, gelsvės, ciberžolės, džiovintos morkos, juodieji pipirai, kalendra, česnakai.
  • Padažu salotas apšlakstykite prieš patiekiant. Salotos skaniausios, kai šviežiai sumaišytos ir lašiša dar šilta.

Salotos su kepta lašiša

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Padažui:
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. citrinų sulčių
1 valg. š. smulkiai kapotų petražolių
2 tarkuotų česnako skiltelių
1 arb. š. garstyčių
1 arb. š. medaus
2 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio salotoms

Lašišai:
2 lašišos gabalėlių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus

Salotoms:
1 nedidelės romaninės salotos
2 agurkų
200 g vyšninių pomidorų
¼ raudonojo svogūno
1 avokado
50 g fetos sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite padažą. Visus jam reikalingus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, jį sandariai užsukite ir gerai supurtykite, kad gautumėte tolygios tekstūros padažą. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.

2. Iškepkite lašišą. Gabalėlius nusausinkite, pagardinkite druska ir pipirais. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Dėkite lašišos gabalėlius odele į viršų ir kepkite apie 3-4 minutes, kol gardžiai apskrus. Apverskite ir kepkite dar 4-5 minutes (arba priklausomai nuo lašišos gabalėlio dydžio).

3. Paruoškite salotas. Didesniame dubenyje sumaišykite smulkintą romaninę salotą, šiaudeliais supjaustytus agurkus, į keturias dalis perpjautus vyšninius pomidorus ir smulkiai supjaustytus raudonuosius svogūnus. Dėkite plonomis riekelėmis supjaustytą avokadą, šalia – dar šiltą pasmulkintą keptą lašišą.
4. Apiberkite trupintu fetos sūriu ir apliekite padažu. Patiekite nedelsiant.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur

Recepto įkvėpimas: Cafe Delites

agurkaiavokadaičesnakaicitrinosfetafetos sūrisgarstyčioslašišameduspetražolėspomidorairaudonasis svogūnasromaninė salotasalotos
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Žygis Zakopanėje: KOPA KONDRACKA & KASPROWY WIERCH
kitas įrašas
Makaronų salotos su grilyje kepta vištiena, avokadais ir mocarela

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Avižiniai blynai

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

Sumuštiniai su burata ir keptais pomidorais

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Makaronų salotos su grilyje kepta vištiena, avokadais ir...

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir...

Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

Pusryčių duoniukai su rikota

Salotos su keptais batatais ir vištiena

Lavašo suktinukai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis avokadų kokteilis

Šalta juodoji arbata su persikais

Imbierinis sirupas kavai

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų