Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

parašė Asta 26 Rgs ’19
Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

Grįžom. Iš atostogų į kasdienį ritmą, iš vasaros į auksines rudens dienas. Į savą virtuvę irgi grįžom ir, o, kaip aš norėjau pasigaminti kažką tokio paprasto, lengvo, jaukaus, rudeniško, šildančio. Na, suprantat. Comfort food. Toks būna tik namų maistas.

Saldžių bulvių ir kalakutienos derinys man yra vienas tų tobulųjų; kaip kad deri citrinos ir mėlynės, obuoliai ir cinamonas ar makaronai ir sūris. Todėl ilgai negalvojus į pirmą poatostoginį pirkinių krepšelį ir sukrito: batatai, kalakutiena, mocarela, svogūnai ir česnakai, dar špinatai ir ryšelis petražolių. Grįžtančios manęs jau laukė „Daumantų“ su „WOW MAMA“ padažų krepšeliu, tad vienas jų puikiai tiko mano saldžių bulvių puselėms pagardinti.

Kruopščiai nuplautas bulves iškepiau orkaitėje, kol tapo minkštos (ir sušilo namai!). Tuo pat metu kalakutieną pakepinau su smulkiai kapotais česnakais ir svogūnais, subėriau špinatų lapelius ir pakaitinau vos minutę, kol suminkštėjo, bet dar liko ryškiai žali. Nukaičiau, įmaišiau porą šaukštų padažo. Iškepusius batatus kiek atvėsinau, perpjoviau išilgai perpus ir išskobiau. Išskobtą bulvių dalį sutryniau šakute ir įmaišiau į kalakutieną. Įdaru pripildžiau bulvių puseles, apibarsčiau tarkuotu kietuoju ir mocarelos sūriu – ir atgal į orkaitę! Kol padengiau stalą, sūris gražiai išsilydė ir apskrudo. Liko apibarstyti saujele kapotų petražolių, ragauti ir švęsti. Švęsti rudenį, jaukų buvimą namie, skonius, gyvenimą!

Et! Kaip gera grįžti. Į savus namus, į kasdienį ritmą, ir į virtuvę – taip pat.

 Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

 Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

Nesu žmogus, kuris savo gyvenimo neįsivaizduotų be padažų, tačiau keletas stiklainėlių – kokybiškas pomidorų padažas, mėgstamas majonezas, sojų padažas ir dar šis bei tas – visada turi savo vietą mūsų šaldytuvo durų lentynėlėje. Dabar ten vietą rado ir „Daumantų“ majoneziniai padažai „WOW MAMA“ , kurie man patiko ne tik savo skoniu, bet ir dėmesingumu pakuotei – o kam gi nepatinka patrauklios pakuotės, tiesa?

Saldžiosioms bulvėms pagardinti pasirinkau aštresnį padažą „CHIPOTLE“ su rūkyta paprika, svogūnais, česnakais ir kuminais. Jis suteikė ne tik ryškesnio skonio, bet ir papildomo subtilaus aštrumo palyginti švelniems bulvių, kalakutienos, špinatų skoniams. Jei padažo norėtųsi dar daugiau, jo galite patiekti ir šalia iškeptų batatų; vis tik aš pati su padažais laikausi vienos paprastos taisyklės: geriau mažiau (tiek, kad skonius papildytų) nei per daug (tiek, kad juos užgožtų). Tie pora šaukštų šiuo atveju mūsų skoniui pasirodė tobulas balansas, o atrasti savąjį galime kiekvienas. Gaminkite, ragaukite ir atraskite!

 Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

 Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 1 val. 30 min.

INGREDIENTAI

4 vidutinio dydžio arba 2 didelių saldžiųjų bulvių (batatų)
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
3 skiltelių česnako
500 g maltos kalakutienos
100 g špinatų
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio druskos
2-3 valg. š. „Daumantų“ WOW MAMA majonezinio padažo „CHIPOTLE“
120 g mocarelos sūrio
50 g kietojo sūrio
ryšelio šviežių petražolių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros.
2. Saldžiąsias bulves labai gerai nuplaukite, nušveiskite, bet nenuskuskite. Kiekvieną bulvę subadykite šakute ir ištepkite alyvuogių aliejumi. Išdėliokite ant kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 min., priklausomai nuo dydžio, kol bulvės bus visiškai iškepusios ir minkštos.
3. Kol bulvės kepa, paruoškite įdarą. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šaukštą aliejaus. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną ir kepkite, kol suminkštės ir pats skaidrus. Tuomet suberkite smulkiai kapotas česnakų skilteles ir maišydami pakepkite dar minutę.
4. Sudėkite maltą kalakutieną. Maišydami kepkite, kol mėsa taps šviesos spalvos ir bus iškepusi. Suberkite špinatų lapelius, išmaišykite ir pakepkite minutę, kol špinatai sukris, tačiau vis dar liks ryškiai žalios spalvos.
5. Nukelkite nuo ugnies, pagardinkite druska ir pipirais, įmaišykite padažą. Atidėkite į šalį.
6. Bulvėms iškepus, jas šiek tiek atvėsinkite. Tuomet perpjaukite išilgai perpus į dvi dalis, šaukšteliu išskobkite vidų, palikdami bulvių puseles-laivelius. Išskobtas bulves šakute sugrūskite ir įmaišykite į kalakutienos įdarą.
7. Bulvių puseles pripildykite paruoštu įdaru. Apibarstykite tarkuotu mocarelos sūriu ir kietuoju sūriu.
8. Dėkite bulves atgal į iki 180 ᵒC temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
9. Apibarstykite kapotomis šviežiomis petražolėmis ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Daumantų“ . Šiuo metu IKI ir RIMI parduotuvėse galima įsigyti keturių skonių padažus: CHILLI, HAMBURGER, CHIPOTLE IR GARLIC, o netolimoje ateityje liniją sudarys net aštuonių skirtingų skonių padažai.

 Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

 Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

 Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

 Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

batataičesnakaidaržovėskalakutienakietasis sūrismocarelapetražolėssaldžiosios bulvėsšpinataisūrissvogūnai
1 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais
kitas įrašas
Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kepti makaronai su sūriu ir brokoliais

Orkaitėje keptas viščiukas su traiškytomis bulvytėmis ir spanguolių...

Žuvies pyragas su bulvių koše

Vištienos kaselės

Cukinijų ir ryžių apkepas

Makaronų apkepas su tunu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

Vištiena su spanguolėmis ir apelsinais

Vegetariška daržovių lazanija

Šaltibarščiai

Graikiškos makaronų salotos

Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

REKLAMA

GĖRIMAI

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Nealkoholinis karštas vynas

1 komentaras

Izabele 16 Sau ’21 - 8:30 am

Labai skanu 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

    17 Rgs ’10
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų