Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais

parašė Asta 5 Rgp ’24
Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais

Ar kada bandėte iš bulvių kepti vaflius? Belgiškų vaflių keptuvėje jie iškepa nuostabūs! Viskas paprasta: virtas bulves sutrinkite grūstuvu, sumaišykite su pienu, sviestu ir kiaušiniais, pagardinkite tarkuotu mocarelos sūriu, svogūnų laiškais ir krapais. Įmaišykite miltus, prieskonius ir kepkite įkaitintoje keptuvėje, pateptoje gabalėliu sviesto, kol apskrus iki auksinės spalvos ir gardaus traškumo. Tokius vaflius paruošite greitai ir paprastai, o jie bus išties skanūs ir sotūs. Puikiai tiks ne tik pietums ar vakarienei, bet ir pietų dėžutei ar užkandžiui.

  • Vietoje trintų bulvių galite naudoti bulvių košės likučius.
  • Mocarelos sūrį galite keisti tarkuotu čederio ar mėgstamu fermentiniu sūriu. Jei norite šiek tiek pikantiškesnio skonio, įmaišykite saujelę smulkiai tarkuoto ilgai brandinto kietojo sūrio.
  • Į vaflių tešlą galite įmaišyti nedidelių kumpio gabalėlių.
  • Tikslus vaflių kepimo laikas priklausys nuo turimos vaflių keptuvės – vienos yra galingos ir vafliai iškepa per porą minučių, tuo tarpu su kitomis tenka kepti ilgiau.
  • Vėsdami vafliai suminkštėja, tačiau atšviežinti juos galite pašildydami orkaitėje.
  • Patiekti vaflius galite su įvairiausiais pagardais. Prie čia siūlomo derinio puikiai tiktų ir riekelė skrudintos šoninės arba sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša.

Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais

Atsispausdinti
Porcijos: 10-12 vaflių Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Vafliams:
500 g virtų trintų bulvių
½ stiklinės (125 ml) pieno
50 g tirpinto sviesto
2 didelių kiaušinių
125 g mocarelos sūrio
ryšelio svogūnų laiškų
ryšelio šviežių krapų
¾ stiklinės (105 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. džiovintų česnakų granulių

sviesto kepimui

Padažui:
3 valg. š. rikotos sūrio (arba varškės)
3 valg. š. graikiško jogurto
1 valg. š. citrinos sulčių
ryšelio smulkintų šviežių krapų
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Patiekti (nebūtinai):
keptų kiaušinių
avokadų
lukštentų kanapių sėklų
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
jūros druskos dribsnių.

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite vaflius. Pasiruoškite ingredientus.

2. Trintas virtas bulves sumaišykite su pienu, tirpintu sviestu ir lengvai išplaktais kiaušiniais.

3. Sudėkite tarkuotą mocarelos sūrį, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus ir krapus. Išmaišykite.

4. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, pipirus, prieskonines žoleles ir džiovintus česnakus. Išmaišykite lipnią tešlą.

5. Belgiškų vaflių keptuvę įkaitinkite pagal instrukcijas. Ištepkite sviestu ir dėkite šaukštą bulvių masės.

6. Kepkite apie 2-3 minutes (jei reikia, pakoreguokite kepimo laiką pagal turimos vaflinės galingumą), atidarykite vaflinę ir išimkite gražiai apskrudusį bulvinį vaflį.

7. Padažui sumaišykite visus ingredientus.
8. Patiekite vaflius su padažu ir mėgstamais priedais, pavyzdžiui, su skystai keptu kiaušiniu ir riekelėmis pjaustytais avokadais. Pagardinkite lukštentomis kanapių sėklomis, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais, jūros druskos dribsniais.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

avokadaibulvėscitrinosgraikiškas jogurtaskiaušiniaikrapaimocarelarikotasūrissvogūnų laiškaivafliaivarškė
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
ALTA VIA 2 – žygis Dolomitinėse Alpėse | Kelionės dienoraštis | 4 diena
kitas įrašas
ALTA VIA 2 – žygis Dolomitinėse Alpėse | Kelionės dienoraštis | 5 diena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Nicos salotos

Prancūziški skrebučiai

Plikyti riestainiai

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Špinatų ir rikotos pyragas

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Žiedinių kopūstų blyneliai

Vištienos kepsniai su mocarela, pesto ir pomidorais

Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

REKLAMA

SALDUMYNAI

Spalvingieji Pepparkakor arba Meduolinės Kalėdos

„Kuršėnų“ vyniotinis

Sluoksniuotas avižinių sausainių, žemės riešutų sviesto muso ir...

Migdolų tarta su spanguolių džemu

Purus baltymų keksas „Angel Food Cake“

Sviestinis keksas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Citrininiai–aguoniniai čirviniai blynai

Pusryčių bandelės (scones) su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis...

Karamelinė granola

APIE RYTO DILEMAS // Kokosinė avižinė košė

Avižinių dribsnių košė su obuoliais

Įdaryti kiaušiniai su kietuoju sūriu ir skrudinta šonine

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų