Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

parašė Asta 29 Rgp ’20
Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

Kol miškuose ir soduose vis dar noksta uogos, – vis dar truputį vasara, tiesa? Kelias dosnias saujas saldžių aviečių subėriau į grietininių keksiukų tešlą; jei mėgstate labai minkštus, drėgnus, purius keksiukus, šis receptas jums tikrai labai, LABAI patiks!

O ir pagaminti juos paprasčiau nei paprasta – tereikės vieno dubens, elektrinio plaktuvo ir kelių minučių tešlai užmaišyti. Dar dvidešimt minučių įkaitintoje orkaitėje ir, štai, TA-DAM, keksiukai!

Beliks pasiruošti puodelį kavos ar arbatos. Kad ir kaip norėtųsi vasara iki paskutinės akimirkos atsidžiaugt, pats laikas prisijaukinti rudenį. Jaukų ir kvepiantį kepiniais.

Šie keksiukai – pats skaniausias atsisveikinimas su vasara, kokį tik galiu sugalvot.

Išbandykit!

 Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

 Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

 Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

 Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 15 keksiukų Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 18-20 min.

INGREDIENTAI

120 g tirpinto sviesto
½ stiklinės (100 g) cukraus
2 didelių kiaušinių
¾ stiklinės (180 g) riebios grietinės
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
½ stiklinės (50 g) kokosų drožlių
2 valg. š. ispaninio šalavijo (chia) sėklų
½ arb. š. druskos
200 g aviečių

rudojo cukraus (apibarstymui)

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.
2. Į didelį dubenį sudėkite tirpintą sviestą, cukrų, kiaušinius, grietinę ir vanilės ekstraktą. Išplakite elektriniu plaktuvu iki purios masės, kol cukrus ištirps.
3. Suberkite miltus, kepimo miltelius, kokosų drožles, ispaninio šalavijo (chia) sėklas ir druską. Šaukštu išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Neplakite.
4. Lengvais judesiais įmaišykite avietes, kad tolygiai pasiskirstytų tešloje.
5. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami beveik visą jų tūrį. Apibarstykite viršų trupučiu rudojo cukraus.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 18-20 minučių, kol paviršius gražiai pagels ir bus iškepę. Patikrinti, ar keksiukai jau iškepę, galite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
7. Kelias minutes atvėsinkite keksiukus kepimo formoje, tuomet perkelkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „KitchenAid Lietuva“.
#reklama #kitchenaid #kitchenaidlietuva

 Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

 Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

 Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

 Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

avietėschiadesertasgrietinėispaninio šalavijo sėkloskeksiukaikepiniaikokosaikokosų drožlėssaldumynaiuogos
6 komentarai
12
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais
kitas įrašas
Graikiškas desertas su plikytu kremu „Bougatsa“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Baltojo šokolado, pistacijų ir braškių tortas

Braškinis šerbetas

Mangų ir kokosų semifreddo

Šokoladinis pyragas su karamelės lašeliais

Kalėdiniai šokoladiniai keksiukai – eglutės

Kalėdos artėja: Meduolinis namelis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Migdolų pyragas

Spalvotas šokoladas | Dažais ir pabarstukais dekoruotas baltasis...

Vanilinis pudingas su aguonomis ir maskarponės kremu

Purus baltymų keksas „Angel Food Cake“

Skaniausi kalėdiniai meduoliai

Varškės ir obuolių pyragas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Tešloje keptas vištienos pyragas

Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

Cukinijų, fetos ir kalakutienos kukuliukai

Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

Žiedinių kopūstų, bulvių ir pievagrybių apkepas

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Enčilados su vištiena ir sūriu

Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

Brioche sumuštiniai su vištiena ir sūriu

6 komentarai

Eva 1 Rgs ’20 - 9:20 am

Sveiki,
Jau išbandyta, tikrai skanūs keksiukai. Tik tešla gavosi labai tiršta, grietinės tirštumo. Ar tokia ir turėtų būti?

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:27 pm

Eva, labai džiaugiuosi, kad keksiukai patiko! Taip, tešla ir turi būti tiršta 🙂

Reply
Greta 12 Bal ’21 - 7:25 pm

Tobulo skonio keksiukai!
Labai džiaugiuosi atradusi Jūsų Saulėtą Virtuvę, išbandžiau jau ne vieną receptą ir dar nė karto nenusivyliau. Ačiū!

Reply
Asta 13 Bal ’21 - 10:07 am

Ačiū, Greta, labai gera girdėti!

Reply
Rita 1 Bir ’22 - 6:21 am

laba diena. Ar tiktų pagal šį receptą kepti kaip keksą?

Reply
Asta 1 Bir ’22 - 7:29 am

Sveiki, Rita, taip, žinoma 🙂

Reply

Komentuoti: Greta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Canelés (Cannelés) de Bordeaux

    7 Kov ’13
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (684)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (93)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų