Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMakaronų patiekalaiMėsos patiekalaiPASAULIO SKONIAI

Azijietiški Teriyaki BBQ makaronai su vištiena ir daržovėmis

parašė Asta 12 Kov ’24
Azijietiški Teriyaki BBQ makaronai su vištiena ir daržovėmis

Jei jau atviraujam (o kodėl gi ne?), tokio tipo makaronų – noodles – mes labai dažnai turim savo žygių kuprinėse. Ant turistinės viryklės užvirę vandenį ir užpylę juo makaronus, liaudyje vadinamus bomžpakiais, po trijų minučių valgom pietus su gražiausiu vaizdu į kalnus, slėnius, ežerus ar miškus. Ar tie prieš akis plytintys vaizdai, ar dešimtis tūkstančių žingsnių skaičiuojančios kojos, bet – tokie pietūs visad būna net labai skanūs!

Šis receptas, žinoma, visai kas kita! Kai Azijos skoniais dvelkiančius pietus gaminu namuose, greitą maistą pakeičiu lėtesniu, ir vis tiek apsisuku greitai – tokius makaronus su vištiena ir daržovėmis paruošiu per gerą pusvalandį. Virš kaitrios ugnies iškepu vištieną, smulkiai pjaustytas daržoves, išverdu makaronus – viską suverčiu į gilią keptuvę, dosniai pagardinu padažu ir pakaitinu dar porą minučių. Paprasta, greita ir fantastiškai skanu! Šimtąkart skaniau už bomžpakius, pažadu, šypt.

Kalbant apie padažą, jis čia – vienas esminių ingredientų. Nors tiktų ir klasikinis teriyaki, šįkart išbandžiau šį tą naujo – aromatingą, sodraus skonio „Kikkoman“ Teriyaki BBQ padažą su medumi. Originaliai jis skirtas grilio vakarėliams ir ant ugnies ruoštam maistui, bet naudoti galima kur kas plačiau: kaip marinatą, padažą ar mėsos, daržovių, makaronų patiekalų pagardą. Šiame recepte padažas suderėjo labai, labai gardžiai!

Jei mėgstate pikantiškus rytų virtuvės skonius, labai raginu išsisaugoti ir išbandyti. Skanaus!

Azijietiški Teriyaki BBQ makaronai su vištiena ir daržovėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Vištienai:
400 g vištienos šlaunelių mėsos (be kaulo ir odos)
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
¼ stiklinės (62 ml) „Kikkoman“ Teriyaki BBQ padažo

Makaronams:
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
3 česnako skiltelių
1 morkos
½ brokolio
100 g rudųjų pievagrybių
200 g azijietiškų kiaušininių makaronų (egg noodles)
½ stiklinės (125 ml) „Kikkoman“ Teriyaki BBQ padažo

Patiekti:
svogūnų laiškų
sezamų sėklų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite vištieną. Supjaustykite ją mažais gabalėliais, pagardinkite druska ir pipirais. Užpilkite Teriyaki BBQ padažu ir išmaišykite. Dubenį uždenkite ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Sudėkite marinuotus vištienos gabalėlius. Kepkite apie 4-5 minutes, vis pamaišydami, kol vištiena bus iškepusi. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
3. Į tą pačią keptuvę supilkite likusį alyvuogių aliejų. Suberkite plonais pusžiedžiais supjaustytą svogūną, smulkiai kapotas česnako skilteles, plonomis lazdelėmis supjaustytą morką ir kepkite virš kaitrios ugnies vis pamaišydami 2-3 minutes, kol daržovės suminkštės.
4. Suberkite brokolio žiedynėlius, plonomis riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir kepkite dar 2-3 minutes.
5. Kol daržovės kepa, makaronus išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės.
6. Grąžinkite į keptuvę vištieną, sudėkite makaronus, supilkite Teriyaki BBQ padažą. Išmaišykite ir pakaitinkite dar porą minučių.
7. Patiekite iš karto, apibėrę saujele smulkintų svogūnų laiškų ir sezamų sėklomis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kikkoman“.
#reklama #kikkoman

azijos virtuvėbbqbrokoliaičesnakaiMakaronų patiekalaimorkospadažaspasaulio skoniaipievagrybiaisvogūnaisvogūnų laiškaiteriyakivištiena
1 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sumuštiniai su keptais pievagrybiais
kitas įrašas
Vienos skardos lašiša su daržovėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Meksikietiškas „Tres Leches“ pyragas su maskaronės kremu ir...

Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Migdoliniai varškėčiai su bananais ir uogomis

Itališkas baklažanų ir sūrio apkepas

Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Įdaryti šokoladiniai kiaušiniai

Apelsininiai keksiukai

Žemuogių trupiniuotis (Crumble)

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Avižiniai riešutų kremo batonėliai su šokoladu

Sluoksniuoti pyragėliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

REKLAMA

GĖRIMAI

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Braškių ir citrinų limonadas

1 komentaras

:-) 16 Kov ’24 - 8:15 am

Sveiki, nustebinot! Aš kažkada per vieną kelionę buvau sugalvojusi valgyti…tik užpilamus makaronus (juk pigūs, lengvi, skanūs!);-). Prisipirkau jų gal 50, suvalgiau turbūt kokius 8 pakelius…:-D Nuo tol nebegaliu į juos net pažiūrėti;-))) Kuo „namudiniu” patartumėte pakeisti reklamuojamą padažą?:-)

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų