Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAISRIUBOSTroškiniai

Ispaniška bulvių ir čioriso dešros sriuba

parašė Asta 12 Rgs ’21
Ispaniška bulvių ir čioriso dešros sriuba

Visi metų laikai pradeda džiuginti tik tada, kai atrandam dalykus, kuriais juos galim prisijaukinti. Kartais man tai sunku – širdyje, žinia, esu burbeklė. Todėl ir šiomis dienomis, tarp vasaros ir rudens, mano nuotaika mainosi sulig kiekvienu vėjo gūsiu. „Pasirašysiu sąrašą rudens džiaugsmų“, – anądien sugalvojau, ir pamažu pradėjau dėlioti jame pliusiukus. Jau buvau bibliotekoje ir parsinešiau namo kelis mielus romanus vis ilgesniems vakarams, iš viršutinės spintos lentynos nusikėliau kvepiančias žvakes, pradėjau virti šildančias ir jaukias sriubas. Visa tai – labai maži dalykai. Bet kai vieną dieną, lietui lyjant ketvirtą dieną iš eilės, norėsis šniurkščioti nosimi, koks ruduo yra nemielas, labai tikiu, kad šniurkščioti apsikabinus dubenėlį gardžios sriubos bus daug jaukiau.

Nors Ispanija skamba kaip amžinos vasaros šalis, ispaniška bulvių ir čioriso dešros sriuba yra viena tų, kurios idealiai tiktų ir pilkoms mūsų rudens dienoms, ir žvarbiai žiemai. Ji jauki ir šildanti, aštroka, soti ir sodraus skonio – tikras comfort food, kurį neabejotinai reikėtų įrašyti rudens džiaugsmų sąrašo viršuje.

Šitą receptą buvau nusižiūrėjus jau seniau, bet vis laukiau rudens, o kartu sulaukiau ir „Lidl Lietuva“ šiandien prasidėjusios teminės „Sol&Mar” savaitės. Ispanijos virtuvės įkvėptame asortimente rasite įvairių sūrių, jūros gėrybių, tuno, padažą „Piri Piri“ (anksčiau dalinausi puikiu receptu su šiuo padažu – štai čia!), mandarinų sultis ir daug gardžių ispaniškų desertų, o taip pat – ispanišką karštai rūkytą čioriso dešrą, kuri ir yra pagrindinis šios sriubos ingredientas.

Aštroka, pikantiško skonio čioriso dešra savo skonį gardžiausiai atskleidžia tada, kai yra pakepinama. Ispanijoje ją sutiktumėte kaip daugelio patiekalų sudedamąją dalį: sriubose, troškiniuose, apkepuose, ant picos. Šiai sriubai ji suteikia sodraus skonio, pikantiškumo, aštrumo ir, žinoma, sotumo.

Kai rašau šį tekstą, už lango lyg tyčia lyja. Tikras ruduo. Nesugalvočiau geresnio oro dubenėliui sriubos, todėl kviečiu – išsivirkite ir jūs, arba išsisaugokite receptą kitai lietingai dienai.

Ispaniška bulvių ir čioriso dešros sriuba

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

100 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės
250 g karštai rūkytos čioriso dešros
1 didelio ar 2 mažų svogūnų
3 skiltelių česnako
1 valg. š. pomidorų pastos
1 arb. š. rūkytos paprikos
¼ arb. š. kajeno pipirų
2 stiklinių (500 ml) vištienos sultinio
4 vidutinio dydžio bulvių
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės

Patiekti:
riebios grietinės
ryšelio šviežių petražolių

GAMINIMO EIGA

1. Didelį puodą statykite virš vidutinio dydžio ugnies. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą šoninę ir pakepinkite, vis pamaišydami, kol išskirs riebalus.
2. Sudėkite riekelėmis supjaustytą čioriso dešrą ir pakepinkite, vis pamaišydami, kol apskrus.
3. Suberkite smulkintą svogūną ir pakepinkite kelias minutes, kol suminkštės ir svogūno krašteliai ims rusti.
4. Suberkite smulkiai kapotą česnaką, sudėkite pomidorų pastą, suberkite rūkytą papriką ir kajeno pipirus, ir išmaišę pakaitinkite dar minutę.
5. Supilkite vištienos sultinį, sudėkite kubeliais pjaustytas bulves. Padidinkite ugnį ir leiskite sultiniui užvirti. Tuomet sumažinkite ugnį, kad lėtai virsnotų, ir virkite apie 20 minučių, kol bulvės bus išvirusios ir minkštos.
6. Supilkite grietinėlę ir išmaišykite, dar porą minučių pakaitinkite. Pagal skonį, jei norite, pagardinkite druska ir pipirais (čioriso dešra yra pakankamai aštri ir sūri, todėl to tikriausiai neprireiks).
7. Nukaiskite nuo ugnies, pilkite į dubenėlius ir patiekite su grietine bei šviežiomis petražolėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #Sol&Mar

Recepto šaltinis: Just a little bit of bacon

bulvėsčesnakaičioriso dešradešragrietinėlėispanijapasaulio skoniaišoninėsriubasultinyssvogūnai
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sluoksniuotas angliškas desertas „Trifle“
kitas įrašas
Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

Piri piri vištiena su kokosiniais ryžiais

Risotto su lašiša

Pyragas su pomidorais ir varškės sūriu

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir...

Bulvės su šviežiais miško grybais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

MAMOS DIENORAŠTIS // Orkaitėje keptas šamas su pesto...

Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

Vištienos ir daržovių iešmeliai su žemės riešutų padažu

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

Virtiniai su bulvėmis ir rūkyta šonine

REKLAMA

SALDUMYNAI

Trapios tešlos krepšeliai su baltymų kremu

Persikų „shortcake“

Pyragas su mėlynėmis ir varškės kremu

Citrininis varškės pyragas

Plikyti sausainiai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Obuolių pyragas su maskarpone

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų