Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Tortas „Braškinė Svajonė”

parašė Asta 22 Rgs ’09
Tortas „Braškinė Svajonė”

Skonis: 9/10. Labai švelnus, gaivus, pakankamai vasariškas tortukas. Breškes galima keisti bet kokiais vaisiais. Artimiausiuose mano planuose – šis tortas su konservuotais mandarinais (kaip ir orginaliame recepte), manau, kad turėtų būti dar skaniau 🙂

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? SM

Tortas Braškinė svajonė

Tortas "Braškinė Svajonė"

Atsispausdinti
Porcijos: 16 Paruošimo laikas: 1 val. 30 min.

INGREDIENTAI

Biskvitui:
225 g cukraus
2 arb.š. vanilinio cukraus
225 g sviesto
9 kiaušinių tryniai
285 g miltų
1,5 arb.š. kepimo miltelių
mažas žiupsnelis druskos

Pertepimui:
800 g grietinėlės (35-36 proc. riebumo)
2 pakeliai grietinėlės standiklio
4 valg.š. cukraus pudros
2 skardinės konservuotų braškių
4 kiaušinių baltymai
200 g cukraus
150 g migdolų, nuluptų, pakepintų ir susmulkintų

GAMINIMO EIGA

IŠKEPKITE BISKVITĄ

Minkštą sviestą išsukti, sudėti trynius, išsukti. Sudėti cukrų, vanilinį cukrų ir dar kartą išsukti iki purumo. Suberti išsijotus miltus, kepimo miltelius, mažą žiupsnelį druskos ir gerai išmaišyti. Gautą masę padalinti į tris dalis ir atskirai iškepti tris 24 cm skersmens biskvitus. Geriausia kepti tortinėje, įtiesus į ją kepimo popierių ir jį ištepus riebalais. Kepti 190 ºC temperatūroje apie 13 min., kol biskvitas gražiai pagels.

PARUOŠKITE KREMĄ IR SURINKITE TORTĄ

Grietinėlę išplakti su standikliu (būtinai!) ir cukraus pudra. Atvėsusius biskvitus šiek tiek, bet labai kukliai, sulaistyti konservuotų braškių sirupu, pertepti grietinėle, į tarpus glaudžiai sudėliojant gerai nuvarvintas braškes (jei labai didelės, geriau perpjauti į dvi dalis).
Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standumo ir sumaišyti su nuluptais, pakepintas ir susmulkintais migdolais. Šią masę sudėti ant viršutinio biskvito ir gražiai išlyginti. Man masės gavosi tiek daug, jog aš ja padengiau tiek torto viršų, tiek šonus, ir dar šiek tiek liko, bet kas nemėgsta gamindamas tortus pasmaguriauti šiek tiek? 🙂
Puošti pagal fantaziją ir sugebėjimus. Aš išsiplakiau grietinėlės ir dalį torto „apdzibavau” su konditeriniu maišeliu, kitą dalį apibarsčiau raudonu cukrumi.

braškėsgrietinėlėmigdolairiešutaisaldumynaitortasuogos
9 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sausainiai „Sveikata”
kitas įrašas
Tortas „Jogurtinis Musas”

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Riešutų sviesto, karamelės ir šokolado desertas

Honey Castella / Kasutera Cake (Japoniškas biskvitinis medaus...

Kokosinė panakota (panna cotta) su mangais

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

Šokoladinė cukinijų duonelė su riešutų sviestu

Sluoksniuotas angliškas desertas „Trifle“

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Tobulas varškės apkepas (II)

Žuvies pyragas su bulvių koše

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir...

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Paprastas tuno pyragas

Mini cukinijų blyneliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Japoniškas aguonų ir obuolių pyragas

Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

Pyragėliai su obuoliais

Žemės riešutų kremo sausainėliai su braškių džemu

Sluoksniuotas mėlynių desertas

Pavlova su maskarponės kremu ir uogomis

9 komentarai

knopkyte 22 Spa ’13 - 9:57 am

Galima, as busiu pirma, kuri ji isbandysiu 🙂

Reply
Asta 23 Spa ’13 - 10:19 am

Mielai prašom 😀 Lauksiu įspūdžių 😉

Reply
Skirmante 20 Sau ’14 - 12:26 pm

Sveika Asta, norejau paklausti… skardine koncervuotu braskiu tai kiek cia gramu? Planuoju naudoti koncervuotus persikus.

Reply
Asta 21 Sau ’14 - 7:27 am

Skirmante, tiksliai gramų neprisimenu, bet prisimenu, kad tai buvo dvi didesniosios skardinės. Taigi, siūlau naudoti dvi didesnes ar tris mažesnes persikų skardines 😉

Reply
Skirmante 9 Vas ’14 - 11:13 am

Vis dėl to išbandžiau su koncervuotais mandarinais:) Tiesa, turėjau tik dvi mažesnes skardines, bet tortas tiesiog TOBULAS! Toks tikras tortas! Labai skanus drėgnas biskvitas ( nors iš pradžių dėl jo abejojau, nes pasirodė netradicinis biskvito receptas), kremas gal kiek saldokas, bet rugštoki mandarinai cia puikiai tinka! Kitakart bandysiu su koncervuotais mangais:) Isitrauksiu į proginių tortų saraša:) Aciu už recepta!!!

Asta 10 Vas ’14 - 10:39 am

Skirmante, nėra už ką 🙂 Tai aš dėkoju, kad išbandot ir pasidalinat įspūdžiais. O, ką jau ir bekalbėti, tikriausiai negali būti geresnio jausmo nei tada, kai tie įspūdžiai labai geri, o tortas net gi įtraukiamas į proginių sąrašą! Labai džiaugiuosi, ačiū 🙂

Reply
Dija 11 Sau ’16 - 12:12 pm

Sveiki, ar galėčiau tortui naudoti Rafaelo torčiuko biskvito receptuką?

Reply
Asta 13 Kov ’16 - 12:55 pm

Žinoma 🙂

Reply
Aurelija 7 Bir ’16 - 11:01 am

O sviezias braskes sviezias galima naudoti? Neaprugs?

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų