Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiPyragaiSALDUMYNAI

Morkų pyragas be glitimo

parašė Asta 22 Geg ’20
Morkų pyragas be glitimo

Morkos kepiniuose turi nuostabią savybę atsiskleisti naujomis spalvomis – jos pyragui suteikia natūralaus saldumo, puikaus aromato ir labai malonaus drėgnumo. Pagardintas dar ir kokosų drožlėmis bei smulkintais graikiniais riešutais, šis morkų pyragas iškepa turtingo skonio bei tvirtos, sunkios, drėgnos tekstūros.

Namiškiai raukia nosį, kad daržovių kepiniuose net nesiruošia valgyti? Maža gudrybė: neišduokit jiems, kad tų morkų ketinat į tešlą pritarkuoti. Neatidesni nepajaus, o atidesnius skonis tik įtikins, kad daržovės saldaus pyrago tešloje gali būti net labai puiki mintis!

Pats pyragas nėra labai saldus, todėl miltelinio cukraus glaistas pyragą ne tik papuoš, tačiau ir sukurs malonų skonių kontrastą.

Vėlyviems pusryčiams, popietės desertui ar artėjančiam savaitgaliui. Progai ar be progos. Morkų pyragas, tikiu, tikrai pagardins bet kurią dieną.

 Morkų pyragas be glitimo

 Morkų pyragas be glitimo

Morkų pyragas be glitimo

Atsispausdinti
Porcijos: 17 riekelių Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 50-60 min.

INGREDIENTAI

200 g minkšto sviesto
¾ stiklinės (150 g) kokosų žiedų cukraus
4 didelių arba 5 mažų kiaušinių
½ stiklinės (125 ml) kokosų pieno
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 ½ stiklinės (150 g) migdolų miltų
1 stiklinės (150 g) ryžių miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
¼ arb. š. druskos
2 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. malto muskato
2 stiklinių (400 g) tarkuotų morkų
1 stiklinės (100 g) kokosų drožlių
½ stiklinės (65 g) smulkintų graikinių riešutų
1 apelsino nutarkuotos žievelės

Glaistui:
1 stiklinės (125 g) miltelinio cukraus
2-3 valg. š. kokosų pieno

Papuošti:
rozmarinų
šilauogių
apelsinų riekelių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 11×35 cm dydžio kekso kepimo formą.
2. Dideliame dubenyje minkštą kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su kokosų žiedų cukrumi, kol cukrus ištirps. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno vis išplakdami. Supilkite kokosų pieną, vanilės ekstraktą ir dar kartą išplakite. Atidėkite į šalį.
3. Kitame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, ryžių miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir muskatą. Suberkite į plakinį ir lengvais judesiais išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
4. Galiausiai įmaišykite tarkuotas (smulkia morkine tarka) morkas, kokosų drožles, smulkintus riešutus ir nutarkuotą apelsino žievelę taip, kad tolygiai pasiskirstytų tešloje.
5. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą, paviršių išlyginkite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių, kol keksas gražiai iškils ir bus iškepęs. Ar jis jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš pyrago centro, jis turi būti švarus.
6. Iškepusį pyragą apie pusę valandos vėsinkite kepimo formoje, tuomet perkelkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti iki kambario temperatūros.
7. Paruoškite glaistą. Miltelinį cukrų išplakite su kokosų pienu iki vientisos tekstūros. Apliekite pyragą.
8. Papuoškite apelsinų riekelėmis, rozmarinais ir šilauogėmis.

Receptas publikuotas portale LaMaistas.lt.

 Morkų pyragas be glitimo

apelsinaibe glitimodesertasgraikiniai riešutaikepiniaikokosų drožlėskokosų pienasmigdolų miltaimorkospyragasriešutaisaldumynaivanilė
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pica su pesto padažu ir vištiena
kitas įrašas
Lašišos pyragas su saldžių bulvių koše

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Jogurtiniai braškių ir bananų ledai

Apelsininis keksas su rabarbarais ir ispaninio šalavijo (chia)...

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Itališka mielinė Velykų pynė

Pavlova su maskarponės kremu ir uogomis

Kokosiniai sausainėliai su cukinija, riešutais ir šokoladu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Mangų ir kokosų semifreddo

Pyragas su žemės riešutų sviestu, karamelizuotais bananais ir...

Trupiniuotis su avietėmis

APIE ŠVENTES // Kokosinis keksas

Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

Florentinai

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis avokadų kokteilis

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Prieskoninis moliūgų sirupas

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pikantiška pusryčių apkepėlė su varške, špinatais ir pomidorais

Nicos salotos

Pusryčių skrebučiai su agurkais

Avižinių dribsnių blynai su obuoliais

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Pusryčių bandelės (scones) su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (40)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (9)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (98)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (361)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (51)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (366)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (63)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (174)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (96)
    • Sumuštiniai (44)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (703)
    • Bandelės (48)
    • Be orkaitės (144)
    • Desertai indeliuose (100)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (20)
    • Pyragai (171)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (83)
    • Tortai (130)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (35)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų