Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Graikiško jogurto vanilinė – mėlynių panakota (panna cotta)

parašė Asta 11 Geg ’21
Graikiško jogurto vanilinė – mėlynių panakota (panna cotta)

Žiūriu į šias panakotos nuotraukas ir jos man dvelkia ramybe, švelnumu, šviesa. Pastelinės spalvos, balti pavasario žiedai – tokiais šiltais potėpiais aš pieščiau meilę sau. Tyrą, kylančią iš širdies, be pozų. Šitaip aš pieščiau lėtą kasdienybę, ilgus apsikabinimus, šiltos vasaros pažadą.

Viską, ko spėjau pasiilgti ir vėl staiga įsibėgėjusiose savo dienose.

Paimu stiklinę ką tik nufotografuoti deserto, – bent jau jie skirti stabtelėjimams. Trumpiems, bet skaniems. Lėtai kabinu šaukštelį po šaukštelio, leidžiu sau būti ir džiaugtis. Panakotos kąsneliai sutirpsta burnoje – minkšti, švelnūs, kreminiai. Vanilės ir mėlynių sluoksniai tobulai dera tarpusavyje, graikiškas jogurtas panakotai suteikia gaivumo, vos keli šaukštai klevų sirupo – pakankamai saldumo.

Sustabdyčiau šią akimirką, jei tik galėčiau. Kaip ir kaip bežiūrėčiau, ta dienos dalis, kai valgau desertą, yra viena geriausių dienos dalių, šypt. Ar suprantat, apie kokį jausmą kalbu?

Nežinia dėl kokios keistos priežasties kažkada man atrodė, kad panakota (panna cotta) – desertas, reikalaujantis įgūdžių ar bent jau pastangų. Gal tai dėl pavadinimo skambesio, o gal dėl kokios kitos priežasties? Pagalvojau, gal ir jums taip gali pasirodyti, ir jei taip, leiskit man užbėgt už akių. Tai neįtikėtinai paprastai paruošiamas desertas. Vos keli gaminimo žingsniai, kuriuose viskas taip paprasta, kad nėra kur suklysti. O rezultatas – dievaži, jūs turėtumėt paragauti.

Panakotą galima ruošti tik su grietinėle, galima ją maišyti su pienu, su graikišku jogurtu, su kreminiu sūriu. Esu išbandžiusi visus šiuos variantus, ir šis, su graikišku jogurtu, yra pats gaiviausiais.

Šiose pastelinių spalvų stiklinėse suporavau vanilinę ir mėlynių panakotą. Abu sluoksnius ruošiau pagal lygiai tą patį receptą bei proporcijas, tik į mėlynių sluoksnį įmaišiau tris šaukštus šaltyje džiovintų (liofilizuotų) „Supergarden“ mėlynių miltelių.

Žinoma, kad panakotą galite ruošti ir su šviežiomis uogomis, tačiau liofilizuotų uogų milteliai man šiuo atveju pasirodė netgi puikesnis pasirinkimas, nes liofilizuotos uogos yra tos pačios natūralios uogos be jokių priedų, tik jų skonis koncentruotesnis, intensyvesnis, spalva – taip pat. 10 g šaltyje džiovintų uogų atitinka 100 g šviežių, taigi, nekeisdami bazinio receptų ir neprarasdami panakotos tekstūros, jūs galite tiesiog įberti į desertą norimų uogų miltelių. Aš įbėriau mėlynių, bet iš esmės – šiuo atveju tai gali būti bet kokios uogos ar bet kokie vaisiai. Nereikia nieko trinti, nereikia svarstyti, kaip pasikeis produktų tūris ir reikiamas želatinos kiekis. Jeigu visada yra bent keli būdai pagaminti tą patį desertą, esu tikra, kad šis – pats paprasčiausias ir nič-nie-kuo nenusileidžiantis kitiems!


Graikiško jogurto vanilinė – mėlynių panakota (panna cotta)

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 30 min. + stingdinimas

INGREDIENTAI

Vanilinei panakotai:
1 valg. š. (7 g) želatinos
3 valg. š. (30 ml) vandens
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
3 valg. š. klevų sirupo
1 arb. š. vanilės pastos
žiupsnio druskos
2 stiklinių (500 ml) graikiško jogurto

Mėlynių panakotai:
1 valg. š. (7 g) želatinos
3 valg. š. (30 ml) vandens
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
3 valg. š. (20 g) šaltyje džiovintų „Supergarden“ mėlynių miltelių
3 valg. š. klevų sirupo
1 arb. š. vanilės pastos
žiupsnio druskos
2 stiklinių (500 ml) graikiško jogurto

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite vanilinės panakotos sluoksnį. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį ir užpilkite vandeniu. Atidėkite į šalį dešimčiai minučių, kol išbrinks.
2. Į puodą supilkite grietinėlę, klevų sirupą, pagardinkite vanilės pasta ir druska. Kaitinkite virš mažos ugnies, kol mišinys taps karštas, bet neužvirs. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną, kol ji ištirps. Tuomet sudėkite graikišką jogurtą ir šluotele išmaišykite iki vientisos masės.
3. Paruoštą kremą supilstykite į stiklines. Atvėsinkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite, kol sustings.

4. Paruoškite mėlynių panakotos sluoksnį lygiai taip pat kaip vanilinį, tik į puodą su kaitinama grietinėle, klevų sirupu, vanile ir druska suberkite ir liofilizuotų mėlynių miltelius. Įmaišykite juos šluotele, kad ištirptų ir kremą nudažytų tolygia mėlyna spalva.
5. Paruoštą kremą supilkite į stiklines ant vanilinio panakotos sluoksnio. Atvėsinkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 2 valandas, kol sustings.

6. Prieš patiekdami papuoškite liofilizuotomis ar šviežiomis uogomis, traškiais dribsniais. 

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Supergarden“.
Reklama #supergarden

desertasgraikiškas jogurtasgrietinėlėklevų sirupasliofilizuotos uogosmėlynėssaldumynaisupergardenuogosvanilėželatina
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Salotos su persikais, šilauogėmis, vytintu kumpiu ir burrata
kitas įrašas
Vafliai ant pagaliuko

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

Žemės riešutų sviesto triufeliai

Karamelinė kavos panakota

Sluoksniuotas medaus tortas. Ir „Stylish Blog Awards”

Meduolinės eglutės

Tiramisu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

Bolivinės balandos salotos su pupelėmis ir saldžiosiomis bulvėmis

Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

Klafutis su vyšniomis (trešnėmis)

Keptų burokėlių ir batatų salotos su „Burrata“ sūriu

Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Cukinijų apkepas

Kepėjai be stabdžių: Su böreğı (Turkiška lazanija)

Sumuštinukai su pievagrybiais

Porų pyragas

Špinatų, porų ir varškės apkepas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų