Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotosŠaltieji užkandžiai

Gaivios salotos su mangais ir avokadais

parašė Asta 7 Rgp ’19
Gaivios salotos su mangais ir avokadais

Jei galėčiau šią akimirką būti bet kur, kur tik panorėčiau, būčiau prie kokio nedidelio ežero vidury miškų (ar kalnų, jei svajonės gali būti dar didesnės už dideles!). Kokioj mažoj trobelėj, kieme būtų stalas, raikyčiau ant jo didžiulį arbūzą, tokį traškų, saldų ir sultingą (žinot, čia tie, patys skaniausi!), danguje akinamai šypsotųsi saulė, saulėtas virtuviukas lakstytų aplink, lipniais nuo arbūzo pirštukais mėtydamas kamuolį, ar suptųsi kiek tik širdis geidžia, vyras tuo tarpu kurtų laužą vakarienės kepsniams ar saldiems zefyrams. Kabėtų hamakas, gulėtų atverstos įpusėtos skaityti knygos, vietoj muzikos oštų pušys ir vėjas, vietoj žodžių mes daug kvatotume iš pačių mažiausių dalykų. Arba tyliai apsikeistume šypsenomis, lyg sąmokslininkai, žinodami, kad tokios išsvajotos dienos ateina ne kasdien, o kai ateina – apkabini, įsikimbi ir nepaleidi.

Arba jei dabar galėčiau pasigaminti bet ką, ką tik panorėčiau, vienas-du susimaišyčiau didelį dubenį šių puikių puikiausių vasaros salotų su mangais ir avokadais. Net jei lytų, net jei būtų šalta, net jei melsvas dangus būtų paskendęs po storiausiomis rūko paklodėmis. Vis tiek į salotų dubenį berčiau ingredientus, alsuojančius vasara, – juk svajoti galima, o kai svajoji, būna, ima ir išsipildo. Vasara pietų lėkštėje, vasara širdy, vasara – už lango.

O jei svajonės galėtų būti pačios didžiausios, būtume dabar bet kur ir valgytume bet ką, bet būtume visi sveiki. Toliau nuo ligoninių, nuo vienkartinių nosinaičių, lašelinių ir nesibaigiančių kraujo tyrimų. Bet kol kas mes vis dar čia. Į saulėto virtuviuko „imuniteto stiprinimo“ sąrašą prie plaučių uždegimo ir anginos prisirašėm dar ir laringitą – nereikėjo nė trijų mėnesių šiems trims įrašams susirinkti. Bet jei vasara nutiko tokia, gal žiemą lengviau atsikvėpsim?

Be to, juk labai gerai žinau – tai tik etapas. Jis atėjo, jis praeis. Dabar apie išvykas į gamtą ir gaivias vasariškas salotas aš tik svajoju, bet laikas bėga greitai (net tada, kai atrodo, kad slenka labai lėtai), todėl netrukus, tikiu, bus ir dienos gamtoje po atviru dangumi, ir pilnos lėkštės nuostabių salotų.

O jūs salotų susimaišyti galite jau šiandien, jau dabar. Pažadu, jos yra PUIKIOS (taip taip, didžiosiomis raidėmis – tokios jos puikios!).

 Gaivios salotos su mangais ir avokadais

 Gaivios salotos su mangais ir avokadais

 Gaivios salotos su mangais ir avokadais

Gaivios salotos su mangais ir avokadais

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

1 skardinės (400 g) konservuotų raudonųjų pupelių
poros saujų (apie 70 g) špinatų lapų
250 g vyšninių pomidorų
2-3 smulkiavaisių agurkų (arba ½ ilgavaisio agurko)
1 vidutinio dydžio mango
1 nedidelio raudonojo svogūno
1 avokado
100 g fetos sūrio

Padažui:
50 ml alyvuogių aliejaus
1 žaliosios citrinos sulčių
2 valg. š. baltojo vyno acto
2 arb. š. medaus
1 skiltelės česnako
ryšelio šviežių raudonėlių
ryšelio šviežių čiobrelių

GAMINIMO EIGA

1. Į didelį dubenį suberkite raudonąsias pupeles, špinatų lapus (jei jie dideli, galite šiek tiek pasmulkinti), perpus perpjautus vyšninius pomidorus. Agurkus išilgai perpjaukite į keturias dalis ir susmulkinkite vidutinio dydžio kubeliais. Suberkite kubeliais supjaustytą mangą ir avokadą. Viską lengvais judesiais išmaišykite.
2. Paruoškite padažą. Į nedidelį stiklainėlį supilkite alyvuogių aliejų, išspauskite žaliosios citrinos sultis, supilkite baltojo vyno actą, sudėkite medų, smulkiai tarkuotą česnako skiltelę, suberkite raudonėlius ir čiobrelius. Užsukite indelį dangteliu ir gerai supurtykite, kad padažas susimaišytų.
3. Į lėkštę dėkite salotų, apšlakstykite padažu ir apibarstykite trupintu fetos sūriu. Apiberkite trupučiu šviežių žolelių ir patiekite.

Skaniausia padažu salotas aplieti tik prieš pat patiekiant, todėl jei salotas ar jų dalį planuojate valgyti vėliau, padažą verčiau laikykite atskirame indelyje ir užpilkite tik tiekiant į stalą.

Recepto įkvėpimas: BBG Good Food

 Gaivios salotos su mangais ir avokadais

 Gaivios salotos su mangais ir avokadais

agurkaialyvuogių aliejusavokadaičesnakaičiobreliaicitrinosfetamangaimeduspomidoraipupelėsraudonėliairaudonosios pupelėssalotosšpinataisveikesni pasirinkimai
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Citrininiai migdoliniai keksiukai su šilauogėmis
kitas įrašas
Varškės pyragas su vaniliniu pudingu ir persikais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sviestinė duona „Brioche“

Varške įdaryti kepti obuoliai

Graikiškos makaronų salotos

Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais

Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais...

„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis

REKLAMA

GĖRIMAI

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Šalta juodoji arbata su persikais

Kreminis airiško viskio likeris

Braškių ir citrinų limonadas

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tortas „Medutis”

Šokoladu glaistyti varškės sūreliai

Bananų duona su lazdynų riešutais ir šokolado gabalėliais

Citrininis tiramisu su braškėmis

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

Helovino šokoladainis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Trintų bulvių blynai su sūriu

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Varškės apkepas su moliūgais

Šaltibarščiai

Itališkas baklažanų ir sūrio apkepas

Jūrinis ešerys su špinatų padažu ir česnakinėmis bulvytėmis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Graikiško jogurto tortas

    9 Bir ’13
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (40)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (9)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (98)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (361)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (51)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (366)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (63)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (174)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (96)
    • Sumuštiniai (44)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (703)
    • Bandelės (48)
    • Be orkaitės (144)
    • Desertai indeliuose (100)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (20)
    • Pyragai (171)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (83)
    • Tortai (130)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (35)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų