Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

parašė Asta 18 Bir ’20
Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

Visai lengva savo gyvenimą įsprausti į begalę „niekada“: niekada nedarysiu, nesakysiu, nesirengsiu, nevalgysiu… Ar suskaičiuotumėt, kiek kartų šitaip klydot?

Galėčiau stebėtis savimi, kad vis tik vairuoju automobilį, dėviu siaurėjančius džinsus, geriu kavą, turiu sūnų, dirbu sau, turiu tatuiruotę (net dvi!). Šie ir kur kas daugiau dalykų kažkada buvo mano „niekada“. Ką gi. Kaip gerai, kai viskas tik į gera!

Su maistu lygiai taip pat. Cukinijas pamėgau toli gražu ne iš karto. Nuo „fui!“ iki meilės teko nueiti šiokį tokį kelią.

Iš pradžių jas prisijaukinau saldžiuose kepiniuose – juose cukinijų praktiškai nesijaučia, jos tik suteikia tekstūrai malonaus drėgnumo. Vėliau atradau puikų cukinijų apkepą ir pikantiškus tarkuotų cukinijų blynelius. Taip pamažu, vis suteikiant dar vieną progą, dabar cukinijos yra mano labai mėgstamų daržovių sąraše. Ne tik vaikams, bet ir suaugusiems vertėtų prisiminti, kad nei vienas „neskanu“ (kaip ir nei vienas „niekada“) nėra amžinas.

Buvo laikas, kai visai nemėgau šokoladinių ledų, datulių, salierų, kavos, avižinės košės, avokadų. O dabar? Kokia kvailystė, negaliu patikėti; kaip skanu!

Neabejoju, kad ir jums yra taip buvę. Ką dabar valgot pasičepsėdami, o anksčiau nė į tą pusę nežiūrėdavot?

 Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

Grįžtant prie cukinijų – šis receptas tikrai vienas tų, kurį verta išbandyti. Jūs tik paklausykite: sodriame pomidoriniame kalakutienos padaže troškinti cukinijų suktinukai, įdaryti rikotos ir kietuoju sūriais bei pesto padažu, užkepti mocarelos sūriu.

  • Į pomidorų padažą įbertas žiupsnis kajeno pipirų suteiks pikantiškumo, kuris puikiai dera su švelniu suktinukų skoniu;
  • Cukinijas pjaustykite kuo ploniau, kad suminkštėtų (bet neištęžtų) pomidorų padaže;
  • Receptą paruošiau bendradarbiaudama su „Daumantų“ – į keptuvėje kunkuliuojantį padažą tikrai verta įmaišyti keletą šaukštų pomidorų padažo, kad patiekalo skonis taptų dar išraiškingesnis, ryškesnis, intensyvesnis. Šįkart naudojau „Karališką“ pomidorų padažą be krakmolo, pagardintą vyno actu ir natūraliomis citrinų sultimis;
  • Patiekite šį patiekalą tiesiai į stalą su visa keptuve – jau įsivaizduoju, kaip toks maistas tiktų klegančioms šeimos vakarienėms terasoje!

Ką manot? Skanu, skaniau, skaniausia?

O ir paruošti labai paprasta, net jei netyčia nuskambėjo kiek sudėtingiau, šypt. Išbandykite!

 Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

 Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

 Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

 Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

Atsispausdinti
Porcijos: 2-3 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 20-25 min.

INGREDIENTAI

Suktinukams:
1-2 mažų cukinijų
125 g rikotos sūrio
50 g tarkuoto kietojo sūrio
¼ stiklinės (55 g) pesto padažo
1 labai mažo kiaušinio

Kalakutienos ir pomidorų padažui:
2 valg. š. kokosų aliejaus
300 g kalakutų šlaunelių mėsos faršo
2 skiltelių česnako
1 svogūno
1 skardinės (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
½ stiklinės (125 ml) „Daumantų“ pomidorų padažo „Karališkas“
1 arb. š. džiovinto čiobrelio
1 arb. š. džiovinto raudonėlio
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio kajeno pipirų

Viršui:
100 g mocarelos sūrio
šviežių prieskoninių žolelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite cukinijų suktinukus. Cukinijas pjaustykle (ar aštriu peiliu) supjaustykite plonomis juostelėmis per visą ilgį. Juosteles išdėliokite ant popierinių rankšluosčių ir apiberkite žiupsniu druskos. Leiskite pastovėti kelias minutes, kol cukinijos išskirs sultis; tuomet jas nusausinkite su dar keliais popieriniais rankšluosčiais.
2. Dubenėlyje sumaišykite rikotą, tarkuotą kietąjį sūrį, pesto padažą ir kiaušinį. Išmaišykite iki vientisos masės.
3. Imkite po dvi cukinijų juosteles ir padėkite šalia viena kitos taip, kad šiek tiek prasikeistų (taip turėsite platesnį cukinijų suktinuką). Ant vieno krašto dėkite šaukštą įdaro ir susukite į suktinuką. Taip paruoškite visus suktinukus. Atidėkite į šalį.
4. Paruoškite kalakutienos ir pomidorų padažą. Įkaitinkite keptuvę (geriausia tokią, kurią vėliau galėsite dėti į orkaitę) virš vidutinio dydžio ugnies. Sudėkite kokosų aliejų, palaukite, kol ištirps. Sudėkite kalakutieną, smulkiai kapotą svogūną ir česnakus. Maišydami pakepinkite kelias minutes, kol mėsa pabals, o svogūnai bus suminkštėję.
5. Supilkite konservuotus smulkintus pomidorus, pomidorų padažą ir prieskonius. Leiskite lėtai virti kelias minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.
7. Į keptuvę su paruoštu padažu, ant jo viršaus, išdėliokite cukinijų suktinukus. Šaukštu įtaisykite juos šiek tiek giliau į padažą. Viršų apiberkite plėšytu mocarelos sūriu.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol cukinijos suminkštės, jų įdaras iškeps ir sūris išsilydys.
9. Apiberkite šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis ir patiekite nedelsiant.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Daumantų“.
#reklama #daumantu #daumantukaraliskas

 Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

 Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

 Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

bazilikaičesnakaičiobreliaicukinijoskalakutienamocarelapestopomidorairaudonėliairikotasūrissvogūnai
2 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir šokoladu
kitas įrašas
Migdolinė bananų duona su šokoladu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Jautienos ir bulvių iešmeliai su fetos padažu

Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

Silke įdarytos bulvės

Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės...

Česnakinė vištiena su brokoliais kreminiame grietinėlės padaže

Cukinijų ir ryžių apkepas

REKLAMA

GĖRIMAI

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Tiramisu Affogato

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kalėdinės meduolinės eglutės

Minkštas cukinijų pyragas su varške ir trupiniais

Didelis sausainis

Moliūgų kavos keksiukai su prieskoniais

Keksiukai su rabarbarais ir baltuoju šokoladu

Grūdėtosios varškės keksiukai su šilauogėmis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

2 komentarai

Viktorija 1 Bal ’21 - 12:58 pm

Laba diena. Prie ingridientų trūksta špinatų, nors recepte yra nurodyti. Tikiuosi ir be jų bus taip pat skanu, kad jau neturiu.😊

Reply
Asta 1 Bal ’21 - 2:41 pm

Sveiki, Viktorija, ačiū, kad pastebėjot, čia mano klaida – špinatus naudoti planavau, bet gamybos procese apsigalvojau; iš ingredientų sąrašo ištryniau, o štai recepto eigoje netyčia palikau. Receptą jau pataisiau, o Jums, neabejoju, pavyks puikiai! 🙂

Reply

Komentuoti: Viktorija Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų