Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

parašė Asta 29 Rgp ’20
Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

Kol miškuose ir soduose vis dar noksta uogos, – vis dar truputį vasara, tiesa? Kelias dosnias saujas saldžių aviečių subėriau į grietininių keksiukų tešlą; jei mėgstate labai minkštus, drėgnus, purius keksiukus, šis receptas jums tikrai labai, LABAI patiks!

O ir pagaminti juos paprasčiau nei paprasta – tereikės vieno dubens, elektrinio plaktuvo ir kelių minučių tešlai užmaišyti. Dar dvidešimt minučių įkaitintoje orkaitėje ir, štai, TA-DAM, keksiukai!

Beliks pasiruošti puodelį kavos ar arbatos. Kad ir kaip norėtųsi vasara iki paskutinės akimirkos atsidžiaugt, pats laikas prisijaukinti rudenį. Jaukų ir kvepiantį kepiniais.

Šie keksiukai – pats skaniausias atsisveikinimas su vasara, kokį tik galiu sugalvot.

Išbandykit!

 Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

 Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

 Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

 Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 15 keksiukų Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 18-20 min.

INGREDIENTAI

120 g tirpinto sviesto
½ stiklinės (100 g) cukraus
2 didelių kiaušinių
¾ stiklinės (180 g) riebios grietinės
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
½ stiklinės (50 g) kokosų drožlių
2 valg. š. ispaninio šalavijo (chia) sėklų
½ arb. š. druskos
200 g aviečių

rudojo cukraus (apibarstymui)

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.
2. Į didelį dubenį sudėkite tirpintą sviestą, cukrų, kiaušinius, grietinę ir vanilės ekstraktą. Išplakite elektriniu plaktuvu iki purios masės, kol cukrus ištirps.
3. Suberkite miltus, kepimo miltelius, kokosų drožles, ispaninio šalavijo (chia) sėklas ir druską. Šaukštu išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Neplakite.
4. Lengvais judesiais įmaišykite avietes, kad tolygiai pasiskirstytų tešloje.
5. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami beveik visą jų tūrį. Apibarstykite viršų trupučiu rudojo cukraus.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 18-20 minučių, kol paviršius gražiai pagels ir bus iškepę. Patikrinti, ar keksiukai jau iškepę, galite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
7. Kelias minutes atvėsinkite keksiukus kepimo formoje, tuomet perkelkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „KitchenAid Lietuva“.
#reklama #kitchenaid #kitchenaidlietuva

 Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

 Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

 Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

 Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

avietėschiadesertasgrietinėispaninio šalavijo sėkloskeksiukaikepiniaikokosaikokosų drožlėssaldumynaiuogos
6 komentarai
12
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais
kitas įrašas
Graikiškas desertas su plikytu kremu „Bougatsa“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Braškinis tiramisu

Keksiukai su Bananais ir Šokoladu

TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

Varškės tortas su „Snickers” šokoladukais (II)

Morkų pyragas su graikiniais riešutais ir varškės kremu

Pyragas su švelniu varškės įdaru

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kokosinė avižinė košė

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

Šakšuka su morkomis

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su mėlynėmis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

6 komentarai

Eva 1 Rgs ’20 - 9:20 am

Sveiki,
Jau išbandyta, tikrai skanūs keksiukai. Tik tešla gavosi labai tiršta, grietinės tirštumo. Ar tokia ir turėtų būti?

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:27 pm

Eva, labai džiaugiuosi, kad keksiukai patiko! Taip, tešla ir turi būti tiršta 🙂

Reply
Greta 12 Bal ’21 - 7:25 pm

Tobulo skonio keksiukai!
Labai džiaugiuosi atradusi Jūsų Saulėtą Virtuvę, išbandžiau jau ne vieną receptą ir dar nė karto nenusivyliau. Ačiū!

Reply
Asta 13 Bal ’21 - 10:07 am

Ačiū, Greta, labai gera girdėti!

Reply
Rita 1 Bir ’22 - 6:21 am

laba diena. Ar tiktų pagal šį receptą kepti kaip keksą?

Reply
Asta 1 Bir ’22 - 7:29 am

Sveiki, Rita, taip, žinoma 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Spa ’20
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (354)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (132)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (96)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (678)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (108)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų